Het Zit Niet Mee.

Vandaag gaat alles lekker op het werk. Veel meer kan ik dus niet vertellen, maar de titel is niet voor niet Het Zit Niet Mee. Als ik alles dus onder controle heb en lekker aan het schoonmaken ben, extra schoonmaakwerk wel te verstaan, en ik even later ga kijken of de mestschaper in de andere stal al klaar is, blijkt er iets niet helemaal goed te zijn gegaan. Een van de koeien heeft iets met een schrikdraad kabel gedaan. Die is vervolgens achter de schraper blijven hangen en nu is er een en ander stuk. Dat is niet het grootste probleem. Nu lopen ook de aanstaande moeders en de kalveren van ongeveer 1 jaar door elkaar. Met wat kunst en vliegwerk heb ik even later bijna alles weer op de juiste plaats lopen. Twee lopen nog niet waar ze moeten lopen maar die krijg ik niet te pakken. Veel zin heb ik er ook niet meer in want ik ben ook ergens 30 centimeter in de stront gezakt, en als je dan je been er uit wil trekken, dan blijft je laars in de stront staan en kun je niet anders dan met je voet zonder laars in de stront gaan staan voor je helemaal omvalt. Gelukkig komt opa, samen zetten we nog een koe op de juiste plaats en repareren we de schrikdraad. Als ik echter een isolatie handvast van de schrikdraad vastpakt, blijkt die niet helemaal te isoleren. Laten we het er op houden dat opa nu een paar woorden Nederlands kent. Voor 13 uur naar huis zit er dus niet in helaas.

Tijdens de siësta gaan we even snel naar Chantada als ik gedouched ben en wat minder stink. Als we Chantada binnen rijden horen we even later een raar geluid aan de auto. We voelen niet geks. Sol gaat om boodschappen en ik kijk wat er met de auto is. Lekke achterband. Ik vraag me altijd af waarom mensen doorrijden op een lekke band. Maar nu ik het zelf een keer heb gehad snap ik het. Ik heb zelfs geen idee wanneer ik de band lek gereden heb. Was dat toen we Chantada in reden of veel eerder. Als Sol in de winkel is, wissel ik de band. In de lekke band zie ik niet zitten. Maar zo ie zo wil ik die band niet meer, canvas in de band zal ik wel kapot gereden hebben. Weer kunnen we niet alles doen in Chantada wat we wilden doen. We moeten terug omdat ik weer moet gaan werken.

Net als in de ochtend gaat alles zijn gangetje. In de tweede stal wil ik de ene koe die nog op de verkeerde plaats loopt, op de juiste plaats hebben. Voor ik voer geeft zet ik alles zo dat de koeien vast komen te staan als ze gaan eten. Zo kan ik dan later die ene koe er tussenuit pikken en weer op de plaats bij de aanstaande moeders zetten. Top idee vind ik zelf. En dat is het ook, ware het niet dat de koe die ik moet hebben haar kop ergens anders door steekt. Dat doet ze door haar kop te draaien en tussen twee buizen door te steken. Nu staat ze ook vast maar niet op de manier zoals ik wil, ze kan namelijk zelf niet meer los komen. Ik probeer het op verschillende manieren. Ik vertel de koe dat ze haar kop schuin moet houden, maar dat snapt ze natuurlijk niet. Ik probeer haar kop schuin te trekken, maar een koe is sterk. Ik zie ook wel eens dat ze als een koe niet wil ze in de neusgaten pakken, maar ook dat werkt niet. Ik app een foto naar Pablo dat ik nu toch echt hulp nodig heb van iemand. Ik ben helemaal klaar met alle werkzaamheden als opa en oma aan komen rijden. Ik leg de situatie uit aan opa en oma. Ze lopen mee. Ik krijg instructies van opa en opa doet de rest. Laten we zeggen dat opa niet met de koe gesproken heeft, maar ze is wel los en staat op de juiste plaats.

Helaas geen foto’s, mijn telefoon ligt nog op het werk.

10 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Je kan in ieder geval niet zeggen dat je je verveelt op de boerderij. En pech met je band ik heb met je te doe. Haha. Gr. En een fijn weekend.🐄ma

 2. Hola,

  Met recht kun je wel zeggen “het zit even niet mee vandaag”.
  Het was een echte “wet van Murhy” dag dus. Helaas komen die wel eens voor.
  Je zat dus letterlijk in de shit (stront) vandaag maar nu kent Opa naast Spaans en Galisch ook in ieder geval een aantal woorden Nederlands. Ik krijg trouwens wel steeds meer de indruk dat het enige moderne, buiten de storingen dan, de robot is en de rest zachtjes gezegt aardig achterhaald.
  Hou inderdaad zoals je ergens als reactie schreef je gereedschapskist voorlopig maar achter in de auto. Wel weer erg jammer van die lekke band maar waarom zou bij een kleine lekkage van die band niet een paddestoel er in laten trekken. Het is maar een tip. Erg lang zul je er zeker niet op gereden hebben aangezien als het een voorband is je het meteen aan je stuur gaat merken en als het een achterband is wil de auto zijn kont omgooien in een bocht.
  Maar goed morgen weer een dag en hopelijk met minder pech.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja de wet van Murhy. Ik hoop wel dat het dan nu voorbj is. Ik had opa best wat Nederlands willen leren, daar had shock therapy niet voor nodig geweest.
   Die banden zijn denk ik toch al aan vervanging toe . Moet zeggen dat het allemaal heeft hard slijt hier op de wegen. De band, rechtsachter, als die voor de we hoofdweg af gaan naar Chantada, dan heb je een bocht naar rechts, dan held de auto naar linkt en hoef je het niet te voelen. Ik kijk nog wel even.

 3. Tjonge wat een dagje vol verrassingen maar je hebt het weer weten op te lossen , pech met de band als je even wat leuks wilt ondernemen .
  We zullen de moed erin houden en op naar een geluksdag.
  José

 4. Goedenmorgen zohéj dat noemen ze een “SHIT”-dag . ( je laars toch wel uitgespoeld ondanks alles ?)
  Helaas voor jou , letterlijk èn figuurlijk ! Bovendien gaan alle dames op de loop en krijg je een onverwachte opdonder , kan me voorstellen dat je Opa dan spontaan een paar Nederlandse woorden leert ! 😉. Als klap op de vuurpijl ook nog een lekke band ! Het was toch echt Vrijdag de 14de , onbegrijpelijk . Kan me voorstellen dat je deze dag niet nog een keertje wilt. Bovendien zonder telefoon….da’s pas echt vervelend , zeker na zo’n dag . Opa is toch wel weer “de reddende engel” , wat moet Pablo zonder hem ! Hopelijk wordt hij wel gewaardeerd .
  Wens je voor vandaag een voorspoedige soepele dag toe waar alles echt op rolletjes loopt en een beetje fatsoenlijk weer erbij !
  Groet .🐄🐄🐄🚘⛅👊👍🙋‍♀️🙋👋

  • Hallo Antoinette,

   HAhaha… ja mijn laazen zijn schoon. Heetwater met chloor. Nu drogen ze in de zon. Heaas heb je van die dagen dat er niet mee lijkt te zitten. Maar idd is daar opa dan. Die heeft nog geen zin in pensioen. Misschien heeft hij een deeltijd pensioen…. zou ik ook wel willen tot mijn pensioen hahahaha

 5. Altijd wat maar zelden iets goeds. Als ik dit nu iedere keer lees dat opa je helpt waar kan dan begin me steeds vaker af te vragen en wat doet Pablo dan? Hij heeft een bedrijf met koeien maar laat alles aan zijn pa (en aan jou) over. Dikke pech voor jou, volle laars maar lege band. Jij weet het ook wel voor (bijna) alles is een oplossing, maar leuk is anders. Fijne zaterdag

  • Hallo Lady Wieser

   Opa is de opa van Pablo. Die man, en zijn vrouw trouwens ook willen werken. Werken is het enige wat die mensen kennen. Zijn al lang met pensioen natuurlijk, maar hier is niets. Er zijn heel veel gepensioeneerde die gewoon door werken. Dus opa vind het ook gewoon leuk om wat te doen. Wat precies alle werkzaamheden van Pablo zijn weet ik ook niet. Maar hij heeft ook nog het kippen bedrijf van zijn zus waar hij ook wel eens aan het werk is, volgt een studie en heeft een zonnepanelen bedrijf. Hij zal dus wel genoeg werk hebben. En eerlijk is eerlijk, voor het blog is het natuurlijk ook niet leuk als ik iedere dag het zelfde schrijf, er moet wel iets gebeuren natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *