Ik Mag Weer Wat Meer Kabaal Maken 

Met Sol gaat het de goede kant uit, alleen heeft ze gisteren wet te veel gedaan. Ik heb er gedurende de dag wat van gezegd, maar dat was aan dovemansoren en dus was ze erg moe en ging vroeg naar bed. Maar omdat ze aan het uitzieken is en wel gewoon TV kijkt op bed kan ik natuurlijk gewoon verder in de keuken en daarbij het nodige kabaal maken als dat nodig is. Verder in de keuken dus.

Toen ik de laatste keer in de keuken bezig was geweest, heb ik al het gereedschap en de troep laten liggen met het idee ‘dat ruim ik morgen wel op’. Maar voor morgen aanbrak duurde een paar dagen. Vandaag startte ik dus in de rommel waar ik gebleven was. Misschien had ik er verstandig aan gedaan eerst wat op te ruimen en dan te gaan werken, maar dat heb ik dus niet gedaan. Het werk schoot daardoor niet erg op en ging minder goed dan gehoopt. 

Vandaag wil ik de wand die onder het aanrecht komt dicht hebben op de plaatsten waar die dicht moet. Er is namelijk een punt waar ik de wand niet dicht wil hebben, of althans de wand moet er makkelijk open kunnen. Het punt waar koppelingen in de waterleiding en de riolering zitten wil ik altijd kunnen bereiken voor als er ooit wat mocht zijn. Ook moet alles weer met het tempex wat we nog hebben liggen, was trouwens isolatie van een van de oude plafonds, geïsoleerd worden. Het is allemaal passen en meten en een hoop gepriegel. Als het eerste stuk gedaan is is het tijd voor koffie.

Als ik de mail van de reacties op de blogpost van gisteren bekijken dan zijn de reacties nogal verschillend, en dat geeft niets natuurlijk. Kan je wel zeggen dat die van Antoinette en Ben de leukste is 🙂 en op de vraag in de reactie laat ik geen gras groeien natuurlijk.

Tijd om weer verder te gaan met de wand en isolatie. Nu de linker kant. Hier is het nog wat meer gepriegel omdat de afvoer van de vaatwasser er zit en er een stopcontact moet komen. Ik zaag een plaat op maat als de isolatie gedaan is. Als ik de plaat pas blijkt er nog wat aan gedaan te moeten worden. Als ik de plaat weer meeneem breekt er een stuk af. Eerst wil ik het nog met de twee stukken regelen, maar een nieuwe maken is netter. Dus ik maar nog een keer dezelfde plaat maar dan net wat anders. 

Als ook dit stuk gedaan is wil ik aan het middenstuk gaan beginnen, waar ds een stuk (voorlopig) van open blijft. Als ik er ga beginnen blijkt er toch weer water op een koppeling te staan. Dat is nu al de derde keer dat ik die aansluiting aan moet draaien. Tijd voor een nieuwe! Gelukkig heb ik die gewoon een paar liggen. Met een speciaal goed je speciaal voor schroefdraadafdichtingen zet ik nu de koppeling in elkaar. Ik drink maar weer een keer koffie om het goedje te laten drogen voor ik het water weer aan zet. Even later als ik het water aan zet lijkt de koppeling dicht, maar dat dacht ik de vorige keer ook. Nu alles weer isoleren en de plaat er tegen maken. De plaat bestaat nu uit twee delen gipsplaat, maar ik denk dat het onderste stuk een plaat van hout gaat worden even als de onderste plaat zie zo ie zo van hout gemaakt gaat worden.

Klaar voor vandaag! Nu opruimen. Het ziet er nu nog erger uit dan deze morgen toen ik begon. Overal liggen stukken tempex en tempex bolletjes, die trouwens ook in de snor van Antares hangen. Morgen is het hier een feestdag, zo ik begreep is de beschermheilige van de politie jarig. Of dat in heel Spanje is weet ik niet. Maar het zou zomaar kunnen dat als Sol zich bekwaam voelt we een rondje gaan rijden. We zien wel.

17 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ook al is het geen heiligedag is het voor jullie toch wel fijn om er eens op uit te gaan. Ben blij dat ze weer opgeknapt is.
  Wij zijn vandaag weer een corona prik gaan halen, hier in Nederland begint het weer ,het is te hopen dat het niet te erg wordt. Het ziet er goed uit in de keukenaltijd weer mooi met die groene platen. Gr. Ma

 2. Hola,

  De reactie van Antoinette en Ben gelezen en ook gezien dat jij daarop meteen actie ondernomen hebt door je bankrekening aan hen ter hand te stellen om hun donatie voor een dagmenu voor jullie te kunnen regelen. Er zijn voor mij maar 3 woorden om daarop te reageren…..TOF en EET SMAKELIJK.
  Mooi te zien hoe de keuken vorderd en steeds meer gaat ogen. Goed ook dat je met de tempex platen weer aardig aan het recyclen bent.
  Het lijkt er op dat er morgen een rustdag in het verschiet ligt. Je moet het maar verzonnen krijgen “een feestdag voor de patroonheilige van de politie”. Ik heb nog wel een voorstel voor jullie regio of misschien wel voor heel Galicie……………
  bij deze zou ik zeggen voer en feestdag in voor de inwoners van Frean.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Wat de feestaden betreft is het natuurlijk voor de inwoners van Frean altijd een feestdag. 365 dagen per jaar is het een feest om hier wakker te worden. Of er 365 dagen per jaar feestdagen voor Galicië ingevoerd moeten worden weet ik overigens niet. Veel is al voor mañana, maar dan komt het nooit meer.

 3. Beetje later reactie , je moet even geduld heb en tot de 13e. Er schijnt iets niet goed te zijn met mijn rekening . Overmorgen maar eerst naar de bank🤣👍👋
  Zou de boel voortaan maar een beetje opruimen na je werk , geeft minder stress en ergernis.
  Groet.😅😉👍👋🙋‍♀️🙋‍♂️

 4. Morgen Dia de la Hispanidad ! Kijk maar even op Google of Wiki. Zet Sol morgenochtend maar voor de TV. Blijft ze mooi rustig. 😉😅

 5. Heel leuk dat wij bloggers ook eens een ‘compliment’ van jou krijgen en Antoinnette heeft het inderdaad extra verdiend ze schrijft altijd vrolijk en is een gulle geefster 👍( nog effe wachten dan…) fijn dat Sol weer wat doet in huis is zeker een goed teken wel rustig aan doen je denkt het gaat wel maar je doet vlug teveel maar dat is vrouw eigen.
  Alle rommel opruimen en je krijgt weer beter overzicht,
  José

  • Hallo José,

   Ik ben ook blij met de vaste volgers en reageerders, daarom probeer ik ook iedere keer te antwoorden. Al is het soms moeilijk als iedereen zegt dat de foto’s weer mooi zijn om daar dan bij iedereen iets op te zeggen.
   Te snel aan de gang gaan als je noeg niet helemaal beter bent is niet alleen vrouw eigen denk ik, anders zou Sol met een vrouw getrouwd zijn en dat is niet het geval 😉

 6. Hee die Rob
  Oplossing voor de plaat die op de plaats zit die toegankelijk moet blijven
  Kun je met magneet of met klittenband
  Vergeet niet dat het een feestdag is vandaag
  Voor de spanje ontdekkers

  Montefrio

 7. hallo Rob, er is ook nog een Nederlands gezegde wat luidt; “Met zuinigheid en vlijt, bouwt men huizen als kastelen”. In deze wegwerpmaatschappij is die eigenschap verloren geraakt al heeft men de mond vol over recycling en hergebruik. Jij bent er een voorbeeld van dat zelfwerkzaamheid loont en er ook genoegen aan beleeft door zelf aan de slag te gaan zonder anderen het “brood uit de mond te nemen”. Ik waardeer je inzet ten volle als ‘klusser’. Ga door zoals je het hebben wilt het loont. Het zal je geen ‘windeieren’ brengen.
  Over de zonne-energie wil ik graag je vervolgverhaal graag lezen daar ben ik ook in geïnteresseerd hoe de ambtelijke molen(s) draaiende houden.
  Veel succes met dit alles en laat Sol haar ziektetaak volledig uitvoeren met de noodzakelijke rustperiode.
  Groet van Jozef

  • Hallo Jozef,

   Ben het met je eens. We proberen zoveel mogelijk te hergebruiken. Wat ze zonnenpanelen betreft, blijf ons volgens zou ik zeggen, het komt vanzelf weer in het nieuws op het blog.

 8. De keuken begint er beslist toonbaarder uit te zien. Wat een werk! Nog even terugkomende op de blog van gisteren “Waar doen ze het van”: ik heb gemerkt dat Spanjaarden het helemaal niet gek vinden om te vragen hoeveel je verdient of hoe hoog je pensioen is. Zelf zitten ze er totaal niet mee om te vertellen hoe laag hun pensioen is. En dat is in veel gevallen bedroevend laag. 425 euro per maand is geen uitzondering. Maar in sommige gevallen krijgen ze er 200 euro per maand bij. En 2 x per jaar krijgen ze een maand extra. Toch alles bij elkaar geen vetpot. Die mensen ergeren zich ook dood aan de bestuurders die Afrikaanse immigranten in luxe hotels onderbrengen. De inwoners zelf kunnen op een houtje bijten.

 9. Het zal nog wel even duren voor ik helemaal zal zien hoe het precies gaat worden alhoewel er nu toch al iets zichtbaar wordt. Ik woon in de provincie Alicante en daar is het vandaag ook een feestdag. Of het zuidelijker ook zo is, geen idee. Ja het beste voor het vrouwtje is na de lunch een poosje te rusten, ze moet toch weer op krachten komen. Lekker kippenbouillon trekken is versterkend, kan je daarna toch nog soep van maken. Als kind kregen we dat te drinken als we verkouden of grieperig waren. Ben er toch oud mee geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *