Het Logeerbed

Eerst een beetje uitgeslapen vandaag. Ik heb een half uur langer op bed gelegen. Eigenlijk is (uit)slapen zonde van je tijd, je kan er zoveel andere dingen in die tijd doen. Maar goed. Als eerste ga ik de akker op. Het is droog, al ziet de lucht er wel dreigend uit. Gisteravond was dat ook het geval, het zou gaan regenen en onweren. Nou onweren heeft het wel wat gedaan, maar ook niet om over naar huis te schrijven. Regen? Niks! in de avond en nacht 0,2 millimeter volgens mijn weerstation. Het water geven van de tomaten-, paprika- en peperplanten wil ik een beetje automatiseren. Vorig jaar groef ik een sleufje langs de plantjes en zette dat vol met water. Werkt goed, maar kost veel water en je geeft zo ook water op plaatsen waar geen planten staan die je wil hebben. Dus dit jaar iets meer automatischer. Buurman Xavier wees me er ook op en vertelde waar ik de spullen kon kopen. Ik vergat alleen de druppelaars. Maar toen ik Xavier gister even sprak vertelde hij dat hij er nog wat had liggen en die mocht ik wel gebruiken. 

Langs het klimrek wat ik gisteren gezet heb rol ik de slang uit en zet die vast aan de palen van het klimrek. Daarna prik ik gaatjes in de slang bij de planten en steek er een regelbare druppelaar in, eigenlijk meer een klein sproeiertje. Als dat allemaal gedaan is gaat er wat grond over de slang zodat die ook tussen de planten in goed blijft liggen. Als ook de uiteinden van de slang zijn afgewerkt kan het water aangesloten worden en dan moeten de sproeiertjes afgesteld worden. Dat is even een gedoe, want als je er een een beetje dicht draait omdat die teveel water geeft gaan de andere weer net wat meer geven. Maar uiteindelijk is het zo als ik denk dat het goed is.

Nog even een beetje aanharken zodat het netjes oogt en dan toch alles maar water geven. De regen van gisteren komt misschien vandaag. Maar tot nu toe zijn er maar een paar druppels gevallen. Toch zelf maar even water geven.

Als ik aan de koffie zit hoor ik de koeien in de achtertuin waar ik gisten prikkeldraad heb gespannen lekker grazen. Ik doe de deur van de eetkamer naar buiten even open om te kijken. Wel @%#$@%%@, staat er een koe aan de verkeerde kant van het prikkeldraad. Dat is dus precies waar ik ze niet wil. Als m’n koffie op is ga ik naar buiten, pak alles wat ik nodig heb en span nog een lijn prikkeldraad. 

Nu het volgende karwei. De logeerkamer. Niet alleen mijn ouders zijn onderweg, maar ook de broer van Sol en een neefje komen naar Europa en strijken hier ook een keer neer. De logeerkamer is eigenlijk mijn kantoor. Maar de computer heb ik er vorige week al weggehaald. Nu moet het laatste beetje weg wat in de weg staat voor een ‘palletbed’. Als alles weg is kan ik stofzuigen en moppen. De ramen zeem ik ook maar gelijk.

Daarna moet Sol even een rondje gaan lopen met de honden zodat ik pallets naar boven kan brengen zonder dat ik struikel over hondjes die alles in de gaten willen houden. Voor het zeer tijdelijke bed gebruik ik 2 lagen van 4 pallets. Die zet ik met spanbanden aan elkaar vast zodat het een geheel wordt. Matrassen erop en klaar. Beddengoed…. tja, in welke door ook alweer. Maar de heren arriveren de 11 juni pas, dus tijd genoeg omdat op te zoeken.

Dan moet ik na deze drukke dag toch even ontstressen met de bosmaaier. We gaan het bos in. Een deel van het bospad heb ik vorige week al netjes gemaakt. Maar er moet nog een kleine 50 meter gedaan worden. Ook een ander bospad moet gedaan worden. Daarvan het ik nog maar 25 meter gedaan en het er nog 100 te gaan. 

Het boek over de Zwartenbergse polder. De inschrijving is gesloten. 5 boeken gaan naar:

Antoinette en Ben,

Jozef,

Mieke,

Angela,

Christiaan.

Ik stuur jullie komende week een mailtje.

11 reacties

 1. Hoi Rob,
  Je heb toch weer hard gewerkt ,Het ziet er goed uit. Wij zijn vandaag de gorges du tarn gaan rijden het is ontzettend mooi hele leu l e kleine dorpjes waar we doorheen zijn gekomen. Het was heel warm de auto gaf aan dat het buiten 38 graden was dus zijn we zoveel mogelijk in de auto gebleven , op 2 plaatsen zijn we er uit gegaan een om te eten en de andere om naar wat snuisterijen te kijken en toen weer gauw in de auto. Morgen gaan we weer verder naar Carcassone. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ik zal wel te voorbarig zijn maar de foto van de sproeier laat weinig druppelen zien terwijl dat juist wel de bedoeling is. Laat de plantjes niet verdrinken! Wat de koeien aan de verkeerde kant van de draad betreft is bijna koeienlogica. Aan de andere kant van de draad is het gras immers altijd lekkerder. Je had ze ook in moeten fluisteren net zoals je met de plantjes en de bomen doet. Je krijgt het nog eens echt druk….minicamping in orde maken….B&B kamer en dan nog nieuwe mogelijke kennissen uit Friol op visite. Dan ons “misbruik van de blog”. Wij hebben vandaag de Gorges du Tarn gereden van Ispignac tot aan Rozier en via de iets zuidelijker gelegen Gorges tot halverwege om in een erg leuk plaatsje op een terras over het water gelegen heerlijk te lunchen van onwerkelijk grote stukken eend. Zo groot dat Ineke het niet eens op kon dus heb ik maar extra mijn best gedaan. Via een binnenlandse route over de hoogvlakte van de ene Gorge terug naar de Tarn gereden en daar nog wat geshopt. Niet te lang omdat het veel TE warm was. Bij terugkeer bij de auto was het 38 graden. Goed dat we Airco in de auto hebben. Dat is toch iets anders dan vroeger toen hadden we alleen Aro (=Alle Ramen Open). Morgen gaan wij van de schitterende camping in Florac waar we nu staan naar Carcassonne. Hadden we vorig jaar toen we rechtstreeks naar jullie kwamen 1900 km gereden. Via de route die we nu volgen met nog ca. 1200 km te gaan hebben we er al ca. 1700 km opzitten. Maar dan zie en beleef je ook iets anders dan snel en tolweg. Tot slot ook al heb ik het jammer genoeg niet gezien….proficiat Max.

  Houdoe

 3. Goedemorgen , hoeraaa we zijn uitgeloot voor een boek !!! Heel blij alvast veel dank .
  Je hebt het maar druk zo met de groentetuin , en je hele perceel netjes houden . Bovendien nog keurig een logeerkamer in elkaar zetten , dat ziet er goed uit ! Hopelijk kunnen jullie op tijd de goede doos voor het beddegoed vinden .🤣😉🙃
  Je Pa en Ma kunnen ook wel een blog beginnen , zo leuk om te volgen. Goede reis verder en doe het vooral heel rustig aan .
  De bewatering voor je plantjes ,in wording , ziet er goed uit . Nu worden ze lekker verwend en komen ze vast binnenkort laten zien wat ze in huis hebben .
  Hele fijne Maandag en maak er een leuke dag van. Groet.
  👊👍👋

  • Hallo Antoinette en ben,

   Ja wie schrijft die blijft, maar mijn vader is meer voor de boeken en de krant. In de polder waar het boek over gaat, gaven mijn ouders vroeger rondleidingen.

 4. Hola Beste Rob
  Een poos heb ik niet gereageerd maar volgen jullie dagelijks en genieten nog steeds.
  Over je planten besproeien…. inderdaad te veel water de sproeiertjes moeten eigenlijk echt druppelen en dichter bij de plant, ook de kraan maar een beetje open geen volle druk.
  Dat is ff een regelwerkje en na een poosje raken de sproeiertjes war verstopt door de kalk, dan even de sproeiertjes open en dicht draaien dan gaan ze weer prima.
  Ook handig een tijdklok op je sproeisysteem aan te brengen en om de dag een half uurtje druppelen is ruim voldoende. bij regen zet je gewoon de kraan dicht.
  Er zijn in Spanje tijdklokken zonder batterij die kun je van 5 min tot 2 uur zetten, moet je wel elke keer zelf aanzetten Google op Relog de riejo. bij leroy Merlin kost zo’n ding €9.99
  Dit na 20 jaar tomaten kweken in onze tuin. (ook courgettes, pepinos, uien zelfs tuinbonen, enz.)
  goede oogst gewenst,
  Ger Calpe

  • Hallo Ger,

   De sproeiertjes in mijn slang geven nu veel minder water. Als het nodig is om water te geven doe ik dat ook maar voor maximaal 10 minuten. Als ik bij de LM ben zal ik eens kijken. Ik heb er al eens meer staan kijken bij dat soort spullen.

 5. Weer een leuke blog met plezier gelezenok de compentaren van pa en ma over hun reis naar Spanje. en alvast bedankt voor het boek dat ik mag ontvangen en zal het met veel plezier gaan lezen.

 6. Hoi Ineke & Tonnie,
  Nu ik mijn wekelijks bakske thee voorlopig mis laaf ik me aan julllie blog.
  Heel leuk om te lezen!
  Gelukkig is het hier niet zo warm en de regen was meer dan welkom.
  Groetjes Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *