Het Wordt Weer Kouder

Volgens de weerdiensten, de app’s op mijn telefoon en de oudjes in de omgeving, wordt het weer kouder. En ze blijken gelijk te hebben. Onze pelletinstallatie heeft er ook van gehoord, blijkbaar. Als ik hem via de app op mijn telefoon uitzet, staat hij de volgende ochtend toch weer aan. Vandaag ook weer, Sol heeft gezien dat ik gisteravond de installatie uit heb geschakeld op het display. Vandaag als ik thuis kom van de ochtenddienst, ruik ik een brandlucht en staat de installatie weer aan en staat te branden. Gekke is dat a) Sol niet weet hoe ze de installatie weer aan moet zetten en b) dat de kamerthermostaat uit staat. Dus niet op een lage temperatuur, maar gewoon uit. Nu heb ik er de stekker uit getrokken, zeker weten dat ie niet meer aan gaat, althans, dat hopen we. 

Maar omdat het kouder wordt, gaan we nog even terug naar gisteravond. Manuel (de man van wie we ooit een stuk grond kochten) belde Sol om te vragen of we wat hout willen omdat het kouder gaat worden. Het was iets wat ter sprake kwam toen we er vorige week op de koffie waren. Wij hebben wel hout, maar dat ligt niet droog en als ik wat hout verzamel en in de zon op een pallet leg in de wind, dan droogt het wel, maar niet goed genoeg om lekker te stoken. Dus, gisteravond na het werk en het schrijven van het blog, even naar Manuel geweest om de dacia vol te laden. Nou, laat het maar weer koud worden 🙂

Vandaag op het werk gaat alles naar wens en de koeien en kalfjes en al wat er tussen in zit werkt lekker mee. Tijdens de siësta moeten weven naar Chantada op en neer. De telefoon van Sol moet gerepareerd worden en de onderdelen zijn binnen, dus kunnen we de telefoon inleveren. We zijn nog nooit zo kort in Chantada geweest, want deze keer gaan we gelijk terug. Ik wil huiswerk maken. De schriftelijke vragen moet ik nog maken en dat wil ik niet allemaal op de laatste dag aan laten komen. Als we weer thuis zijn en gegeten hebben, moeten we weer even de spray actie houden bij de kittens. En als ze de deur open doen zien we dit:

Eigenlijk zielig om het hoopje katten uit elkaar te halen en in te spuiten. Maar het moet, want het werkt wel. Het lijkt niet erger meer te worden.

Na mijn huiswerk moet ik weer gaan werken. Zoals gebruikelijk ga ik weer koeien zoeken die te lang niet naar de robot geweest zijn. Als ik alle koeien heb op twee na zoek ik me wezenloos naar een van hen. Een koe heeft echt geen zin om op te staan en ik heb geen zin om er veel tijd aan te besteden. Maar als ik met mijn lijstje al 5 keer door de stal gegaan ben, stop ik er maar mee. 

Er zijn wel eens koeien die rondjes lopen en dat tussen andere koeien doen. Als daar dan een koe tussen zit die ik zoek, dan vind ik ze niet gelijk. Maar nu weet ik zeker dat ik koe nummer 1152 nergens kan vinden. De poort was open toen ik aankwam, zou iemand een koe gestolen hebben? Als ik op het punt sta om Pablo een appje te sturen om te vertellen dat koe 1152 is verdween zie ik op de grond de riem liggen die om haar nek zat (ja klopt, het eerste nummer op de riem laten we weg, dat is altijd een 1). Aha….. iemand weer er dus van, want als je een koe steelt, haal je de riem er later af. Als ik bijna klaar ben met werk, komt Pablo aan. Ik vertel dat ik klaar ben, welke melk waar in zit (voor de 2 kalfjes) en zo meer, en dan vraagt hij of ik lang gezocht heb naar koe 1152. Ja, zeg ik, dat heb ik zeker. Pas toen ik je een bericht wilde sturen, zag ik de riem liggen. 

En dan nu WEEKEND. Morgen vrij, om dingen te doen in Ourense, zaterdag school, visite en ergens helpen, en dan is het weekend weer om.

6 reacties

 1. Hola,

  Ik schrik heel erg van je laatste stukje over koe 1152.
  Een koe neem je toch niet zomaar aan de hand mee of in je fietstas.
  Dat zoiets in de omgeving van Frean dus ook al kan gebeuren had ik nooit verwacht.
  Los van het voorgaande blijf ik me steeds verbazen hoeveel koeien en hoe vaak jij ze richting robot moet dirigeren. In de omgeving waar wij woonde hoorde ik eigenlijk alleen maar dat ze te vroeg opnieuw naar de robot wilde omdat ze kennelijk dachten extra voer te krijgen. Hoe dat bij jullie zo anders is weet ik natuurlijk ook niet. Het hoopje kittens ziet er lieflijk uit en gelukkig dat de plekjes af schijnen te nemen.
  Succes morgen op je drukke vrije dag.
  Je weet dat ik er van hou om zaken al vroeg voor te bereiden als het kan. Vandaag nog weer bezig geweest met de heenreis naar Frean. Er zit weer wat omweg route in natuurlijk en behoorlijk wat extra dagen. Snipperdagen hebben we tocch genoegh.

  Houdoe

  • Een hele goede voorbereiding op de reis naar Frean . Dat wordt vast weer gezellig daar.
   p.s. Voor wij Spanje ontdekt hadden , waren ook wij meer op het Noorden gericht . Echter “overwinteren” is alleen fijn in Spanje . Nu zijn we helemaal verkocht ! 😉🤣Veel succes. Groet.👍👋

 2. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat de plekjes afnemen. Het was een hele hoop kat. Hele lieve foto.
  Vandaag is het hier droog geweest en de temperatuur gaat iet omhoog. Gr. Ma

 3. Hoi , hoi , het was zo te lezen het dagje wel weer . Pfff zeker wat de koe betrof die je nergens kon vinden . Is die nu gestolen of wist Pablo waar zij was ? Pfff je schrikt er wel van. Naar als je dan op de kattenkamer zoiets ziet , ben je toch gelijk alle besognes kwijt , zo schattig hoe ze daar op een hoopje liggen .
  Succes morgen met je studie en de andere bezigheden . Neem ook even een momentje voor jezelf .
  Was nog vergeten je een spaarzaam gebruik toe te wensen van je gezondheids-kaartje ! Hier zijn ze trouwens groen/l.groen.
  Groet . 🤣🤭👍👊🙋‍♂️🙋‍♀️🙃😉

 4. Wat een leuke foto allemaal lieve kopjes je zou er zo eentje van mee willen nemen.
  Ben benieuwd of jullie nog tzt wat horen van die koe , mij lijkt dat toch iemand iets heeft gezien in de omgeving , vreemd.
  gr. José

 5. Wie neemt er nu een koe mee? en wat een leuk gezicht al die katjes door en op elkaar en zeker fijn dat de spray werkt dus kunnen ze bijna naar nieuwe baasjes op WA na natuurlijk.Een fijn weekend samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *