Hor(ror) Vliegen

Wij hebben hier last van vliegen. Ja het komt ook door de koeien die hier staan. Maar ook in het bos, waar geen koe te bekennen is, zijn vliegen. Ze zitten als we aan het eten zijn nog net niet op onze vorken. Verder is er zo wat niets tegen te doen. Gisteravond met de stofzuiger een hoop vliegen in de keuken opgezogen, er vlogen er nog 2. Nog geen half uur later stikt het weer van de vliegen. Voor het raam van de keuken had ik al eens een hor gemaakt en voor de ingang van de keuken hangt ook een hordeur. Horror vliegen zijn het! Als we de koeien buiten gaan zetten stikt het van de vliegen in de stal, begrijpelijk. Als we de koeien het weiland in loodsen komt er telkens een zwerm vliegen rond mijn hoofd. Die vliegen in je haar en komen er soms niet meer uit. Oren vonden ze ook leuk. Binnen hebben we van die vliegen plakstrips hangen, maar daarmee kan ik me zelf moeilijk gaan versieren. Sol heeft er minder last van. Tegenwoordig loop ik buiten altijd met een bosje varens, die staan hier toch genoeg, ik sla rond mijn hoofd met die bos als ze in de buurt komen.

Maar vandaag ga ik in ieder geval in huis wat doen aan de horror vliegen en hopelijk gaat het helpen. Alle ramen die we wel eens openzetten krijgen een hor. Ik wil alleen geen gaten boren in de muren of kozijnen. Plakband wil ik ook niet gebruiken en van aluminium magneten heb ik nog nooit gehoord. We hebben schuiframen, en ik heb hout wat precies in de sleuven past waar de ramen door schuiven. Ik zaag twee latten, meer de breedte en knip het horgaas op maat en niet het aan de latten vast. We hebben nu opvouwbare horren. Raam open, steek het hout van de hor in de sleuven aan de boven en onderkant en die er boven en onder een dwarslatje tussen zodat alles strak staat. Laat die horror vliegen maar eens door deze hor heen zien te komen!

Van de morgen eerst even op de akker water gegeven, er blijken wat plantjes achter te blijven door watergebrek. Gister heeft de buurman even gekeken hoe het er bij staat.

Vandaag is de buurman geweest om een stukje akker wat vol staat met onkruid om te ploegen. Als hij daar mee klaar is en in klaar ben met de horren, ga ik nog even wat schoffelen en onkruid opruimen. Het is bloedheet dus net als gister doe ik een stukje. Als ik nog net bezig ben hoor ik de donder in de verte al aankomen, ook de dreigende wolken zijn in aantocht. Niet heel veel later begint het, net als gisteren, even hevig te regenen. Ik heb nog wel even een mooie foto kunnen maken van een mooi kropje sla, nog een dag of tien en ze zijn te oosten.

6 reacties

  1. Hoi Rob,
    Dat hoor ziet er goed uit en nu maar hopen dat ze er niet door komen . En die sla, AH zou er jaloers van worden het staat er allemaal goed bij. Zal blij zijn als ik het met eigen ogen kan zien.tot dinsdag. Ma

  2. Rob, ik heb weleens gehoord dat van iedere vlieg die je dood er 10 op de uitvaart komen.
    Misschien verklaart dat het aantal vliegen bij jullie.😉😉

  3. Hoi Rob, Misschien helpt het om een plastic zakje te half te vullen met water en dit voor de ingangen/ramen hangen. Het schijnt dat de vliegen daar niet tegen kunnen.

    Groetjes Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *