Ik Vertrek

Gisteravond, of eigenlijk vannacht als ik buiten bezig ben met de telescoop, komt er een auto voorbij rijden en die remt af, als ik kijk zie ik iets voor de auto langs lopen. De auto rijd door en ik ga even vanaf de akker kijken of ik wat in de wei zie lopen. Ik zie twee grote zwarte dingen en het zijn niet de koeien. Ik ga verder met de telescoop. Er is iets niet goed met de telescoop en ik weet nog niet wat er mis is. Lastige is dat je zoiets alleen in het donker bij een heldere nacht kan uitvoeren. Als ik de telescoop met de hand bedien is alles goed, automatisch zijn er op bepaalde punten problemen. Als ik het voor gezien houdt rond een uur of 2 en de telescoop opgeruimd is ga ik toch nog maar eens kijken of ik nog wat zie in het weiland. Als ik over het koeienpad loop zie ik de grote zwarte dingen nog lopen als ik met de zaklamp schijn. Ik pak mijn telefoon en begin vast met filmen, want ik denk dat er twee jabali’s, wilde zwijnen, in de wei lopen. Die heb ik nog niet eerder in het wild gezien. In de kant van de weg loop er echter nog een, deze is het formaat van een hond en is oranje met strepen. In de wei staan denk ik pa en ma jabali. Deze zijn groot! Dat ik ze film vinden ze geen probleem, zij gaan door met het zoeken naar wat eetbaars. Er moeten daar nog kastanjes genoeg liggen van afgelopen seizoen. Er moet er meer rond lopen want ik hoor op verschillende plaatsen in het bos geritsel. De kleine aan de kant van de weg is op een gegeven moment ook in het bos. Leuk zo die wilde dieren…. zolang ze maar van de akker weg blijven!

Het lijkt hier wel ‘Ik Vertrek’, daar komen de gasten ook altijd op het moment dat het B&B of iets dergelijks nog net niet helemaal klaar is. Das is nu bij ons ook zo. Morgen arriveren mijn ouders, het campingveldje is klaar, maar er moesten nog wat andere dingen gedaan worden. Zo moest ik nog beddengoed op zoeken voor het logeerbed, dat is dan wel niet voor mijn ouders, maar het logeerbed moest wel logeer klaar zijn. Sol is ondertussen nog bezig met het verven van de stoel- en tafelpoten van de eethoek. Die moeten in dezelfde kleur blauw als de rest in de eetkamer.

Dan moeten we ook nog boodschappen. We gaan naar de Lidl in Monforte, Monforte omdat ik daar ook even wilde weten of mijn kettingzaag klaar is. Ik probeerde te bellen, maar ze hebben blijkbaar problemen met de telefooncentrale in de winkel. En we moesten nog even wat kopen bij de Chinees. Drie vliegen in één klap. Helaas is de kettingzaag niet klaar. Na inkopen te hebben gedaan gaan we naar Chantada. De stoelen voor in de zitkuil zijn binnen en die kunnen we op gaan halen. Ook moeten we nog naar de slager. Supper slager als je het mij vraagt, we krijgen er altijd wat extra’s mee. Woon je in Chantada of omgeving, dan zou ik er zeker eens gaan kopen bij Carniceria Amarante. We moeten ook nog in een andere winkel zijn. Maar voor we alle winkels kunnen bezoeken moeten we wachten tot het vier uur is. De beste manier om te wachten is ergens te gaan eten. 

Thuisgekomen ga ik de stoelen in elkaar zetten en zet ze in de zitkuil, de zitkuil waar van mijn ouders denken dat ze het alleenrecht hebben als ze op de camping staan, hahaha… nou wij gaan daar ook zitten natuurlijk. De zitkuil is nu in ieder geval compleet. Als ik de stoelen in elkaar zet is Sol bezig het vlees van de slager te snijden en klaar te maken voor de vriezer. Ik ga nu de stoel- en tafelpoten nog een keer in het blauw zetten en dan is het welletjes geweest voor vandaag.

3 reacties

 1. Hola,

  Allereerst Ma kan geen reactie plaatsen omdat haar telefoon geen verbinding kan krijgen dus moet je het met mij alleen doen. Wel moest ik zeggen dat ze stoeltjes in de zitkuil mooi vind. Wij hebben begrepen dat jullie zelf ook van de zitkuil gebruik willen maken tijdens onze aanwezigheid. Wij zijn niet zo flauw natuurlijk maar ik weet niet of andere campinggasten het op prijs stellen als de campingeigenaren er ook steeds bij komen zitten. Harstikke leuk trouwens die wilde zwijnen maar kijk wel uit aangezien ouders met jonge levensgevaarlijk kunnen zijn. Wij hadden zoals aangekondigd vandaag een rustdag in Haro. Dus o.a. naar de Lidl (!) om nog het een en ander lekkers te kopen en natuurlijk de auto aftanken aangezien die ook behoorlijk dorst heeft. Van ECO rijden komt natuurlijk niks terecht met de sleurhut achter je. We hebben er inmiddels al ruim 2.700 km opzitten en nog ca. 535 km te gaan. De auto heeft trouwens zelden in zo’n korte tijd zo veelvuldig aan de tanknavelstreng gelegen inmiddels al zo’n 275 liter. Een terrasje konden we in het centrum van Haro natuurlijk niet ongebruikt voorbij gaan.
  Als er niets tegen zit dus tot morgen (zaterdag).

  Houdoe

 2. Leuk die zwijntjes maar inderdaad met jongen erbij kunnen ze zeer aggresief worden. De laatste loodjes voor pa en ma en dan heerlijk allemaal genieten van elkaars gezelschap. De stoeltjes zijn inderdaad erg mooi en staan goed bij de tafel. Een hele fijne zaterdag en weerzien.

 3. Leuk joh die zwijnen! Geweldig om te zien. Blijf altijd wel een beetje op afstand als ze biggen hebben. Een benadering zou wel eens verkeerd opgevat kunnen worden.
  Je overdekt terras ziet er prima uit zo. Fijn plekkie voor je pa en ma. Geniet van hun bezoek.
  Veel plezier samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *