Hospitaal En Hotel

Gisteren en vandaag blijken er problemen te zijn met de bereikbaarheid van de website en het blog. Ook voor mij om in te loggen zijn er problemen. Dat is ook de reden dat niemand afgelopen nacht om 2 minuten na middernacht een mail heeft ontvangen. De laatste blogpost en alle anderen zijn altijd te vinden op www.naargalicie.nl/blog Ik zal deze link voortaan onderaan de blogpost zetten. Hopelijk gaat is de bereikbaarheid later beter, in het weekend kan ik de Strato helpdesk niet bellen.

Uitslapen was er vandaag ook nog niet bij. Om half 9 had ik namelijk een afspraak bij de anesthesist in het ziekenhuis in Ourense. Bij de anesthesist in de spreekkamer krijg ik wat vragen toe geworpen, bekijkt ze mijn medische gegevens van het bloed, de longfoto en het hartfilmpje. Alles seinen staan op groen voor de operatie en ze laat ons weten dat de oproep volgt. Even later krijgen we al een telefoontje dat ik volgende week dinsdag de 3e in het ziekenhuis verwacht wordt voor de operatie.

Nu gaan we even oud en nieuw inkopen doen bij de Lidl om vervolgens naar Monterroso te gaan. We hebben een afspraak bij Maribel op kantoor, de makelaar die ons wel goed geholpen heeft al kochten we er geen huis. Er komen nog Nederlanders, Edwin en Mariska. Zij hebben ons een tijdje terug geschreven met wat vragen. Een van die vragen was naar onze makelaar, verteld dat ze daar beter geen zaken mee kunnen doen. Of we ook een aankoopmakelaar kennen. Maribel is makelaar en dus ook vast aankoopmakelaar. Zo hebben we ze met elkaar in contact gebracht. Maribel spreekt echter alleen Spaans en Edwin en Mariska Spreken geen Spaans. We hebben toen aangeboden dat als er vertaal hulp nodig was Sol dat wel kon doen. 

Toen wij in Nederland waren kreeg Sol de vraag of we 30 december tijd hadden om mee te gaan naar een hotel bezichtiging en bespreking om te vertalen. Ja natuurlijk hebben we tijd.

Op kantoor in Monterroso verzamelen we dus en maken we kennis met Edwin en Mariska, daarna rijden we gezamenlijk naar Sarria. Sarria is een mooi stadje wat aan de Camino de Santiago ligt. Het hotel is even buiten de stad en blijkt aan op een paar meter van de camino af te liggen. De eigenaar, een man op leeftijd, wil het verkopen omdat het dagelijkse werk in het hotel hem te zwaar is geworden. Zijn laatste familielid, een neef, is afgelopen jaar overleden en de man heeft dus niemand om het over te nemen. Daarom staat het te koop. Ik ga hier niet iedere, werkelijk schitterende, kamer van het hotel beschrijven. Ook de wat ons betreft geweldige entree/hal van het hotel gaat me een beetje te ver. Ook het bureau met bijbehorende kasten en stoelen in het kantoortje zijn niet te beschrijven mooi en antiek. De twee gezamenlijke ruimtes voor de hotelgasten stralen een sfeer uit die je eigenlijk alleen maar kunt voelen. Bij elke ruimte die ik betrad viel mijn mond open, zou willen zeggen viel mijn bek open want dat dekt de lading meer, van verbazing. Alles piekfijn! Toen we de eigenaar vroegen naar de jongedame die ons op een afstandje volgende, vertelde de zeer sympathieke, man dat dat de Colombiaanse huishoudster is. Hij sprak er over of dat het zijn dochter zou kunnen zijn. Bij de verkoop is de vrouw haar baan kwijt, vertelde hij, maar ze weet alles en kan ook gewoon blijven werken. 

Als we het hotel, en stel je geen flatgebouw voor, en de eetzaal hebben gezien is het tijd voor de kerk. Op het terrein van het hotel staat namelijk een heel klein kerkje. Het kerkje is van de parochie maar is voor het hotel en de buren. Niemand maakt er echter gebruik van, het koste dan ook wat tijd om de deur te openen.

Als we ook het kerkje gezien hebben nemen we afscheid van de huishoudster en de eigenaar en gaan in Sarria ergens koffie drinken om ook het laatste te bespreken/vertalen. 

Maribel, moet nog een en ander uit gaan zoeken als aankoopmakelaar, maar alle vergunningen die nodig zijn voor het hebben en runnen van een hotel zijn aanwezig. Hier onder wat foto’s van mij en van een website.

Wil je meer van dit hotel zien? Booking.com staat vol met foto’s en positive resenties. KLIK HIER

www.naargalicie.nl/blog

16 reacties

 1. Prachtig hotel erg uitnodigend . Trouwens fijn dat je al zo snel geholpen kan worden is ook fijn voor je toekomstige baas want dat betekend dat je toch nog snel kan beginnen daarna.

 2. Hola,

  Fijn te horen dat je zo snel onder het mes mag. Uiteraard hoort er daarna rusten en ontzien bij maar daarna kun je er gereviseerd tegenaan.
  Het hotel(letje) ziet er inderdaad erg mooi uit en wat tof dat jullie een rol kunnen vervullen als vertaal tussenpersoon. Dat scheelt toch een hele en vertrouwde hoop voor Edwin en Mariska denk ik zo. Via internet hadden we dat hotel ook al kunnen achterhalen. Ben benieuwd of er verder nog gebruik gemaakt gaat worden van jullie diensten. Toch weer een goede daad verricht vandaag en op naar 2023.

  Houdoe

 3. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat je niet lang hoef te wachten voor je opratie. We hadden al naar het hotel gezocht en wat foto’s gezien en het ziet er geweldig uit. Hoop dat ze het kopen, succes voor ze. Gr. Ma

 4. Goedenmorgen , net “koud” terug en gelijk alweer afspraken . Druk , druk , druk !
  Geweldig zo snel al aan de beurt in het ziekenhuis , je hebt ervaring dus heel erg er tegenop zien doe je niet denk ik. Sterkte en “slaap lekker” ! (of wordt je plaatselijk verdoofd ?)
  Wat fijn dat jullie als tolk fungeren bij zoiets belangrijks als een onroerendgoed aankoop. Het hotelletje ziet er heel uitnodigend uit en wat geweldig onderhouden ! We gaan het onthouden , heel misschien wel een idee voor een weekendje/midweek Galicië .
  Vandaag en komende dagen natuurlijk nog gauw de auto uitpakken en het zware werk doen vóór de 3e , daarna is het
  “kassie an” rust en een kort wandelingetje voorlopig.
  Fijne laatste jaar-dag ! Alvast SALUD voor 2023 !
  Groet . 🎉🎊🍾🥂👍👋🙋‍♀️🙋‍♂️🤣

  • Hallo Antoinette,

   Tegen de operatie zie ik niet op. Ik wordt voor de helft verdooft, en dan zou ik mee kunnen kijken dat heb ik de vorige keer ook gevraagd, maar dat mag niet. Ik moet slapen en daar krijg ik ook wat voor.

 5. Mijn mond viel ook open. Eerst dat je schreef dat je al op 3 januari terecht kunt voor de operatie. Goh! Hier in Fuerteventura duurt het maaaaaanden voor je bij een specialist terecht kunt en een operatie duurt nog langer. Nou ja, als het levensbedreigend is niet natuurlijk. Een hoop operaties doen ze trouwens niet in Fuerteventura. Je wordt dan overgevlogen naar Las Palmas, Gran Canaria. En tweedens was ik zeer onder de indruk van dat hotel. Fantastisch! Ik hoop dat die Nederlanders het hotel gaan kopen.
  Verder jij en Sol Feliz Nochevieja en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

   • Ik weet niet of je reacties van eergisteren terugleest. Het gaat over de particuliere verzekering. Ik zit gewoon bij de seguridad social. Het is mij destijds afgeraden om er nog een dure particuliere verzekering naast te nemen. We hebben 1 ziekenhuis in Fuerteventura en 2 privé-klinieken. De specialisten in de privé-klinieken zijn dezelfde als in het ziekenhuis. Je kunt bij de privé-klinieken wel sneller terecht. Ook voor kleine operaties. Maar voor grotere word je doorgestuurd naar dat ene ziekenhuis waar een wachttijd geldt. Dus ja … wat schiet je ermee op dan?

 6. Hey Rob en Sol,
  Gisteren thuis gekomen na een weekje Santiago. Nogmaals heel heel hartelijk dank voor jullie aanwezigheid tijdens de bezichtiging. Erg prettig om via jullie toch met de makelaar en eigenaar te kunnen communiceren. En ja, ook wij zijn verliefd op het hotel geworden. We gaan nu aan de slag om de benodigde informatie boven tafel te halen zoals jaarlijkse omzet, contractors etc. etc. maar als het aan ons ligt zetten we de koop door. Fijn dat je trouwens nog een foto van het kapelletje hebt gedeeld op deze site, want wij hebben gewoon verzuimd om foto’s te maken. We waren gewoon te druk met het bekijken en stellen van vragen. En ja, zoals ik al aangaf, doe wat met het feit dat mensen jullie hulp inroepen als vertaler of als wegwijzer in het mooie Galicie. Wie weet waar het nog toe leidt.

  In ieder geval wensen wij jou uiteraard heel veel sterkte toe met operatie en revalidatie. We houden zeker contact!!! Groeten, Mariska en Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *