Ik Heb Niets Gedaan

We moeten weer eens naar de bank in Chantada. Vragenlijst voor de verzekering en daar dan een handtekening onder zetten. Daarna ga we de nieuw bestelde pallet pellets afrekenen. We hadden voor een voorraad van 4 zakken. Het verbruik is ongeveer 22,5 kilo per dag. Daarna gaan we nog even naar de dierenarts om een afspraak te maken voor Orion. Een rabies vaccinatie is in Galicië (blijkbaar) niet verplicht en Orion heeft die dus ook niet gehad. Wij vinden het wel een vaccinatie die nodig is en dus willen we dat er een gezet wordt. Volgende week kunnen we terecht met hem. We gaan nog even naar de Chinees voor honden speelgoed en een rol plakband. Daarna nog even naar de correos om een pak je te versturen (pa en ma er is iets onderweg). We gaan nog even koffie drinken en gaan dan naar huis.

Als we thuiskomen treffen we een bende aan. Voerbakjes liggen overal, de fles van de drinkbak is kapot gebeten, de Jumbo krat die de schuifdeur dicht houdt voor Orion is aangevreten, kort om een zooitje en Antares kijkt ons aan en lijkt te vertellen  “ik heb niets gedaan”. We ruimen alles maar weer op en lachen er maar mee, want er iets van zeggen heeft geen zin meer. 

Ze krijgen het nieuwe speelgoed. En Sol besteld een nieuwe drinkbak met voorraadfles. We gaan lopen en Antares heeft niet zo’n zin om met die rondrennende gek samen in een weiland te zijn. Ze blijft bij Sol staan. Als ik een steen voor haar gooi heeft ze ook zoiets van laat maar. Goed, ga ik zo nog een om beurten met ze lopen. Met Antares ga ik op de akker stenen gooien en die heeft het prima naar haar zin. Even later ga ik alleen met Orion naar het weiland en laat hem los, maar zonder Sol en Antares is er blijkbaar niets aan en rent hij één rondje. We gaan maar weer terug.

De pallet pellets wordt gebracht en samen met de chauffeur stapelen we alles op de pallet die daarvoor binnen klaar staat. Als ik terug naar binnen gaat is bijna al het nieuwe speelgoed al stukgebeten. Tijd voor koffie. Daarna moet ik toch buiten wat gaan doen. In de stal zonder dak waar ons stookhout staat, is door de wind van de afgelopen dagen een stuk plastic kapot gescheurd. In A Barrela heb ik een nieuw stuk en dikker plastic gekocht. Het waait nu iets minder dus moet het mogelijk zijn om de lap van 6 bij 4 meter vast te gaan zetten. Als ik klaar ben ligt het hout weer droog.

Ik ben met de laatste puntjes bezig als Sol een foto stuurt. Al het nieuwe speelgoed is inmiddels stuk en Sol heeft Orion daarom, zacht uitgedrukt, een standje gegeven. Antares was het daar nu blijkbaar niet helemaal mee eens en ging haar nieuwe maartje troosten door er bij te gaan zitten. Dit is de eerste keer dat ze binnen samen zo dicht bij elkaar zijn zonder dat er een blaft. Helaas is het van korte duur.

10 reacties

 1. Hola,

  Wij weten dat jullie voor van alles en nog wat goed zorgen . Verse pellets voor de pelletkachel, mooi droog hout voor de houtkachel, iedere dag verse melk, ontelbare handtekeningen voor de bank. Maar is er ook het juiste eten voor die 2 viervoeters met hun ruimtenamen? Kennelijk geven ze aan dat ze belangstelling/behoefte aan andere smaken hebben. Wie van de 2 verlegener kijkt weet ik niet. Kennelijk zijn er dingen elkaar aan het kruisen op dit moment. We zijn benieuwd!

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De voedingswaarde van plastic, rubber en touw is volgens ond niet zo heel hoog, ze verorberen ook nog al wat brokken. We denken (nog) niet dat Antares speelgoedterreur toepast, maar het zou kunnen dat ze, als wij er niet bij zijn, Orion opstookt.

 2. Je zou echt medelijden krijgen met die 2 onschuldige kopjes , je hebt toch de camera om ze te observeren , Antares zal hem manieren bijbrengen maar alles heeft z’n tijd nodig,
  Gr.José

 3. Hier al eens aan gedacht?

  https://www.amazon.es/TP-Link-Vigilancia-Movimiento-Tapo-C200/dp/B07XLML2YS/ref=sr_1_1?adgrpid=84989208928&gclid=EAIaIQobChMI6JCNvdnY9AIVlobVCh0weAPIEAAYASAAEgI2qvD_BwE&hvadid=388245033069&hvdev=t&hvlocphy=20267&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=10266362096234759194&hvtargid=kwd-835353251650&hydadcr=5159_1831139&keywords=tp%2Blink%2Btapo%2Bc200&qid=1639121034&sr=8-1&th=1

  Haarscherp beeld (3Mp) zeer betrouwbaar, eenvoudige installatie met App en drie jaar garantie. Meldingen op de telefoon en opnamen op Micro SD kaartje.

 4. Pffff het ging eigenlijk ook veel te snel goed met de honden samen. Hopelijk komen jullie erachter waar het aan ligt en wie de boosdoener is (of samen). Voorlopig aar geen nieuwe speeltjes !?
  Hoop dat de houtstapel de volgende storm doorstaat ! Dat blijft denk ik een probleem zo.
  Wens jullie sterkte , komt vast goed maar vraagt het nodige geduld . Groet .🐕🦮🙃😊👊👋

 5. Hout moet zoveel mogelijk vocht uit voordat je het verstookt. Als het hout in partijen (dus op verschillende tijden) binnenkomt, moetje het oudste hout eerst verstoken. Dat is meestal het droogste. Als het oudste hout achteraan staat, kun je daar niet bij.
  Je moet je houtopslag in compartimenten maken die je apart kunt vullen en legen zodat je het oudste/droogste hout eerst kunt verstoken.

  • Hallo Dolf,

   Met hout kopen hebben we slechte ervaringen. Het hout wat we nu hebben komt uit ons 2 ha groot bos. Gekapt ruim voor de zomer en goed laten drogen. Het is kastanje en berk. Zo als je zegt is het ook een goed idee in compartimenten hout te stapelen en dat is ook gedaan. Probleem nu is dat de stal waar het ligt geen dak heeft en door de wind van afgelopen week is een deel van het plastic gisteren stuk gegaan en dus ook gelijk vervangen.

 6. Oh jee dat is niet fijn dat alles kapot gebeten word en hoe krijg je er zoiets weer uit. Je hebt al een keer de deugnieten in de gaten gehouden met een camera misschien weer eens proberen te doen. Fijne dag samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *