Hoofdpijn, En Op Viste

Als ik deze morgen wakker wordt heb ik niet veel zin om naar de buren te gaan. Ik heb hoofdpijn. Paar pillen verder en een beetje hangen voor de TV heeft geholpen en tegen 12 uur is er niets meer aan de hand, en dus kunnen we vanmiddag gewoon naar de buren.

Voor we naar de buren vertrekken ga ik eerst verder aan de website en het e-mail gebeuren. Ik heb vandaag net na middernacht een mail gehad van de nieuwe automatische mail dienst en dat werkt dus zoals het hoord. Het enige wat ik nu nog moet regelen is dat het aanmelden voor het blog op de website ook goed werkt en de aanmeldingen bij de nieuwe email service binnen komt. Dat is echter iets wat ik in 2021 op de website geplaatst heb en weet echt niet meer hoe het ook alweer moest. Maar wat video’s op Youtube verder is het uiteindelijk goed gekomen en komen de nieuwe aanmeldingen op de juiste plaats binnen.

Het betalen voor het versturen van mail is dus opgelost en ik mag nu 12000 emails per maand versturen. Dus niemand hoeft zich zorgen te maken 🙂

Als Sol ‘s middags een rondje is gaan lopen met Antares en Foskie moet Foskie daarna in bad. Foskie vindt het namelijk leuk als hij een of ander dood beest tegenkomt om daar dan in te gaan rollen. Wij vinden dat echter minder leuk. Foskie heeft er gelukkig minder problemen mee als hij gewassen moet worden, maar leuk vindt hij het ook niet. Als hij weer schoon is is het voor ons tijd om naar de buren te gaan.

We zijn uitgenodigd om te komen eten. Het klinkt misschien een beetje cru, maar Pavarotti staat op het menu en hij blijkt best te smaken. Voor ons staat een hele pan vlees en een grote schaal friet. De wijn van de buurman sla ik deze keer over, doe mij maar water. Goed ik heb nu geen hoofdpijn meer en dat wil ik graag zo houden. Als toetje is er pudding, vraag me niet naar de naam, maar hij lekker. De buren vinden wel dat we niet genoeg gegeten hebben. Ze denken dan dat we het niet lekker vinden, maar dat is alles behalve waar. We hebben gewoon genoeg gegeten. De Galiciërs eten veel en waar ze het allemaal laten weet ik ook niet, kan namelijk niet zeggen dat iedereen hier tonnetje rond is. Het is hetzelfde met dagmenu’s, soms is dat met een voorgerecht wat voor mij genoeg is. We tafelen nog wat na en dan is de siësta voorbij en gaan wij naar huis en de buren weer aan het werk.

Thuis doe ik nog een paar kleine dingen aan de website, verstuur alle volgers een email en schrijf het blog. De rest van de avond ga ik maar lekker voor de tv hangen. 

18 reacties

 1. Hola,

  Het is te hopen dat de hoofdpijn niet het gevolg was van het streven naar een oplossing om ons allemaal kosteloos te laten blijven genieten van je schrijven. Gelukkig was het, voordat je naar de buren ging, weer over en konden jullie, hoe gek het ook klinkt, smakelijk genieten van Pavarotti. Als vleesgenieter ben ik me bewust waar vlees vandaan komt.
  Dan nog even terug naar je foto van gister over NGC7380 The Wizard Nebula. Er zijn bloglezers die het jammer vinden dat we dat niet met het blote oog kunnen zien en dat zal ook nooit gaan gebeuren met welk hulpmiddel van een opticien dan ook. Ik heb even naar de afstand gekeken en lichtjaren omgerekend naar kilometers. Vanuit Etten Leur naar Frean moet ik dan 17,5 BILJOEN keer op/neer rijden ofwel ca. 1,75 BILJOEN keer om de aarde draaien. Duizelen deze getallen teveel dan hebben we jou gelukkig nog Rob om het fotografisch voor ons vast te leggen.
  Niet teveel doen morgen (vrijdag) aangezien jullie fit moeten zijn om zaterdag het porceleinen jubileum te vieren hebben.

  Houdoe

   • Hola,

    Je hebt gelijk Rob. Kilometers zeggen misschien meer. Alhoewel bij zulke getallen het al gauw gaat duizelen.
    Hier dus nog eentje. Als je die afstand met een gemiddele snelheid van 80km/uur rijdt en dat 24 uur/dag het hele jaar door dan heb je 94,5 Biljoen jaar nodig om er te komen. Dus toch liever gewoon wachten op jou foto’s omdat ik niet weet of je onderweg kunt tanken of eten!!!!!!!!

    Houdoe van een “cijfergek”

 2. Prima dat alles in orde is en kunnen we weer genieten van jullie avonturen, Pavarotti heeft gesmaakt , noem het een afscheidsdineetje en toch leuk dat de buren dit doen.
  Geniet de dag,
  José

  • Ik lees iedere nacht voor het slapen je blog. Ik ben je dus zééér dankbaar voor alle moeite die je hebt gedaan, zodat wij (alle bloglezers) kunnen blijven genieten van jullie wel en wee in Frean. Ik hoop dat er binnenkort weer wat moet worden verbouwd/opgeknapt, want om die voortgang te lezen, is erg leuk.
   Hartelijk gefeliciteerd met jullie 20-jarig huwelijk zaterdag.
   En nu ik toch aan het schrijven ben, wil ik je Pa een compliment geven, dat hij altijd zulke enorm leuke reacties geeft in een leuke schrijfstijl.
   Kortom, ik geniet van jouw blog!

   • Beste Rob,
    Soms moet je het leven of het afscheid met humor zien , we moeten allemaal een keertje deze aardkloot verlaten en zo hebben jullie van Pavarotti genoten,
    😅😅José

 3. Dag Rob en Sol, eerst van harte gefeliciteerd met jullie 20ste Huwelijksfeest, waar blijft de tijd? Ik herinner dat het net zo koud en mistig was as vandaag in Ulvenhout destijds! Ik wens jullie nog heel veel mooie en gezonde jaren samen🥂🍾🎉💐Jeanne en ik genieten nog dagelijks van het wel en wee in Frean! Ook de mail en je blog werken perfect met je nieuwe (provider) dank voor alle moeite om het mogelijk te maken. lieve groetjes Biddie

  • Hoi Biddie,

   Al vast bedank vor de felicitaties. Ja ik weet het ook nog en die ambtenaar die zo zijn best deed om het ook allemaal in het Spaans te doen voor de schoonfamilie.

   Groetjes ook van Sol

 4. Goedenmorgen ! Hoeraaa de Blog werkt perfect ! Heb je toch weer mooi voor elkaar “geknutseld”! CHAPEAU ! Geen wonder dat je hoofdpijn had , alles uitzoeken en daardoor natuurlijk de irretatie’s die daardoor ontstaan en de spanning dat het op tijd zal lukken ! Weer knappies gedaan hoor en wij zijn er superblij mee!
  Hebben jullie echt een stuk(je) Pavarotti opgegeten ? Was vast niet lekker !
  Ooh heerlijk die Foskie , lekker rollen in een kadaver , ook een koeievla en ganzenpoep vinden ze heerlijk als het maar vreselijk stinkt vinden honden het heerlijk. Gelukkig is het een klein hondje en handelbaar .
  Pfff je Pa is wel goed aan het rekenen geweest , dat soort dingen uitzoeken zit dus echt in de genen.
  Heel fijn weekend , hier houden we het rustig , rest van Storm “Isaack” hebben we hier vandaag en een stukje morgen. Helaas recht op ons terras , tot nu toe gelukkig nog maar 1 cactus omgewaaid .
  Groet . 🌊🌬🌫👊👋🤣🙋‍♂️🙋‍♀️

  • Hallo Antoinette,

   Ja dat gedoe met de website en wat er bij komt kijken is af en toe wel om khoofdpijn van te krijgen! Maar ook ik ben blij dat wer allemaal gewoon is blijven werken.

   Ja was echt Pavarotti, sterker nog, we hebben er afgelopen week al wat van gegeten. En zijn tong ligt hier in de vriezer. Sol vind dat lekker… mijn niet gezien

 5. Goede middag beiden, net als alle anderen doe ik hetzelfde door jullie te feliciteren met deze dag. Ook het verhaal over het vlees van het stierkalfje, als je het ziet lopen moet je er niet aan denken maar als het op je bord ligt is het toch wat anders, het ziet er dan niet meer hetzelfde uit. Lijkt mij die hoofdpijn toch een beetje migraine achtig, kan ook door kou op je hoofd komen. Bedenk er nog maar een aantal bij, maakt ook niet uit waar het van komt, belangrijker is hoe je er af komt. Fijn voor jullie lezers dat wij nog kunnen genieten van je dagelijkse schrijven. Bedankt daarvoor lees het nog steeds met plezier en ik denk dat ik niet de enige ben. Fijne avond, tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Het liefts eet ik vlees van een dier wat een leuk leven heeft gehad. Of je echt ook het verschil proeft weet ik niet. Dit vlees was lekker en ik weet dat hij geen plezierig leventje heeft gehad. Maar goed, ik kan er verder ook niets aan doen.
   Deze keer was het geen migraine. Als ik dat heb ga ik plat op een donke kamer liggen en kan ik geen licht, geluid of reuk velen. Nu was het gewoon hoofdpijn. En ach dat heb ik wel een meer.

 6. Fijn dat je het weer voor elkaar hebt gekregen en blijven we jullie heerlijk volgen. Genieten van eten in gezelschap is altijd Gezellig.Tegen ons word ook altijd gezegt als we bij onze Franse vrienden zijn en samen eten dat wij zo weinig eten maar hebben dan meer gegeten dan we normaal doen. Leuk te lezen dat je vader alles heeft uit zitten rekenen wat betreft de afstand naar NGC7380 The Wizard Nebula en om het te lezen is het heerlijk gezien zijn schrijfstijl. Jou verhalen zelf blijven ook een genot om elke dag te lezen. Alvast een heel fijn weekend samen.

  • Hallo Mieke,

   Mijn vader heeft idd zijn best gedaan om even te kijken hoe ver het is naar NGC7380. Ik heb het vermoede dat hij daar op zijn e-bike naar toe zou willen op een zondag middag. Maar onder weg kun je denk ik nergens laden.

 7. Nog even een kleine reactie zou het niet leuk zijn om allemaal een foto bij ons verhaal te zetten het lijkt me leuk om te zien wie er achter de antwoorden op de blog zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *