Het Weer

Het is me al meer opgevallen dat het weerbericht van Nederland ook op Galicië van toepassing is in iedere geval in Galicië bij ons in de buurt. Deze morgen hoor ik het weerbericht op Radio1.nl en het luid ongeveer als volgt: Regen en veel wind. Laat dat nou vandaag ook het weer zijn zoals bij ons. Als het echter even droog is ga ik naar buiten. Er moet nog een boom tegen de vlakte. De appelboom geeft geen appels, ziet er niet uit en neemt het uitzicht weg op de hobbykamer van Sol.

Als ik even als een echte houthakker aan het zagen ben geweest met de kettingzaag ligt de boom tegen de vlakte en is hij ook aan stukken gezaagd, rommel en mooie stukken om op te stoken liggen gescheiden. Er is nog een boom die ook in de weg staat als we volgend jaar verder werken aan het dak van de stal. Hier gaat het op een peer loze boom, doet ook niet meer en staat dus alleen maar in de weg. Ook zie ligt nu gesorteerd op afval en stookhout. Het uitzicht is nu een stukje beter vanuit de hobbykamer, en ook vanuit de badkamer kunnen we nu verder kijken dan de kruin van de boom die er een uurtje geleden nog stond.

In de eetkamer ga ik wat aan de elektra en het internet doen. Internet is er nog zeker niet, maar de plaatsen voor een netwerkaansluiting heb ik wel gemaakt en daarvoor moeten de flexibelepijpen naar een punt worden gebracht in de kamer. Dat eerst gedaan. Kabels er in trekken is iets voor later, maar moet wel gedaan worden vóór het plafond dicht gemaakt wordt. In een muur van de kamer zit een lasdoos voor de stroom. Die is aan de achterkant ver kapot en hij is eigenlijk te klein voor alles wat ik aan stroom in de kamer wil hebben. De nieuwe lasdoos is een stukje groter en omdat het nu een onoverzichtelijke zooi is wil ik alles nu vast in de lasdoos bij elkaar hebben, zij het tijdelijk omdat ik de lasdoos nog nergens in vast kan zetten.

Aan de andere kant van de kamer komt ook een hoop bij elkaar. Ook daar werk ik het tijdelijk af in de nieuwe lasdoos. 

Nu alles een beetje min of meer uit de weg is aan kabels ga ik een begin maken met de constructie voor de muur die ik verder op ga trekken met hout. Eerst weer een balkje op de stenen muur gemaakt om vervolgens met het tweedehands hout verder te werken. Ik heb maar een klein stukje gedaan want het is bijna 4 uur en we moeten nog even naar Chantada.

Als ik gedouched ben gaan we naar Chantada. We hebben namelijk een probleem! We hebben 4 hennen en een haan die zijn stem kwijt is. We horen hem nooit en dat vinden we eigenlijk helemaal geen probleem. Wat dus wel een probleem is, is dat we 4 tot 5 eieren per dag hebben. We eten best een ei, maar met z’n tweetjes 4 tot 5 eieren per dag? Dat at Anton Geesink op het hoogtepunt van zijn carrière nog niet aan eieren! Wij krijgen dat dus ook niet weg en zijn een beetje ei moe. Wel ga ik iedere dag trouw de eieren rapen bij de kippen. Maar na een week geen eieren eten hebben we er nog al wat liggen. Iedereen hier in de buurt heeft zelf ook kippen, hier is er dus niemand die we blij kunnen maken met eieren. Maar in Chantada kennen we mensen die geen ruimte hebben om zelf kippen te houden, dus die kunnen we wel blij maken met onze eieren. We gaan dus op de koffie en eieren afleveren. Ook gaan we nog even naar de supermarkt. 

Nog even over het weer van Nederland en misschien ook wel dat van hier, trouwens dat weet ik wel zeker dat het ook het weer van hier is. Op Metronieuws.nl las ik een stuk over de winter die jullie in Nederland gaan krijgen. Nou dat word me er een, net als die van 1963 zeggen de deskundigen, of misschien toch ook niet. En dan gaan de deskundigen deskundig doen; Als de wind uit het Noorden komt dan……, maar als de wind uit het Oosten komt dan……, mocht de wind uit het Zuiden komen……., of bij een wind Westen….. Kortom, ze doen een voorspelling waarbij alle winterweer typen mogelijk zijn! Nou dan moet er vast een van toepassing zijn op Galicië. Ik leg in ieder geval mijn zwembroek én schaatsen klaar. ….deskundigen… hahaha

7 reacties

 1. Ja dat uitzicht is nu werkelijk prachtig veel licht en weer een schilderij erbij.
  Fijn dat jullie toch andere mensen een plezier kunnen doen met de eieren ze zijn super vers dus toch wel 3 weken houdbaar.
  Laten we maar niet over het weer praten we gaan hier idd een lange donkere winter tegemoet maar je kunt nog altijd een dagje of wat zuidelijker reizen in Spanje dat is korter dan vanhieruit 😁🍁,
  we houden de moed erin,
  Gr.
  José🌞

 2. Hoi Rob, wat een prachtig uitzicht !!! ik lees elke dag met veel plezier jullie avonturen en geniet van je verhalen.
  Jullie vullen elkaar goed aan, de creativiteit van Sol is ook heel breed, van koeien drijven, stal uitmesten, tot werkelijk prachtige kunst werken maken.
  groetjes Corrie

 3. Spanje is een groot land en aan de Costa Blanca is het de afgelopen 4 weken een prachtige Indian Summer geweest. Korte broek en een shirtje waren de voornaamste kledingstukken. Deze week zat bij mijn e-mail een verslag met foto’s van de eerste ronde van een senioren schaaktoernooi in Nederland. De schrik sloeg mij om het hart toen ik daar al die deelnemers zag met winterkleren aan. Dat wordt volgende week nog flink wennen wanneer we weer thuis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *