Ik Ben Jarig

Vandaag weer een jaartje ouder, 52. Standaard vraag; hoe voelt dat nou? Nou gewoon hetzelfde als gisteren. Gisteren was er nog die doos. Die doos was afgelopen week gebracht door DHL en ontvangen door Sol er ergens weggezet. Gisteravond hebben we dan toch maar gekeken wat er in de doos zat die van mijn ouders afkomstig is. In de doos een andere doos en met die doos is het duidelijk dat ik een Dremel heb gekregen. Een mooi stuk gereedschap voor de friemel werkjes. We zijn er blij mee, ja, ik niet alleen maar ik denk dat Sol hem ook wel eens zal gaan gebruiken. Voor wie niet weet wat een Dremel is; zoek even op internet.

Als het net na middernacht is maken wij nog even een flesje wijn open om te proosten en daan daarna naar bed. We slapen een beetje uit. Als ik wakker ben en op mijn telefoon kijk heb ik een whatsapp van Xavier met felicitaties en er staat bij dat hij een doosje achtergelaten heeft op de trap bij de deur. Een cadeautje waar we weer lekker van kunnen eten 🙂 Xavier en Mary, dankjewel.

Gedurende dag komen er via whatsapp en op het blog nog veel meer felicitaties binnen. Dat tof natuurlijk! En iedereen bedankt voor de felicitaties. Een wilde ik wel even eruit lichten omdat daar een goede tip in staat. Ik weet niet of er veel mensen zijn die het gezegde ‘water bij de wijn doen’ ook letterlijk nemen, maar volgens de tip is het beter dat van wegen de watertekorten voorlopig maar niet meer te doen. Dus; wil je proosten om wat voor reden dan ook, water mag niet meer bij de wijn vanwege de droogte!

Vandaag gaan we weer uit eten. Dat is mijn cadeautje van Sol en ik mag kiezen waar. Nou hebben we afgelopen Maandag erg lekker gegeven in Lalin, dus het zal geen verrassing zijn dat we weer naar Lalin rijden om lekker te gaan eten. Deze keer rijden we wat meer binnen door en we komen op plaatsen waar we nog nooit eerder zijn geweest. We komen onderweg wel een auto tegen met een, wat mij betreft, grappig kenteken. Oké, er staat een NUL teveel, maar het kenteken 0007 JBD kan overduidelijk alleen maar van James Bond zijn. 

In Lalin aangekomen gaan we eerst even bij een kozijnenbedrijf langs. Ik heb van de morgen nog even de maten opgenomen van de keukenramen en het slaapkamerraam. In de winkel een enthousiaste man. Die vraagt hoe hij ons kan helpen. We willen drie ramen en dit zijn de +/- maten. We willen het zo en zo. Oké, geen probleem. Hij heeft nog wat vragen en volgende week verwacht hij ons een indicatie te kunnen geven van een prijs. Gaan we daarmee akkoord, dan komen ze de ramen echt in meten. 

We lopen verder naar het restaurant ‘El Rincón De La Mariposa’. We worden herkend door de bediening en worden naar een tafeltje gewezen. Afgelopen maandag koos ik Mexicaans en Bhagrijns. Vandaag weer Mexicaans als voorgerecht en als hoofdgerecht Uruguayaans. Toetje? Dat was vast gewoon iets Spaans. Sol neemt het zelfde. Als we na het eten richting de uitgang lopen zie ik een wel heel kleine flipperkast staan.

We lopen we weer richting de auto en rijden via een andere weg terug naar huis. Op de terugweg komen we langs een onverharde weg. Ik weet niet of jullie je het nog herinneren, maar vorig jaar stond er op de berg tegenover ons een molen in de fik. Die is deels afgebroken en alles wat er afgehaald is ligt er naast. Nu we er toch vlakbij zijn wil ik er even gaan kijken en een fotootje nemen.

Als we weer terug thuis zijn trekken we zwemkleding aan en gaan naar ons waterpretpark.

14 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd, je bent maar weer verwend met die mooie Dremel, dat flinke groentepakket en het heerlijke etentje met Sol. Prettig weekend 🙋‍♀️🙋‍♀️

 2. Hola,

  Late reactie van mij maar wij “moesten” ook uit eten bij een oud collega thuis. Dus Rob & Sol jullie hebben geluk dat we geen declaratie naar jullie hoeven te sturen. Wij wisten het natuurlijk al van ons telefonisch contact op de avond voor je verjaardag maar jullie nieuwschierigheid van ” wat zou er nou in dat pakket zitten” heeft het gewonnen van geduld tot op je verjaardag.
  Voor ons dus weer een leerschool voor volgend jaar om een pakket te laat op te gaan sturen en dan hoeven jullie niet zo lang in spanning vooraf te zitten en je geduld te verliezen. Helaas komt daar dan misschien voor in de plaats dat jullie dan zeggen “zouden we niets krijgen of zouden ze ons vergeten zijn” en ja dat is natuurlijk ook zowat. Maar alle gekheid op een stokje je verhaal heeft alles in zich om ons te overtuigen dat jullie een gezellige dag gehad hebben.
  Trouwens jullie mogen natuurlijk wel water bij de wijn doen aangezien jullie eigen bron nog genoeg geeft. Geniet maar lekkere na van je 1-dag en volgende dagen van je 53-ste levensjaar.

  Houdoe
  P.S.
  Toevallig vandaag dee proefdruk van mijn nieuwe boek binnen gekregen. Toch leuk dat dat op jou verjaardag binnen kwam zeker omdat jij de kaft ontworpen en gemaakt hebt. Duurt nog even voordat jullie een exemplaar krijgen aangezien de officieele presentatie pas op 8 September is aan de burgemeester alhier.

  • Hoi Pa,

   Nou ik ben ook aan de late kant. Ja was een leuke dag, lekker gegeten en leuke cadeaus. En dan jou bevalling, we moeten de proefdruk maar zien als het maken van een echo. En dan straks als je uitgerekend met de bevalling op 8 september. Al vast gefeliciteerd.

 3. Goedemorgen , na zo’n feestelijke dag moet er natuurlijk wel weer wat gedaan worden !
  ” Het is niet elke dag een feestje!”
  Hopelijk geen last van een beest in je hoofd nu er geen water meer bij de wijn mag !?
  Ben benieuwd wat jullie vandaag uit gaan spoken , maak er weer een “vruchtbare” dag van ! Veel succes . Een nieuw jaar , nieuwe….
  Groet . 🤣👍👊🙋‍♂️🐶🙋‍♀️🐾👋

 4. Rob, gefeliciteerd, ook een mooi jaar om geboren te worden, 1972 dus, je bent nog super jong. (Ik tik deze maand de 70 aan). Elke dag lees ik met genoegen het dagelijks verslag van jullie avonturen in en om het huis. Wat een fantastisch geschenk, de dremel, daar is goed over nagedacht door je ouders, erg bruikbaar. Sol is trouwens ook creatief en nu nog (als de offerte goed uitpakt) nieuwe ramen. Leuk dat het onder jullie handen zo heerlijke plek wordt. Hartelijke groeten en leuk dat de opmaat naar een nieuw creatief levensjaar zo goed uitpakt.

 5. Met dit cadeau kunnen jullie samen wat mee, zeer goed gekozen door pa en ma !
  Leuke dag hebben jullie ervan gemaakt weer nieuwe dingen ontdekt lekker gesmikkeld en een verkoper die zich moeite doet.
  Leuk die kleine flipperkast misschien iets voor jou 😁
  Leuk van de buren dit groente pakket lekker,
  Fijn nieuw levensjaar,
  José

 6. Goedemiddag ondertussen, maar echt een prachtig cadeau waar jullie beide plezier aan gaan beleven. en jullie hebben een gezellige dag gehad met een afsluiting in het zwemparadijs wat wil een mens nog meer.

 7. Zoals iedereen zal doen doe ik dat dan ook maar even, Van Harte Gefeliciteerd, op naar de 98. Ok zeldzaam als je het haalt maar ik gun het je wel. Je bent weer lekker verwend en een Dremel ja uit ervaring weet ik dat het een geweldig stuk gereedschap is, zoveel mogelijkheden en hulpstukken. Ook daarvoor nog een felicitatie. Fijne dag en succes bij de volgende klus uiteraard met Dremel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *