Honden En Katten

Ik was eigenlijk van plan vandaag geen blog te schrijven, maar toen bedacht ik mij dat ik wel iedereen even moet bedanken die tips, namen en adressen door hebben gegeven waar Sol mee aan de slag kan gaan om Spaanse honden en katten te plaatsen. Namens Sol, en de organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers, bedankt… en vast ook namens de honden en katten die een nieuw thuis gaan vinden.

Onze katten zijn natuurlijk nog volop aan het onderzoeken. Vaak zitten ze in een maisveld van Xavier. Ze steken onze wei over en gaan dan vast op muizenjacht in de maïs. Maar ook gewoon bij ons op de akker zijn ze te vinden natuurlijk. Zo hebben wij ook een betonnen hondenhuisje staan. Dat stond er al, en is te zwaar om weg te doen. Maar het doet nu dienst als kattenhuis. Sol heeft er een matje in gelegd en daar toeven ze nu als het muizen vangen en spelen even te veel wordt.

We hebben ook twee honden, waarvan er een is die veel met een aap speelt.

Ze zeggen weleens dat waar je mee om gaat je besmet. En er blijkt een kern van waarheid in te zitten. Antares heeft het altijd druk met die aap. En nu denkt ze dat ze ook aap is en heeft een banaan te pakken weten te krijgen. Apen weten echter dat je de schil er het beste af kunt halen. Ik geloof niet dat Antares dat helemaal voor elkaar heeft gekregen.

Tot zo ver ‘dieren in het nieuws’

Sol is weer verder gegaan aan de muur. Gisteren zijn er nieuwe sjablonen bij gekomen en nu hebben we er 4. Het gaat nu dus een stukje sneller dan met maar 2 sjablonen. 

Als Sol dan even niet meer verder kan in de woonkamer met de muur, dan gaat ze verder met hobbienen. Deze week was het een houten kistje wat geschilderd werd.

Tijdens de siësta vandaag heb ik de laatste aardappelen gerooid. Ze zijn uitgezocht, gewassen en gesorteerd. Veel staat er nu niet meer op de akker. Spruitjes en pepertjes doen het goed. De maïs is mislukt en meloenen planten we volgend jaar niet meer. Grote planten met niets er aan. Als we meloen willen gaan we het wel kopen.

Ook heb ik nog wat reparaties verricht aan het bureautje dat we op gaan knappen. 

Maandag vertrekken mijn ouders richting ons en doen dat met de minst economische route. Maar dan neemt niet weg dat er straks weer een caravan op de camping komt te staan. Om op de camping te kunnen komen moest er wel wat aan de kastanjeboom gedaan worden. Hier en daar waren er wat takken die te laag hingen. Daar heb ik wat aan gedaan.

13 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Je zei vanmiddag dat je niets wist te schrijven maar dat valt reuzen mee mooi zijn de muren geworden nog even en ik zie ze in het echt. Roos is vandaag ook nog geweest met…………….
  En verder weet ik niets meer. Gr. Ma

  • Goedenmorgen , nou maar goed dat jij je bedacht hebt met het schrijven van deze Blog. Het is een gezellige geworden . Zo zijn we weer op de hoogte van het huisdieren wel en gelukkig geen wee. Wat leuk een echt honden(nu katten) huisje . Leuke tussenstop voor ze .
   Jammer dat er zo weinig van de akker gehaald kan worden , dat wordt van de Winter vaker naar de supermarkt . Helaas.
   Je kon het natuurlijk niet laten alvast aan het bureautje te beginnen ! 😉🫣 . Trouwens die badkamerkast is ook prachtig , echt jaren 50-60 denk ik.
   Dan dat kistje …, dat is geweldig geworden Sol , ook jij hebt gouden handjes ! 👍👊 Daar kunnen leuk kleine snuisterijtjes in . De woonkamer wordt ook prachtig en schiet lekker op nu met 4.
   De camping is weer bijna klaar begrijp ik , voor “hoog bezoek” .
   Wij willen via hier Ton en Ineke een goede voorbereiding toe wensen , en een super veilige , gezellige reis naar Frean . Leuk dat we daarvan ook af en toe op de hoogte gehouden worden . Krijgen we weer een klein beetje de kriebels over onze camper “Winter-Vluchten” 14 jaar elke Winter 10 October tot medio April-Mei. Was heerlijk en veel memory’s gemaakt voor nu met elk jaar een fotoboek.
   Groet . 👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️👋

   • Hallo Antoinette,

    Ik ben een beetje laat met reageren op de reacties, maar de katten zitten al weer op een volgende plaats. Ze laten het hondenhokje al weer links liggen hahaha
    Volgend jaar zal het allemaal wel beter zijn en worden wat we van de akker af kunnen halen. Op de camping moet ik nog even het gras maaien en dan is het helemaal klaar voor het hoge bezoek

 2. Hola,

  Katten in het hondenhok zien er schattige uit. Ideale plek om uit te rusten na alle vermoeienissen van het muizen vangen. Rob heeft een vooruitziende blik en heeft wat extra toegang gemaakt voor onze sleurhut. Er is echter nog iets anders wat met vooruitziende blik te maken heeft namelijk ons iets laten bestellen wat in Spanje kennelijk niet te krijgen is. Moest er vorig jaar nog iets op de allerlaatste dag geshopt worden dan moest er vandaag nog iets via internet besteld worden. Hebben we in ieder geval EEN dag meer om aan dat verzoek te voldoen. Ook dat gaat natuurlijk ook weer lukken. We hoeven dit jaar niets onder de caravan te “verstoppen” ondanks dat verschillende mensen ook gebruik maken van ons “transportbedrijf” om jullie blij te maken.
  Op verzoek van verschillende mensen zullen wij via de blog verslag doen van onze reis naar Frean dan kan iedereen volgen waar we ongeveer zijn. Maandag vertrekken we (eerst zondag nog even Formule 1 kijken) en als het goed is zal onze eerste camping in Saint Florintin (Frankrijk) zijn. Wij rijden geen tolwegen en hebben de tijd.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Houd vast rekening dat de katten ook een nieuw tijdelijk onderkomen op de camping komen inspecteren. Deze keer idd geen grote bestellingen van de action of zo, al had ik nog wel wat van de Hornbach moeten hebben.

 3. Toch nog een leuk blog geworden even geen koeien maar lieve katten en wat hebben ze een gezellig huisje echt knus!👍muren zien er prachtig uit en dat snoezig doosje.. ..creativiteit moet je aan Sol overlaten ze weet wel overal wat van te maken, knap!
  De ervaring met de planten op het land wordt nu ook duidelijker wat goed of niet goed is.
  Gezellig dat je ouders in aantocht zijn , goeie reis jullie 2👍
  José 🌞🍀

  • Hallo José,

   Met de muur zijn we erg blij. Het is helemaal zoals we verwacht hadden. Wat de akker betreft… we weten (volgens mij0 wat we dit jaar fout gedaan hebben en gaat dat dus volgend jaar anders doen. Moet goed komen

 4. Hoi Rob, zeggen géén blog en dan genoeg te schrijven! Wat een mooi verhaal is het weer geworden en variatie genoeg! We kijken er geloof ik, allemaal erg naar uit. Leuk deze tussenstop voor de katten. Ton en Ineke, we wensen jullie een hele mooie trip toe. DHL is in aantocht! Mooi hoor met een caravan heb je meer koeriers mogelijkheden! Jullie staan er goed voor. Ik ben benieuwd waar jullie overnachtingen steeds zijn. Wij gaan óók over een kleine 2 weken. Nu eerst nog een paar familie verplichtingen en dan gaan we. Nemen ook geen tolwegen. Je ziet en geniet zoveel meer. We hebben óók geen haast. Fantastisch weer om te rijden. Veilige en goede reis gewenst.
  Rob en Sol, wat een leuk weerzien wordt dit weer. Nooit saai bij jullie genoeg afleiding ! Top. Mooi weekend allemaal, wij zijn in Twente met onze camper voor een bruiloft vandaag! Groet allemaal 🤗👋🥂🚐 Otto & Joke

  • Hallo Joke en Otto,

   Het klinkt een beetje als of je wil dat mijn vader ook een blog gaat schrijven 😉
   Nou je weet dat de koffie klaar staat, mochten jullie in de buurt komen. Galicie is mooi!

 5. Hallo Otto en Joke,

  Een tipje van de sluier hoe onze route naar verwachting zal gaan. Maar we weten niets zeker natuurlijk.
  1-e stop Saint Florintin (tussen Troyes en Auxerre.
  2-e Clermont Ferrant (bezoek Puy de Dome.
  3-e Ainse (Spanje) iets oostelijk van Lourdes steken we de bergen over D929
  4-e Abejar (net voorbij Soria)
  5-e Goudesonde (Portugal) net voorbij Branganca
  6-e A Guarda (Galicie) aan de monding van de Rio Minno
  7-e Frean
  Hoe lang we ergens blijven staan weten we nog niet precies maar we verwachten rond 18 September bij Rob en Sol te zijn.

  Groetjes en ook voor jullie een goede reis jullie vertrek zal dus ongeveer gelijk lopen met onze aankomst.

  Ton en Ineke

 6. Hola Ton en Ineke, ik ga de route kaart er bij pakken! Onze reis zal ongeveer ook zo verlopen! Bedankt voor je overzicht en we wensen jullie een veilige en plezierige reis toe. Mooie tijd gewenst bij Rob en Sol! Hartelijke groet Otto & Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *