Het Lijkt Wel Lente

Net als de dagen ervoor, lijkt het ook vandaag wel lente. ‘s morgens is alles net een beetje aangevroren en moeten de autoruiten worden schoongekrabd maar verder is het stralend weer! Wel is het een beetje een dat dat we niet veel doen. We wachten vooral. Vandaag komen ze de diesel brengen maar hoe laat precies weten we niet. Tegen een uur of 1 komt er een tankwagen achteruit de oprit oprijden en even later zijn we 500 diesel rijker en wat euro’s armer maar kunnen we wel weer de komende twee a drie maanden goedkoop stoken.

Ik sta al een tijdje bij het arbeidsbureau ingeschreven. En we zijn ook al eens wat gaan vragen op het gemeentehuis in A Barrela omdat daar Sonja zit die ook wat arbeidsbureau zaken doet. Hoe het is om ingeschreven te staan bij een arbeidsbureau weet ik niet want in Nederland heb ik nooit zonder werk gezeten. Hier bellen ze of het allemaal lukt met zoeken en of je vragen hebt. Geen idee dus of dat in Nederland ook zo gaat. In ieder geval had ik vandaag een telefonische afspraak met Sonja van het gemeentehuis. Ze zou om 13 uur bellen, stond in de verschillende e-mails en SMSjes. Maar het bleef stil. De mail nog maar eens goed gelezen, Sol ook nog eens gelezen. Probleem is dat er net duidelijk staat dat ik gebeld wordt of dat ik moet bellen. We gaan er maar van uit dat zij mij bellen omdat zij een afspraak hebben gemaakt. Maar als het half 2 is bel ik toch maar even. Ik krijg via de receptie Sonja aan de telefoon. Ze zegt dat ze me zo teruggebeld wat ze is nog even met iemand bezig. Nou dan wacht ik nog maar even. Later beld Sonja en hebben we ons gesprek.

Terra en Julio. Vannacht hebben ze niet buiten rond kunnen spoken omdat we de schuur hermetisch hadden afgesloten. De kat die is aan komen lopen, die inmiddels Cleopatra heet, moet buiten blijven of in ieder geval ergens anders binnen slapen. Beetje laf, maar ze denk dat zij nu de baas is nu Terra en Julio nog een beetje zwakjes zijn. Het moet natuurlijk niet te gek worden anders kan ze weer vertrekken en daar helpen wij dan een handje bij. We weten namelijk al een organisatie waar ze naar toe gebracht zou kunnen worden. We snappen dat in de dierenwereld het recht van de sterkste geld, maar dan wel op een eerlijke manier. We houden de katten allemaal goed in de gaten gedurende de dag. Meeste momenten spelen en rennen Terra en Julio als of er niets is gebeurt.

Ik ga een rondje lopen met Foskie en Antares. Als Antares druk is met een steen en het gras waar die steen in ligt geniet Foskie van de zon. Normaal is dat een hondje wat gaat poepen en plassen en weer terug naar binnen wil. Maar vandaag wil hij buiten blijven. Prima! Ik ga ondertussen de telescoop al vast opbouwen voor de komende donkere uren. Antares is nu druk met stenen op de akker en Foskie ligt nu languit in de wei van de zon te genieten. Ik roep hem een paar keer of hij misschien naar binnen wil en als Sol een keer komt kijken verroerd hij ook geen vin. Hij blijft het zonnetje genieten.

Maar als ik helemaal klaar ben met de telescoop, is het voor Foskie toch ook tijd om mee naar binnen te gaan. Morgen mag hij weer in de zon als hij zin heeft.

12 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Wat heeft Foskie toch een lief kopje, hij heeft het goed getroffen bij jullie.en de poezen zien er goed uit. En je heb gelijk dat je de andere kat even buiten de deur hou.gr. ma

 2. Hola,

  Op zich geen probleem om dergelijk mooi weer ook een beetje lekker spelend of zoals Foskie gewoon zonder gestoord te willen worden van de zon geniet. Er was toch ook nog een 4-de kat of is die weer foetsie? Voorlopig kunnen jullie er weer warmpjes bijzitten als het nodig is ook al word meestal met “het warmpjes erbij zitten” iets anders bedoeld. Hou Sonja maar in ere denk ik zo.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Die 4e kat hebben we al een paar dagen niet meer gezien. Er zijn 3 katen, katers denken we, die zo nu en dan komen. Een is oranje, een wit met hioer en daar een zwarte streep en een wil met stukken grijs gestreept. Van ons mogen die weg blijven.

 3. Gelukkig hebben die 2 alles goed doorstaan en zien er lekker gezond uit ,wel nog effe voorzichtig en zeker met vreemde katten of eventuele vechtpartijdjes als Cleopatra in de buurt is 😁😻
  Geniet van het heerlijke doen wij ook hier in Denia wel nog effe fris maar altijd beter na in Nederland.
  José

 4. Leuke foto van fostie heerlijk genietend in de zon. En de katjes genietend op een stuk plastic. Je hebt groot gelijk dat als Cleopatra de overhand wil krijgen dat je maatregelen neemt. Hier schijnt ook weer heerlijk het zonnetje er staat zelfs geen zuchtje wind. Dus dat is zometeen lekker buiten koffie drinken.

  • Hallo Mieke,

   We hebben het zelfde weer dus. Als ik het zo bekijk blijft het nog een paar dagen zo. Die katten lijken overal een bed van te kunnen maken. Gappigste vind ik nog altijd al er een nieuwe doos staat. Moeten ze gelijk in

 5. Schitterende foto’s van de viervoeters, vooral die van Foskie!!! Genieten jullie allemaal verder van de vroege lente daar, hier is het koud en miezerig.
  Groetjes, Renée

 6. Goedenavond , idd het lijkt Lente ! Alleen in de ochtend en avond een beetje verraderlijk ! Zoooo kkkoud , dan is het echt nog wel Winter. Wel heel erg genieten overdag van de zon !
  Groet .🙋‍♂️🙋‍♀️🤣👊👍🐈‍⬛🐶🐶

  • Hallo Antoinette,

   ’s mrogens in de schaduw is het idd nog niet verstandig zonder jas naar buiten te gaan. Maar in de zon is het hier lekker hoor. Gelukkig staat er geen wind want dat maakt het weer koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *