Het Zomerseizoen Is Voorbij

Vandaag staan er wat kleinere zaken op het programma. Eerst controleer is de lekkages van gisten nog eens een keer om te zien of het ook allemaal na zowat 24 uur nog niet lekt. Alles is droog, dus het lekt niet meer. Dan wil ik de gasleiding in de stal onder de keuken vast gaan zetten. Ik moet ook nog wat verbuigen aan de leiding want het zat net niet helemaal zoals ik wil. Op de plaats waar de leiding door de vloer komt wil ik de leiding extra bescherming geven en een mogelijkheid te kunnen werken op temperatuurverschillen. Ik heb nog oude stukken van de zwarte waterleiding slang en die pas mooi over de koperen pijp. Het is even lastig om het stukje slang over de bochten te schuiven maar een beetje afwasmiddel en de zwarte slang wat verwarmen met een föhn doet wonderen. Ik wil ook op het grootste stuk in de stal waar de leiding op een kolom vast gezet moet worden een stuk van dezelfde slang om de pijp hebben. Zo zit de gasleiding toch net iets beter beschermd tegen stoten of iets dergelijks. Op de kolom waar de pjp tegen zit wil ik ook een ‘stoeltje’ voor een gasfles hebben. In de stal zit namelijk geen vloer, dat wil zeggen, de vloer is gewoon rots en nu met het puin van de keuken is het helemaal niet vlak. Zo ie zo moet er toch binnen niet al te lange tijd een laag zand in komen. Beton komt dan later wel. In ieder geval moet de gasfles goed en veilig kunnen staan. Met wat stukken afvalhout kan ik toch wat moois maken, al is het waarschijnlijk tijdelijk.

Als dit gedaan is is het tijd om het zwembad maar eens af te breken en op te ruimen. Zwemmen gaan we toch niet meer doen. Ik trek er de stop uit en laat het zwembad leeg lopen. Daar hoef ik verder niet bij te zijn, ik kan dus koffie gaan drinken. 

Na de koffie is zwembad leeg en kan ik het schoonmaken en opruimen net als de rest bij het zwembad.

Terra en Julio hebben het reuze naar hun zin. Heel de schuur is een grote speeltuin, en in de stal waar ik met het gas bezig was vinden ze het ook erg leuk. Er staat overal van alles om op en in te klimmen. Als ik een keer met Antares een rondje loopt en zij een van de twee katten ziet is het prijs. Maar ik moet zeggen dat ze heel veel minder is dan toen hier nog katten van de buren liepen. Aan Terra en Julio heeft ze natuurlijk wat kunnen wennen. Ze gaat echter wel op zoek naar die twee in de schuur. Terra en Julio zitten muisstil naar Antares te kijken en zie heeft die twee niet eens in de gaten. Ik denk dat dat komt omdat kattenvoer erg sterk ruikt en als er eten in de buurt is dan heeft Antares nergens geen tijd meer voor. Terra en Julio spelen even later weer lekker verder en rennen iedere keer van de schuur naar de auto en terug, als of ze willen zeggen ‘zie je hoe ver ik al ben geweest?’ Later op de dag tref ik ze heerlijk duttend aan op een kleedje op de stapel pellets.

Vandaag niet zo heel veel te vertellen en ik ben ook al vroeg klaar met werken en opruimen. Ik wil ook nog wat aan de foto’s doen die ik in de tuin van Xavier nam. Maar ik heb nog wel wat anders! Ik ben voorlopig nog wel even bezig in de keuken en daar kan ik uren over schrijven als het moet. Maar, zoals gezegd; ik heb nog wat om de spanning er in te houden, in ieder geval bij een deel van jullie. DE KIST 

DE KIST

Morgen meer.

24 reacties

 1. Nou Rob, ik ben erg nieuwsgierig ik snap er geen jota van. Maar il wacht geduldig af tot morgen. Wat lekker voor die 2 katjes dat ze zo kunnen rennen. Gr. Ma

 2. Hola,

  Tenzij het stoeltje voor de gasfles in de weg zit voor een of ander maar anders zijn er weinig gasflessen die zo’n prominente plaats hebben.
  Gewoon laten zo zou ik zeggen.
  Jullie hebben zo het lijkt inteligente katten om zo secuur aan te geven tot waar ze gaan als ze buiten zijn. Of zijn ze inmiddels zo gewent om naar Chantada mee te rijden dat ze aangeven wel meer tripjes te willen maken.
  Ja en wat je met DE KIST bedoeld is natuurlijk een raadsel of is het een soort codetaal zoals Enigma codeerapparaat waarover ik eerder deze week had.
  Tot slot GD WKND of 7 15 5 4 23 5 5 11 5 4

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Voor de laatste 4 ben je een 14 vergeten. De tribune voor de gastfles kan blijven als het niet in de weg zit voor de vloer die er im moet komen. Maar misschien is het dan net zo handig de fles op de vloer te zetten

 3. Goedemorgen , je maakt het idd wel weer spannend . Dat maakt het alleen maar leuker om je te blijven volgen.
  Als het schuurtje later een betonvloer heeft kun je er ook een grote fles gas zetten , kun je dan denk ik bijna de winter mee door. Die hebben om en nabij de inhoud van 3 gewone flessen. Wordt aan huis gebracht en heb je niets geen gesjouw meer.
  Wat ontzettend leuk dat Julio en Terra nu zo heerlijk veel ruimte hebben . Geniet lekker samen van de Zondag samen.
  Groet .🤛👊👋🙋‍♂️🙋‍♀️🥱🥱

  • Hallo Antoinette,

   Een grote fles. Dat zou kunnen ware het niet dat lege flessen aan sluiten op het gasfornuis. Ik hoor je denken… lege flessen. Als de geiser het niet meer op een fles doet, zit er nog genoeg in om op te koken voor een paar dagen, zo trekken we de fles helemaal leeg. Ik heb het eens gewogen; het tarra gewicht van de fles is 11 kilo is de fles leeg voor de geiser dan zit er nog 1 tot 2 kilo in.

 4. Mooie oplossing voor de gasfles. Ik zou em niet omruilen voor een grote. Die worden niet gesusidieerd. Deze maat is het goedkoopste. Wij stoken er ook mee.
  Ik ben benieuw ….

 5. Wat zit er in de kist van oom Rob
  Die het weet mag het plaatsen en heeft een voetreis naar de kist gewonen
  Hier is het lekker weer nog dinsdag wordt het nog 30 graden
  Nog effe een duikje nemen

  Montefrio nu nog niet frio

 6. Wat leuke foto’s van die twee dikke vriendjes enig😻heerlijk dat ze zo kunnen ravotten in de schuur
  ze zien er lekker gezond uit.
  Je maakt het weer spannend met ‘de Kist’ misschien oude herinneringen ….?😁
  Fijne zondag,
  José

 7. Leuk zoals de katjes bezig zijn! De Kist; ja daar kennen we in Nederland óók een TV programma over. Ik denk niet Rob dat jij een soort gelijk Spaans programma gaat maken! De crypto taal van je vader, begrijp ik niets van alleen Goed Weekend haal ik eruit. Daar sluit ik mij bij aan! Van ons saludos, ergens momenteel in Spanje genietend van de heerlijke temperatuur gelijk die van Montefrio! 👋👍🥳

  • Hallo Joke,

   Leuk dat je reageerd op mijn simpele crypto waar je van zegt er niets van te begrijpen het was een raadsel als reactie op Rob zijn KIST waar ik ook niets van snap. Maar je begrijpt mijn crypto VEEL beter dan je denkt er staat namelijk inderdaad gewoon GOED WEEKEND en hetzelfde in cijfers als zijnde het cijfer van de letter in het alfabet (a=1 etc).
   Maar wat heel leuk is in de hersenpan van ons als levende wezens dat wij geen klinkers nodig hebben in een zin of verhaal om het toch “gewoon” te kunnen lezen. Probeer het maar eens maar maak dan een klinkerloze zin (beetje lang) of verhaaltje en laat het een ander lezen. Of laat het een ander maken en probeer het dan zelf te lezen.
   Heel apart om te ontdekken hoe hersens kunnen werken.

   Fijn weekend verder en op naar de kist,
   Pa (Ton)

   • HaHaHa pa Ton ik heb inderdaad het hele alfabet n cijfer gegeven van 1 tot 26 maar ik heb elk cijfer als een gezien en geen 2 cijfers bij elkaar en kreeg een hele rare zin dat begrijp je zeker wel Bedankt voor de puzzel.

 8. Wat een leuk snoetje heeft de zwarte poes Ze zijn allebei zo mooi. Fijn dat ze nu echt kunnen rennen en spelen genoeg ruimte. Ik zelf was een beetje bang toen wij nog op een berg woonden en geen buren in de buurt hadden onze poes los buiten lieten maar ze bleef mooi bij de caravan en kwam zelf steeds binnen kijken of alles nog goed was. Voorheen liep ze aan een riempje en dat vond ze niet erg. Hier hebben we ook onze jacuzzi leeg laten lopen en opgeruimd. Nu kunnen we op die plaats weer lekker in het zonnetje zitten. Nog een fijne zondag verder.

  • Hallo Mieke,

   Ik hoop niet dat ze weg lopen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren als wij zorgen dat hier eten is. De vorige kat die hier zat was van de buren en die ging ook nergens naar toe.

 9. Grappig moest aan een krukje denken toen ik het bankje voor de gasfles, waarmee je koeien melkt. Wat zijn die 2 kleintjes al weer gegroeid ja ik weet het wel kleintjes worden groot maar hier zie je ze groeien. Je weet het wel spannend te houden he. Het lijkt wel of je de doos van Pandora hebt, ok het is een kist maar geeft hetzelfde verrassingselement. We zien het morgen wel. Ik heb wel gemerkt dat je goede plannen hebt voor wat betreft de keuken, moet ook wel anders wordt het niks. Succes

  • Hallo Lady Wieser,

   Nou is het wel mooi de juiste hoogte om koeien te melken dat ‘zitje’ Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen. Uit de doos van Pandora komen meestal negative dingen, dat is met de inhoud van deze kist niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *