In de Keuken En Rutte Op TV

Het begint hier in de avond al wat frisser te worden, in huis dus ook. De verwarming gaat nog niet aan al zijn er twee hondjes die daar wel op wachten. Maar met een dekentje is het ook warm. 

Vandaag zag ik OP1 van gisteravond, het was een special met Mark Rutte. Nou kan er natuurlijk van alles gezegd worden over Mark en de regering, doe ik ook. Maar wonende in het buitenland krijg je toch een ander zicht op de zaken. Hier in Spanje hebben ze het er over dat het in Nederland goed geregeld is. In Nederland zeggen ze, de media, dat het buiten Nederland goed geregeld is. Volgens Mark is Nederland straks de enige met een prijsplafond voor energie. Hoe het precies hier geregeld is weet ik ook niet, maar een prijsplafond voor Elektra hebben we NIET, enige wat hier is is dat 2 butaanflessen al maanden ca 38 euro kosten. De media zegt dus graag wat ze het beste uitkomt, hier, in Nederland en in de rest van europa en de wereld. Neem Chili; tijdens de boerenprotesten in Nederland was in Chili de campagne voor de nieuwe grondwet in volle gang. Door rechts (tegen de nieuwe grondwet) werd verteld dat de Nederlandse boeren protesteerde omdat links alles verkeerd doen en omdat de Nederlandse boeren eigenlijk plaats moeten maken voor de Canadese boeren vanwege een handels verdrach, over CO2 werd er in Chili niets gezegd. Dus, Mark Rutte vertelt soms wel de waarheid en de media brengt wat ze het beste uitkomt.

Dan reageer ik ook even op iedereen die war schrijft over een bankrekening. Het probleem is niet een Spaanse bankrekening, die hebben we. Of een Nederlandse bankrekening. Het ging er mij alleen om om de Nederlandse ING rekening op te zeggen als die niet perse nodig is. Een Spaanse bankrekening blijkt dus voor pensioen en AOW, ook al moeten we er nog een aantal jaren op wachten, geen probleem te zijn. Dat wilde ik weten. Alleen heb ik ook een woekerpolis afgesloten, zoals zo velen dat ooit deden, en die blijkt wel een probleem te zijn. Maar dat zien we later wel hoe we dat gaan regelen. De ING in Nederland kost nogal wat. Ook onze Spaanse Caixa rekening kost nogal wat. Daarom hebben we een Spaanse online ING rekening genomen, die kost niets.

Dan de keuken. Eerst ben ik trouwens aan aan de buitenkant van het nieuwe slaapkamerraam bezig geweest. Dat wilde ik afwerken met cement. Maar toen ik er met de lader bij stond bleek het aan de bovenkant helemaal niet afgewerkt te zijn. Ik had de keus om er eerst purschuim in te spuiten of alles opvullen met cement. Purschuim is voordeliger en makkelijker. Als de pur, morgen helemaal is uitgewerkt, werk is alles met cement af.

Dan nu echt door naar de keuken. Eerst zou er een muur tegen de buitenmuur komen, toen toch weer niet en nu weer wel. Ik moest gewoon even bedenken hoe ik het wilde gaan doen nu de nieuwe ramen anders gemonteerd zitten dan ik had gehoopt. Met een muur van totaal ca 10 tot 12 centimeter dik werkt de ventilatiestand van de ramen wat mij betreft niet goed. Een ander ding is ook dat met die muur de ramen alleen maar voor een deel open kunnen draaien omdat ze dan tegen de nieuwe muur aan komen. Maar daar heb ik nu dus wat op bedacht. Er komt een muur van gipsplaat met isolatie. Zo is de muur maar 4 tot 5 centimeter dik. Boven, links en rechts van ieder raam komt een schuine kant, ook van gipsplaat. Voor de schuine kanten heb ik vandaag balkjes in de lengte op 45 graden doorgezaagd en tegen de muur gemonteerd. Ook heb ik vast wat andere balkjes tegen de muur gezet. Er moeten er nog meer tegenkomen, maar daarvoor moet ik eerst de (watervaste) gipsplaten hebben.

Dan liet vandaag ook mijn trouwe DUSS boorhamer het afweten. Ooit gekregen van een oud collega en al heel erg veel plezier van gehad. Voor wie nog nooit van het merk DUSS gehoord heeft, het zijn professionele machines die je van 10 meter hoog kunt laten vallen en er dan gewoon mee verder kan werken. De machine die ik heb is van 1988 volgens het serienummer en vandaag liet de boorkop het afweten, Telkens kwam de boor los in de kop. Bij een DUSS dealer in Nederland zijn de onderdelen voor de kop nog gewoon te koop. Maar nadat ik de kop uit elkaar heb gehad en alles schoon heb gemaakt kan de DUSS er weer jaren tegen. 

De elektriciën…. die zou ‘s morgens komen. Om 16 uur maar gebeld. Hij komt vanavond. We wachten het af.

16 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ben blij dat je er toch een muur voor gaat zetten, helemaal toppie. Wij zijn vandaag ook bezig geweest in de serre het zijn maar kleine beetjes maar toch alles helpt. Gr. Ma

 2. Hola,

  Even naar de uitzending van OP1 die heb ik ook gezien. Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat we in een land wonen waar de verslaggever/presentator kan vragen/reageren zoals hij of zij wil. Wat je van de reacties van in dit geval Rutte vind is het aan je eigen gezonde verstand om er van te vinden wat je er van vind. Alles bij elkaar heb ik nog nooit een land gevonden wat ik in zou willen ruilen.
  De oplossing die je nu voor de “voorzetmuur” in de keuken bedacht hebt doet me HEEL erg denken aan de voorzetmuren die wij destijds op de boerderij bedacht hadden in wat wij noemde de tuinkamer. Met gipsplaten heb je ook geen stucwerk meer en dus ook geen stucadoor nodig.
  Het raam aan de buitenkant vind ik er erg vreemd uitzien maar dat ka naan mij liggen natuurlijk.
  Top voor jou dat je BUSS weer ” bij de tijd hebt kunnen krijgen” en dat zonder kosten.

  Houdoe,

  • Hoi Pa,

   Ik zeg ook niets over de vrije pers in Nederland of Spanje. Enige wat mij nu opvalt is dat er iets in Nederland door sommige (oa media) gezegt wordt wat niet klop met de werkelijkheid bv hier in Spanje, maar anmdersom is dat ook zo. Dus vandaag dat ik zeg dat de media graag verteld wat ze graag vertellen en dus niet altijd helemaal waar is of klop.

 3. Dit is nog eens een duidelijke uitleg en wat we zien is dat je weer een perfecte oplossing hebt gevonden om alles af te werken ,Willy Wortel komt er altijd uit😁
  Rutte laat ik maar achterwege die eindeloze discussies op TV en overal waar je komt de verschillende meningen we zullen maar zien waar het schip strand ,
  .fijne dag en timmer lekker verder ,
  José

 4. Goedemorgen , ik verwonder me erover hoe jij die balkjes zo netjes diagonaal hebt doorgezaagd , of kun je die zo kopen ? Toch weer een goede oplossing voor de voorzet-muur , scheelt weer veel kou buiten laten.
  Idd vraag ik me ook af hoe dat raam aan de buitenkant nu wel goed zit ? Het lijkt er helemaal scheef in te zitten , maar zal wel goed zijn anders had jij wel geageerd 🤣.
  Was nog vergeten je te complimenteren voor de lamp , weer zo apart en mooi . Het mos toch wel geïmpregneerd ?
  Zaag vandaag de week maar weer doormidden. Succes met alles en een fijne dag samen.
  Groet , 👊🙋‍♂️🙋‍♀️👍👋😂

 5. Ik kijk geen Nederlandse TV. Heb geen trek in desinformatie. Het Spaanse nieuws bekijk ik met argusogen. Rutte, Sánchez en nog veel meer regeringsleiders zijn WEF-marionetten en helpen Europa naar de verdommenis. Toch ben ik blij dat ik in Fuerteventura woon. Niet dat het allemaal rozengeur en maneschijn is hier. Maar toch vele malen beter dan in Nederland.

   • Hahahaha, als jij elke dag je informatie van NPO1, of weet ik veel hoe het heet, haalt, weet ik zeker dat jij de waarheid ook niet in pacht hebt. Nee, maak je niet met verf, ik haal mijn info niet van Tiktok, Instagram, Facebook. Er zijn heel wat andere nieuwsbronnen die een totaal ander verhaal vertellen dan jij hoort bij NPO1.

 6. Weer een goed idee van je. Je komt er toch ook altijd wel uit wat en hoe je iets moet doen. Ik vond de foto van het raam ook een beetje raar maar zoals ze al zeggen het zal wel goed zijn anders had jij al lang iets ondernomen. Nog een fijne woensdag verder

  • Hallo Mieke,

   Het raam; dat zit gewoon goed. Het zit waterpas in de muur, de muur is van onder naar boven krom naar boven toe en ook van links naar rechts zit er een knik in de muur. Het ziet er raat uit maar er is niets mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *