Hoe Doet Ie Dat Nou?

Als ik aankom op mijn werk is het al een drukke boel. Daar waar ze gisteren met het gras gebleven zijn, gaan zijn ze al vroeg weer verdergegaan. Opa staat ook al te kijken hoe het er allemaal aan toe gaat en Pablo is ook al ergens aan het werk. Ik ga mijn ding doen en laat het gras voor wat het is.

Als ik het zand in de bedden aan het aanharken ben, zie ik een koe staan. Ik zeg wat tegen de koe en ga verder. Ik denk wel bij mezelf dat die koe groot is, groter dan normaal. Als ik aan het einde van de stal kom en vervolgens aan de andere kant van het midden de boel aan hark en weer bij die grote koe kom, is dat bed wel heel erg vuil. Er ligt poep op plaatsen waar ik het nog nooit gezien heb. Maar dan kijk ik nog eens goed. De koe staat ook wel op een hele rare plaats.

Tussen de rijen bedden met zand links en rechts van het midden van de stal is een tussenruimte. Daar staan palen in van het dak van de stal en normaal gesproken ligt daar ook extra zand voor in de bedden. Nu staat er in een vierkant van 1,5m bij 1,5m van stalen buizen een koe op de betonnen verhoging. Daarom is de koe zo groot als ik gebogen met de hak langs kom. Geen idee hoe de hoe er in is gekomen, en ook geen idee hoe ik de koe er uit kan krijgen. 

Ik vraag opa even of hij kan komen kijken en of hij weet hoe we de koe er uit kunnen krijgen. Volgens opa moeten we touwen aan de voorpoten binden en dan aan de touwen trekken en ook de kop van de koe zo draaien zodat ze onder de buis door kan. Het lukt ons niet en opa gaat er een van de mannen die met het gras bezig is bij halen. Het lukt nog niet. 

Wat nu? Ik ga gereedschap halen om te kijken of ik de bouten los kan krijgen waarmee alles is vastgemaakt. Die zitten al jaren vast en zijn geroest en vuil. Een kant van de buis zit vast gelast. Maar die las is niet al te best gelast en ik kan de pijp zo afbreken van de las. De pijp is weg, maar de koe snapt het nog niet en blijft gewoon staan. Opa geeft de koe een klap die daar mee wakker wordt en weg loopt.

Opa gaat verder waar hij mee bezig was en ik ga de pijp terug monteren. De las laat ik voor wat het is, daar mogen de lassers een keer voor komen.

Verder vandaag nog wat huiswerk gemaakt, wat op de akker gewerkt en de nieuwe bediening van de cruise control gemonteerd en aangesloten. 

8 reacties

 1. Hola,

  Zo te horen is er op je werk een koe die zijn opleiding heeft gehad bij Houdini.
  Je ziet haar staan en weet dus ook dat ze er echt staat maar je weet ook dat ze daar niet kan zijn gekomen en dus ook niet staan en toch is ze er gekomen.
  Maar gelukkig is hier en daar het bouwwerk en de constructie van dien aard dat bevrijden niet al te ingewikkeld is. Zou de koe nu ook snappen dat ze daar voortaan weg moet blijven?
  Daarnaast heb je dus niet alleen de koe weer onder controle maar ook de snelheid van je Formule Dacia en loop je minder kans op “niet zonde van het geld” situaties.
  Jij mag en kunt dus veilig rijden terwijl Max dat komende zondag niet kan omdat hij gewend is op een biljartlaken te rijden met wat bochten en niet in een zwembad zoals het nu in Imola is.
  Triest voor de mensen die daar wonen evenals de extreme droogte waar de Iberico varkens bij jullie mee te maken hebben. En die wetenschap hebben wij dan allemaal via het NL nieuws.
  Bijna heel Nederland een extra lang weekend omdat het schijnt dat er op donderdag heel lang geleden iemand naar de Hemel gegaan schijnt te zijn. Maakt voor ons natuurlijk niet uit omdat wij geen extra vrije dagen nodig hebben we hebben ze immers iedere dag.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja ja…. in de stal is ‘were the magic happens’ Gek beest. Normaal staan ze op door eerst met de kont omhoog te gaan, dan kan ze al niet meer komen waar ze kwam.
   Ik hoorde van de morgen op de radio over het weer in Italië. Van een Nederlander is de camping weg gevaagd door een aardverschuifing. En iid in het zuiden van spanje water tekorten

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat een gekke koe, je snap niet hoe ze er gekomen is, maar ja het is weer voor elkaar. En je Dacia is ook weer in orden.
  Er is wel iedere dag wat op de boerderij ,nooit saai. Gr. Ma

 3. Hoi Rob, ja koeien verzinnen steeds wel iets waardoor je je niet verveeld, misschien heb ik het gemist maar heeft de renault garage het werk goed gedaan? cruise control is idd wel erggg prettig, mooi dat je dit allemaal zelf kunt. happy day zo op hemelvaart dag

 4. Goede middag, heb begrepen dat er daar niet “gefietst” wordt op Hemelvaartsdag !? Is misschien ook typisch voor Oost Nederland ?
  ” Stomme koe” , zegt men natuurlijk omdat ze gewoon blijft staan en niet de “vrijheid” pakt , als zij helemaal niet doorheeft dat ze vrij weg kan gaan , als de stang weg is . Gelukkig helpt dan een flinke tik toch wel .
  Ben je alweer voor de ITV geweest ? Hoop echt voor je , dat je auto nu wel goedgekeurd wordt .
  Succes met studie en werk . Wij vertrekken zo naar het vliegveld , dat is andere koek .
  Groet .🙈🤣✈👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *