Het Lijkt Wel Zomer

Zitten we vorige week nog binnen en is het overal koud en stopt het niet met regenen is het deze week het tegenovergestelde. De zon doet zijn best vanaf afgelopen zondag. Het is perfect weer zon, geen wind en een strak blauwe lucht. Het lijkt wel zomer dus.

Vandaag moeten we weer eens naar Chantada naar de bank. De vragenlijst van de verzekering moet opnieuw ingevuld worden. Ik weet niet wat voor bank de Caixabank is maar ze lijken daar niets in een keer te kunnen doen. Maar vandaag moeten we ook met Orion naar de dierenarts. Een rabiës vaccinatie is in heel Europa verplicht, behalve in Galicia. Wij willen die dus wel hebben en daar gaan we dus voor naar de dierenarts. De auto vind Orion niet, dat is ook te merken als we in Chantada uitstappen. Hij heeft de achterbank onder gekotst. Sonja van de bank heeft vast weer 2 uur nodig om de papieren in te vullen en weer een hoop kopieën te maken. Met de Orion naar de bank is niet verstandig, dus moeten we een voor een. Ik heb daar geen zin in en vraag Sol de afspraak te verzetten. We gaan wel een andere keer zonder hond. 

Bij de dierenarts gaat Orion gewoon op de grond liggen, niets aan de hand. Vaccinatie ook geen probleem. Dan krijgt hij nog een vaccinatie waarvoor hij eerst op de weegschaal moet. Daar is hij blijkbaar bang van en pist de weegschaal onder. Hij kan het blijkbaar niet meer ophouden en plast nog maar eens een beetje. We zijn klaar en lopen nog een rondje en gaan ergens op een terras zitten in het zonnetje. Heerlijk! Als de serveerster komt om af te rekenen begint Orion te blaffen. k zeg tegen haar dat hij eigenlijk zegt dat we niet af willen rekenen. We lachen en dat snapt Orion dan weer niet en stopt met blaffen.

Thuis ga ik verder aan het pomphuisje. Net geen 23 jaar geleden heeft Alberto ook zijn best gedaan aan het pomphuisje en ik treed nu in zijn voetsporen, als het om het pomphuisje gaat.

Vandaag ga ik de gaten aansmeren met cement die onder de nieuwe golfplaat zitten. De golf van de oude en de nieuwe plaat lijkt niet helemaal hetzelfde te zijn. Dat had ik gisteren al gezien. Voor ik alles met cement dicht maak haal ik er de dakplaten er weer vanaf. Het lijkt mij namelijk beter iets op de platen te maken waar cement niet aan hecht. Smeer ik alles zo dicht, dan zitten de platen vast aan de muren van het huisje. Niet handig als het dak er een keer af moet. Aluminium tape lijkt mij een geschikt anti hechtmiddel. Nu ik toch bezig plak ik aan de platen ook maar isolatie bubbeltjes folie. Daarna kan het dak er weer op. 

Nu s toch in de voetsporen van Alberto getreden was, ga ik daar nog even mee door. Veel van wat hij niet meer nodig had zit nu in de grond. Ik vraag me af wat ik met de oude dakplaten kan doen? Juist! Die gaan de grond in. Maar niet zomaar. Voor het deurtje van het pomphuisje staan de varens en het gras ‘s zomers erg hoog. Dat wil ik niet meer. Ik graaf daarom een gat voor de deur zeg er de stukken plaat in en met verse cement smeer ik alles aan tussen de platen en het huisje. Als de cement morgen of overmorgen hard is kan er weer zand over. Opgeruimd staat netjes, platen weg en geen (grote) planten meer voor de deur.

Overgens GEEN asbest wat ik in de grond heb gestopt. Ben niet gek natuurlijk.

3 reacties

 1. Hola,

  Je merkt aan alles dat Orion geen BANK zitter is.
  Als hij het woord BANK hoort begint het al te kriebelen. Op de achterBANK is ook niets voor hem word je alleen maar misselijk van. Vanaf de achterBANK racen van Frean naar Chantada heeft hij geen controle over. Ik hoor hem van hieruit denken ” doe mij maar een weilandracecircuit”. Is veel veiliger (voor hem) en de rest gaat vanzelf opzij. Dus samengevat ” Geen BANKzitter”.
  Pomphokje ziet er weer gelikt uit nu alleen jullie initialen en jaargegevens erop.

  Houdoe

 2. Bij jullie volop zon, dit was even anders bij ons, diep in Spanje, Andalucia meer bepaald. Gans de dag bewolkt en koud. Ieder zijn deel dus.

 3. Orion is een hond die van het vrije leven houdt, mooi buitenhok maken jullie hebben plaats genoeg
  tevens voor die mooie katten een onderkomen ,het is maar een idee…
  Je schrijft wel met humor in de auto bij de dierenarts de bank waar aan de paperassen geen einde komt,
  houdt de moed erin,
  Gr.José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *