Het Zwembad

Gisteravond kwam Xavier met de tractor met laadschop. Plan was om een vlak stuk te maken voor het zwembad. Het lijkt allemaal redelijk vlak, maar dat is het dus niet. Omdat allemaal met de hand te doen is veel werk, dus iemand met een tractor graaf mogelijkheden is welkom natuurlijk. Gisteravond na het schrijven van de blogpost ben ik het zwembad en de stoelen op gaan ruimen zodat er niets in de weg staat voor Xavier en zijn tractor. 

Rond half 9 gaan we van start. Ik geef aan waar ik het zwembad zou willen en hoe groot het vlak moet worden. Dan gaat Xavier aan de gang en hoef ik even niets te doen. Ik pak af en toe een grote kei weg, maar dat is het dan. Af en toe kijken we even met de waterpas hoe het er voor staat en waar er wat meer weg moet. Als het bijna waterpas is het met de tractor wat moeilijker om te doen en gaan we met de hand verder. Als het wat later begint te worden houden we het voor gezien en gaat Xavier naar huis.

Vandaag ga ik verder waar we gisteravond gebleven waren. Gisteren hebben we met stenen op de hoeken markeringen gemaakt, dat wil zeggen, die stenen liggen waterpas ten opzichte van elkaar. Bijna waterpas dan. Het wat een beetje lastig met een steen en een lange waterpas om dan een volgende steen waterpas te leggen. Vandaag haal ik de roterende laser van stal, sla op de punten waar de stenen liggen paaltjes voor schrikdraad in de grond en met de laser, die precies waterpas, set ik isolatoren op de paaltjes op de hoogte die de laserstraal aangeeft. Daarna span ik een draad. Nu heb ik een draad die overal precies waterpas is en nu is ook goed te zien waar wat grond bij moet of af moet. Op een plek waar het meeste weg moet, zitten veel dikke wortels van een oude kastanje die er niet meer is. Met de hakbijl hak ik alles aan stukken en trek het uit de grond. 

Om het allemaal mooi vlak en waterpas te krijgen is een hoop werk, maar na een paar uur het ik alles vlak tot op minder dan 1 centimeter verschil ten opzichte van het touwtje, wat ik ook nog schuin van paaltje naar paaltje heb gespannen. Tijd om alles aan te regenen en daarna tijd voor koffie. Na de koffie stamp ik alles aan meet alles weer na en maakt het weer vlak tot op minder dan 1 centimeter en regen het dan nog een keer aan. Nu tijd voor een ijsje wat Sol met de ijsmachine (?) van de Lidl gemaakt heeft. Het ijs is lekker, maar de machine is eigenlijk niet wat we gedacht hadden. Je moet de binnenschaal 24 uur in de vriezer zetten. Het ijsbeslag moet je ook 4 uur in de vriezer zetten en daarna kan de machine mixen om er ijs van te maken. Maar zoals ik zei, het ijs is wel lekker.

Nu gaan we eerst even de akker op, we moeten een en ander gaan oogsten. We kunnen weer komkommers oogsten en bladeren van de snijbiet (acelga). Daar zit overigens een mooie sprinkhaan in. Volgens internet is het een vrouwtje en van ons mag ze blijven zitten. We gaan verder en oogsten ook 4 courgettes. Die zijn enorm! Sol gaat daar verder mee aan de slag, de snijbiet wordt weer gewassen in de badkuip net als de vorige keer. 

Ik ga verder aan het zwembad voor de laatste lootjes. Alles is vlak, zo blijkt als ik het nog een keer na meet. De ondergrond van MDF platen en zeil voor onder het zwembad leg ik op hun plek en daarna kan het zwembad er op. Als alles goed ligt kan het gevuld worden. Ondertussen ruim ik alles op, installeer ik de parasol. Ik zet hem vast met tui touwen omdat de voet van de parasol niet de beste is. Ruim 2 uur later is het bad gevuld en kan ik het pompje ontluchten en aan zetten. Badderen zit er vandaag niet in, dus gaat het afdekzeil er overheen. Straks, als ik bij de Leroy Merlin ben, koop ik gelijk zo dobber met chloortabletten voor in het badje.

16 reacties

  • Hoi Pa,

   Nou… misschien wel. Ik heb nog een twee persoons tentje. Misschien zetten we dat op om in te slapen als het weer warm wordt. Ik heb vandaag bij ons zelf een reservering gemaakt voor deze zomer.

 1. Zo jullie hebben je best gedaan op het zwembad en kan er vanaf nu er van genoten worden. En wat een mooie gourgette die zullen smaken. Een heel fijn weekend allebei.

 2. Haha “Costa Tropical” ! Ziet er goed uit e hier 1 mi puntje… je had er een stuk kunstgras onder moeten leggen . Haha dat zit/ ligt lekkerder en zie je de planken niet .
  Voortaan de courgettes oogsten als ze ca. 25 cm. zijn , zijn ze lekkerder met minder zacht -zaad middenstuk. Succes hief ik je eigenlijk niet te wensen , het groeit en bloeit daar geweldig . Eet smakelijk . Fijne dag verder. Groet .

  • Hallo Antoinette,

   Dus ik krijg zo maar 2 min punten om dat er geen gras onder het wembad ligt. Nou mooi is dat.

   We zullen er een aan normaal formaat af halen en kijken of die anders smaakt.

 3. Haha “Costa Tropical” ! Ziet er goed uit e hier 1 mi puntje… je had er een stuk kunstgras onder moeten leggen . Haha dat zit/ ligt lekkerder en zie je de planken niet .
  Voortaan de courgettes oogsten als ze ca. 25 cm. zijn , zijn ze lekkerder met minder zacht -zaad middenstuk. Succes hief ik je eigenlijk niet te wensen , het groeit en bloeit daar geweldig . Eet smakelijk . Fijne dag verder. Groet . 😂😅😉🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾👍👋

  • Hoho , geen min-punt(en) ! Een “idee” , je komt er nog wel achter . 😂😅. Een oud stuk vloerbedekking , ook een “idee” ! 🙃😉🤣

 4. geweldig en nu maar lekker afkoelen als dat lukt want met deze hitte wordt het water ook snel warm. Veel plezier er mee. O ja vries je de courgettes ook in (uiteraard klein)? Lang leve de groenten uit eigen tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *