Het Plafond Is Dicht

Vandaag het laatste stuk van het plafond gedaan. 2 platen moesten er nog in gemaakt worden, of eigenlijk 3 want een plaat bestaat uit 2 stukken. Kleinste en laatste stukje was een hoop gepriegel, maar het zit er in. Nu nog moet er nog een stuk muur dichtgemaakt worden op de zelfde manier, maar dat is voor maandag. Ter voorbereiding daarvan 2 gaten van 20 mm door een dikke balk (ca 20 cm) geboord, daar moet een pijp door met draden voor de schakelaars en stopcontacten die bij de nachtkastjes komen. Eerst het bed en de nachtkastjes afgetekend op de muur zodat ik weet waar te boren. Dat boren ging zwaar! Accuboormachine warm en de accu’s om de haverklap leeg. Maar ook dat is allemaal klaar. Het is inmiddels 3 uur en net als de accu’s ben ook ik ver leeg.

We gaan vandaag ook maar een rondje rijden. Het is warm en in de auto hebben we airco. Het wordt dus een verkoelend rondje. We rijden naar uitkijkpunt Monte do Faro. Dat is tegen over ons op een berg en is hemelsbreed ongeveer 8 km bij ons vandaan. Op de berg staan windmolens en tussen de windmolens is een uitkijkpunt. Het uitkijkpunt hangt een beetje over de bergrand en dat vindt Sol niks, dus die blijft in de auto zitten als ik wat foto’s maak van ons huis aan de overkant op, zeg maar, onze berg. Het is op de foto hieronder wat moeilijk te zien, maar; als je goed kijkt…

We rijden verder naar een volgende uitkijk punt met de zelfde naam. Antares en ik gaan weer uit de auto. Dit is niet alleen een uitkijk punt, er staat een of ander station met een uitkijktoren zoals op een klein vliegveld. Ik denk om bosbranden op te sporen. Er is ook een kapel, al is die wat groot voor een kapel. Over smalle en onverharde weggetjes rijden we richting Chantada om vervolgens weer naar huis te gaan.

Thuis worden we weer verwelkomt door de vele vliegen. Volgens de buurvrouw wordt het nog erger en heeft het niets te maken moet de koeien die bij ons staan. In de steden hier in de omgeving is het net zo erg volgens haar. Onze keuken is blauw, dat zou zijn om vliegen tegen te gaan heb ik eens vernomen. Ik vraag we wel af waar dat idee vandaan komt! Een vliegenlamp geeft blauw licht en dat is om de vliegen aan te trekken. Doet dan een blauwe keuken niet het zelfde? Gister het ik ontdekt dat vliegen vangen met de stofzuiger perfect gaat, dus als Sol even een dutje doet ga ik als een echter Gost Buster met de stofzuiger aan de gang. Het plezier in de keuken zonder vliegen is echter van korte duur, binnen no time zitten er weer een hoop. Volgende week ook maar eens een hoop horren maken voor de ramen en deuren.

7 reacties

 1. Hola,

  vliegen horen bij het boerenleven maar daarom zijn ze niet minder hinderlijk.
  Uiteraard helpen horren voor een gedeelte maar kennelijk zijn vliegen zo vindingrijk dat ze gaten weten te vinden die er eigenlijk niet zijn.
  Wij hadden vroeger op de boerderij, net als alle boeren in de omgeving, ook last maar wij hadden een mannetje die ieder jaar alles met iets kwam bespuiten en dat hielp zo goed dat vliegen dat als genocide beschouwde. Ik zal eens nagaan of dat mannetje iets voor jullie kan betekenen.

  Houdoe en fijn weekend

 2. Vliegen zijn nergens behalve bij het vee. U hebt hierover slechte informatie gekregen en over het noodhospitaal in Lugo. Chantada heeft een noodkliniek. Als u daar niet kunt worden behandeld, brengt een ambulance u naar Monforte.
  Galiciërs zijn vriendelijk, maar heb alsjeblieft niet veel vertrouwen in wat ze zeggen.
  Uw elektrische werkzaamheden moeten worden nagekeken voordat ze zijn voltooid. Het is de wet. Alle bouwwijzigingen moeten toestemming hebben van het gemeentehuis.
  Vriendelijke groeten.

 3. Hoihoi , wat geweldig dat je op zo’n afstand en hoog op de berg jullie huis kunnen zien ! Heerlijk van die rondritjes , leer je goed je omgeving kennen. Genieten na hard “priegelwerk” ! Top . Groet 👊👋😅

 4. Ouderwetse maar goeie tip, mijn tante en oom hadden ook een boerenbedrijf en de keuken lag naast de paardenstal dus …zij hadden altijd vliegen vangers dat zijn van die stroopslingers dat zat vol met vliegen en werden derhalve ook iedere dag voor de avondmaaltijd verwijderd zodat ze rustig konden eten,
  klinkt smerig maar werkte heel goed je kunt ze hier nog kopen bij de bouwmarkt of internet,
  succes , een Spanjefan,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *