In De Keuken

Vandaag ga ik maar weer eens wat doen in de keuken. Die lijkt wel af, maar is het nog niet. Er moeten nog twee kastdeurtjes gemonteerd worden, ook nieten er nog gaten dicht gemaakt worden tussen een kastje en de vaatwasser en een tussen een kastje en de muur. Ook onder de wasbak moet nog iets komen, met de nadruk op iets.

Ik begin vandaag met de kastdeurtjes die onder de gootsteen komen (onder het iets) Dat kastje is 80 centimeter breed en X centimeter hoog. X is een hasje van 35 centimeter hoog plus de hoogte van iets. Omdat deurtjes van 40 x 35 niet bestaan maar voorkantjes van lades met die maat wel, hebben we destijds dus voorkantjes gekocht. Die zien er overigens hetzelfde uit als deurtjes, enige verschil is dat er geen gaten in zitten voor de scharnieren. Die gaten moet ik dus zelf maken. Op internet vind ik daarvoor de gegevens en met die gegevens maak ik een mal. Met die mal op de deurtjes geklemd kan ik de gaten op de juiste plaats boren. Daarna de scharnieren er in monteren en een deurknop er op en de deurtjes in het kastje monteren.

Nu iets, boven de kastje is nu een ruimte waar ook iets voor moet. De hoogte zal ongeveer 10 centimeter zijn. Als ik daar een lade in moet maken dan blijft er niet veel ruimte over om iets in de dade te leggen. Daar komt bij dat daar in die ruimte ook de sifon van de wasbak zit. Voor wie denkt “waarom geen grotere deurtjes genomen” kan ik zeggen dat er geen deurtjes zijn in de maar die dan nodig is. En omdat in de deurtjes met modelletjes zijn is zelf op maat maken geen optie. Hoe we het precies willen weten we nog niet, maar we denken dat een klep die naar beneden beweegt iets zou kunnen zijn. De klep is in ieder geval bijna klaar. In de kleine maten deurtjes zit geen model en dus kan ik die klep zelf maken. Iets wordt dus een klep en die moet aan de zijkanten nog een keer in de lak.

Tussen de kastjes tegen de linker muur en de vaatwasser tegen de buitenmuur is een gat van ongeveer 15 centimeter. Daar moet ook wat aan gedaan worden. Destijd kochten we ook een grote plaat in de kleur van de keuken, die dachten we nodig te hebben voor de zijkant van de koelkast. Maar bleek niet nodig te zijn. Maar nu komt de plaat dus toch van pas voor het dichtmaken van het gat bij de vaatwasser en voor het gat tussen een keukenkastje en de rechter muur. Ook de klep maak ik van die plaat trouwens. Als de ruimte bij de vaatwasser dicht is maak ik het andere gat dicht. 

Enige openingen die er nu nog zijn tussen onder de kasten. Daar moet nog een schoprand(?) onder gemaakt worden. Daar hebben we ook materiaal voor, al moet dat wel op maat gemaakt worden. Als ik het voor de eerste kasten klaar heb en wil gaan monteren, komt antares laten weten dat het al laat is en dat het nu toch echt tijd is om te stoppen met werken en om te komen spelen. Ik luister maar naar Antares, want dus is geen werkje waar ik een hond bij wil hebben die aandacht wil. Morgen verder.

12 reacties

 1. Hola,

  We beginnen steeds te zien wie de echte werkbaas is in huize Frean namelijk Antaris. Die geeft aan wat de werktijden zijn waaraan je je te houden hebt en er echt tijd moet zijn voor bezigheden waar de baas zelf zich happy bij voelt. Dus op tijd stenen of takken gooien zodat het baasje in conditie blijft en jij je armspieren traint.
  Het afwerken in de keuken vordert trouwens gestaag en netjes. Als ik de foto van onder de wasbak goed bekijk dan zie ik dat de sifon vrijwel op het hout zit. Mag ik aannemen dat die plaat los ligt of gemakkelijk te verwijderen is mocht er iets met de sifon zijn?

  Houdoe

  • Hoi Rob en Sol,
   Wat is de keuken toch mooi bij ons is er onder de wasbak een soort la maar die kan niet open. Hoe is het met de zwangere kat, weet je al of het echt is.
   Gr. Ma

   • Hoi Ma,

    Cleopatra. Om het echt zeker te weten moet ik ze open snijden, maar dan is ze gelijk niet meer zwanger en of ze het overleeft weet ik ook niet. Volgens internet worden de tepels groter en die zijn nu groter dan die van Antares als je die van een hond en kat kunt vergelijken.

  • Hoi Pa,

   Klopt, Antares bepaald we werk en rust tijden. Die van haar zijn wel wat anders dan die van ons. Grote delen van de dag heeft zij siësta, net als nu ligt ze achter mij te snurken.

   De sifon. Daar kan ik zo bijmocht het nodig zijn. Deurtjes er af en plank er uit. De scharnieren van de deurtjes bestaan uit twee delen die je zo los en vast kan klikken. Geen probleem dus

 2. Je weet ook overal een oplossig voor en werkt het dan ook nog eens super mooi af. Leuk dat Antares je komt vertellen door te willen spelen je laat stoppen met je werk. Wil ook nog zeggen dat ik de foto van gisteren heel mooi vond wat heeft het heelal toch veel te verbergen voor ons blote oog.

 3. Goedenmiddag inmiddels alweer . Maak je niet ongerust , hier is het lekker weer met een zonnetje en W-wind. 😂
  Het was al mooi in de keuken , maar nu wordt het prachtig !
  Over gaten gesproken , die op je slaapkamer al dicht gemaakt ? Anders slaap je niet rustig !
  Goed dat Antares weet wanneer het genoeg is. Raak je tenminste niet overwerkt door nog even dit en dan nog even dat te doen, intussen ben je dan zo weer een uur verder want er blijft altijd wel wat te doen .
  Fijne Dinsdag en geniet van het mooie weer ?! Volgende week verwachten ze weer Winter ! 🤔🥶🌨⛈☂️
  Groet .🙋🙋‍♀️👍👊👋

  • Hallo Antoinette,

   Gelukkig hoeven jullie dus niet binnen achter de geraniums te zitten, maar kunnen jullie buiten voor de geraniums gaan zitten 🙂

   De gaten op de slaapkamer ben ik niet vergeten hoor. Die zijn vandaag gedaan

   Het weer is hier al omgeslagen. Bewolkt en we hebben een beetje regen gehad. Maar echt koud is het niet.

 4. Zoals al mijn voorganger schrijvers ben ik ook enthousiast, ziet er erg mooi uit. Je laat wel zien dat je geen 2 linker handen hebt wat klussen betreft. Ik wil me er niet mee bemoeien maar de Antares heeft wel degelijk gelijk. Er is een tijd van werken en een tijd voor ontspanning. En als je dat vergat helpt Antares je dat wel onthouden. Veel plezier bij de wandeling

  • Hallo Lady Wieser,

   Je hebt gelijk. Antares weet wanneer ik moet stoppen. Waarschijnlijk als ik toch nog even snel het had afgewerkt, was ik er niet blij mee geweest. Die hond is niet gek! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *