Het Weer Is Minder

Vandaag is het weer wat minder. Er is meer bewolking en later op de dag doet de zon echt zijn best, maar is het mij te koud om in de zon te gaan zitten lezen. Antares en ik gaan wel verschillende rondjes lopen, de een wat groter dan de ander. Ook Foskie gaat een keer mee, en dat is uitzonderlijk want dat is niet zo’n wandelaar. Foskie is meer van plassen, poepen er terug naar binnen. 

In mijn gereedschapshok ben ik ook even wat aan het prullen met oude Hilti accu’s die ik meegekregen heb toen ik er rond de Kerstdagen op de koffie was. Maar omdat er in mijn hokje geen verwarming is ben ik snel klaar met prullen, mij te koud. 

Op internet ga ik zoeken naar iets waarvan ik niet weet of het bestaat, maar Google weet meestal wel raad. Deze keer ook. Ik wil weten of er een mogelijkheid is een oude TV antenne, die hier nog gewoon gebruikt worden, kun aansluiten op het internet netwerk hier in huis. Ik heb gelijk raak. Er blijken kastjes te koop waar je een antenne op aansluit en waar je ook je wifi of netwerk op aansluit. Met de juiste software kun je dan de vrije TV kanalen ontvangen en op een laptop, computer of geschikte TV kijken. Mooi ik weet nu dat er kastjes te koop zijn nu nog eens uitzoeken welke kanalen er allemaal vrij te ontvangen zijn. Als dat bijvoorbeeld alleen Chantada TV is, dan kopen we zeker geen kastje. Ik wil het namelijk met zo’n kastje proberen zodat de antenne kabels niet door heel het huis lopen. En als dit werkt dan zie je bij ons nergens kabels, alleen moet de antenne terug het dak op.

Dan ga ik daarna nog eens verder spitten op de site van het kadaster (oid). Eens kijken welke informatie ik kan vinden over onze stukken grond. Veel meer dan dat ik al wist heb ik niet gevonden. Maar ik kan wel een lijst maken met van alles erop en eraan met de stukken grond die we graag in het nieuwe contract willen hebben en waar we dus in Chantada informatie over willen inwinnen. We moeten dan zelf ook weten wat we willen natuurlijk. Er is bijvoorbeeld een stuk weiland wat ik niet meer wil verhuren, maar wat de buren wel mogen gebruiken. Dat is een stuk waar we een mooi kippenhok op willen hebben en wat de nieuwe ingang naar de tuin moet worden. Als dat verhuurd is kunnen we er zelf natuurlijk niet mee doen wat we willen. En zo is er nog een en ander.

Als ik daar druk mee ben, belt Ricardo. Hij en Kim zijn vergevorderd met een huis aan de kust in Cereira. We bellen zo ie zo regelmatig, maar nu even nieuwjaar wensen en bijpraten hoe het er bij staat. Tijdens het bellen maar ik de mooiste tekeningen op het papier waar ik ook de nummers van de stukken grond op aan het verzamelen ben. Ooit worden ze vast iets waard… hahahaha. Sol is ondertussen druk met het maken van een taart met de nieuwe oven. Citroentaart, altijd lekker maar heel machtig. Avondeten hoeven we niet meer 🙂

Nou, heb ik toch weer wat kunnen schrijven over rondjes lopen, accu’s, een TV kastje, het kadaster en een lijst met nummers waar ik tekeningen op maak als ik Ricardo aan de telefoon heb. …..En dan vergeet ik nog te vertellen dat we gisteravond onverwachts bezoek kregen van Xavier en Mary. Dat was gezellig!

17 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ik heb ook niet zo veel te melden boodschappen gedaanaltijd weer een vervelende klus maar het moet wel eens gebeuren. Vanmiddag ook nog een taart gemaakt hij was bedoeld als een kadotjes maar ik vindt hem niet geslaagd, toen heb ik hem maar aan de buurman gegeven en die lust hem wel. Gr. Ma

 2. Hola,

  Het ziet er voorlopig naar uit dat je goed bezig bent je lichamelijk te ontzien en zelfs Foskie beint daar steeds meer gebruik gaat maken.
  Ik begin echter ook de indruk te krijgen dat je heimelijk bezig, bent ons als bloglezers, iets anders te vertellen maar dan in bedekte termen. Als je met je telescoop bezig bent tracteer je ons op ruimtenevels vanuit verre sterrenstelstels en nu probeer je via een zogenaamd krabbeltje iets te laten zien. Het lijkt op een indringend kijkend ruimtewezen. Dan ook nog een hond hebben met de naam Antaris. Zijn het puzzelstukjes waarmee je ons iets onverklaarbaars wil vertellen???
  Wil je soms met je antenne ook nog speciale signalen op gaan vangen en zit er in je briefje met cijfers soms een code verstopt????

  Houdoe

  • Hoi Henny,

   Je hebt een aantal mensen het licht laten zien als het gaat om Droedelen. Heel lang geleden heb ik er ooit ook eens naar gezocht, maar kon niet zoveel vinden omdat ik ook nu pas weet dat het Droedelen is.

 3. Goedenmorgen , jammer dat , juist nu , het zonnetje het een beetje af laat weten , maar je hebt nog genoeg te doen …..ook in “rust”stand !
  Soms is het wel goed , verplicht een andere bezigheid te zoeken . Ga je dingen ontdekken en doen waarvan je ooit dacht “dat ga ik eens uitzoeken!” maar dan normaal niet toe komt .
  Nu goed op de hoogte betreffende jullie “landsgrenzen” en misschien lukt het ook met je antenne ! Zou mooi zijn alle snoeren het huis uit . Je kunt ze zo netjes wegwerken en toch blijft het stofnesten en irriratie’s geven.
  Voor nu weer een fijne onderzoeksdag en blijf het (zeker dit weekend) nog lekker rustig houden !
  Groet . 😅😇☺👊🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Klopt, er ligt hier ook nog een hoop post van pensioenverzekeraars. Nou zijn we nog lang niet aan ons pensioen toe, maar ik moet de post een dezer dagen toch maar eens openmaken. Ook om te stemmen moeten we nog wat regelen voor februari.

 4. Leuk dat de buren spontaan gezellig langskomen ,contacten moet je onderhouden.
  Misschien heeft Foske langzaam de smaak te pakken om te wandelen gezellig voor Antares en voor jou natuurlijk.
  Fijn en rustig weekend en niet teveel taart eten al is ze onweerstaanbaar,
  José

 5. Weer een gezellige blog om te lezen en leuk dat Foske ook de smaak begint te pakken om mee te wandelen. Je bent er mee van de straat met al dat werk om uit te zoeken wat allemaal van jullie is en wat je wel en niet wil verhuren. Gezellig dat jullie de buurtjes onverwacht op visite kregen en gelukkig was er taart voor bij de koffie hahaha Fijne dag verder

 6. Leuk blog ja, grappig het woord droedelen is mij ook onbekend. Trouwens Rob ben je een tafel aan het ontwerpen. Het lijkt wel een onderstel hiervan. Succes met fantaseren. Je moet toch wát doen, haha. Ik las vandaag ook over het leuke hotel langs de santiago route. Mooi hoor! Succes met uitwerken voor deze mensen. Groetjes 🤗😊

 7. Je schrijft Cereira en op je kladblok staat Cedera. Bedoel je Cedeira? Plaatsje aan de kust net boven Ferrol. Vaak geweest, ben er volgende maand weer, mijn schoonfamilie woont er. Prachtig maar conservatief en nat dorp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *