Het Lijkt Wel Lente

Het weer is van slag lijkt het wel. Hebben we eerder deze week sneeuw en daarna een hoop regen en wind, is het vandaag een stralende dag! De zon schijnt al de hele dag. Het is we fis maar met de zon erbij maakt dat niet uit. Hopelijk houden we dit weer een paar dagen.

Dat wil ik namelijk graag want er komt een komeet langs. Ik heb dus helder weer nodig en dat dan vooral ‘s nachts. De komeet C/2022 E3 (ZTF) is er een die eens in de 50000 jaar langs komt. Dus als je hem wil zien dan zijn er nu een aantal dagen dat je hem kan zien. Nu nog met een of andere kijker, maar later waarschijnlijk ook met het blote oog. Ik wil dus vanavond foto’s maken en heb daar vandaag alles klaar voor gemaakt. Batterijen van de camera’s zijn opgeladen en de telescoop ga ik zo opzetten als ik klaar ben met het schrijven van deze blogpost. Wil je de comeet ook zien dan moet je vrij uitzicht hebben op het Noorden, alles andere informatie staat op internet. Hopelijk is het dus voor de geïnteresseerde de komende tijd mogelijk om hem goed te kunnen zien of fotograferen.

De nieuwe kat heeft het naar haar zin. Ze lag deze ochtend in de schuur toen ik eten ging geven aan de katten. Nadat ze klaar was met miauwen tegen mij, kon ik ze aaien. Ze vond het prima. Als je bij een kat bij de staart aait gaat de kont omhoog. Bij deze kat dus ook, kon ik mooi even kijken of ik wat zag hangen. Het is dus een poes. Sol zei dat al omdat ze 3 verschillende kleuren heeft. Poes moet alleen nog een naam hebben en daar gaan we ons over buigen als ze deze week ook nog blijft.

Sol is in de keuken bezig met ‘sopapillas’. Volgens Wikipedia blijken de meeste Spaanstalige landen die te hebben, maar voor mij zijn de Chileense de lekkerste. Dat zijn dus die Sol nu aan het maken is. Het is even werk om ze klaar te maken. Een pompoen schillen en snijden is altijd een tijdrovende en lastige zaak. Daarna moet er deeg van gemaakt worden en moet het gefrituurd worden. 

Sorry, meer heb ik niet te vertellen.

12 reacties

 1. Hola,

  Ik snap dat je niet meer weet te vertellen zoals je zegt maar eigenlijk had je moeten zeggen dat je geen zin had om meer te schrijven gezien het bakwerk van Sol. Zeker aan jou is dergelijk lekkers wel besteed. Hopelijk heeft Sol ook nog wat. Leuk te lezen dat de nieuwe poes zich steeds beter thuis gaat voelen en aanhankelijker word. Het word nog wel uitkijken voor katers in de buurt of mag ze ook mee als haar beide lotgenoten naar de veearts gaan?
  Hopelijk lukt het je de komeet vast te leggen. Gezien de tijdsomloop van die komeet heb je volgens mij maar EEN kans de komende dagen.
  Bedankt voor de hulp om mijn laptop weer te ontdoen van een zwart scherm.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat ziet er dat lekker uit en het staad zo mooi op dat nieuwe fornuis. Ik hoop dat alles goed werkt voor vannacht en ben benieuwt naar de foto’s. Gr. Ma

 3. Goedenavond , nou het is weer een leuke blog hoor met veel informatie voor elk wat wils .
  Veel succes met je telescoop en hoop dat we morgen mee kunnen genieten van het resultaat
  “Snoep” niet teveel “sopapillas” want dan val je misschien in slaap . Zou een slechte zaak zijn.
  Leuk dat je nu weet dat het een poes is . Kan ze volgende week gelijk mee . “3 vliegen in een klap!”
  Een hele goede (heldere) nacht .
  Groet.👀🪐🙋‍♀️🙋‍♂️👍👊👋

  • Hallo Antoinette,

   Ik ben niet in slaap gevallen 🙂
   De poes mag nog niet mee naar de dierenarts. Voor je het weet hebben we er een paar 100 euro aan uitgegeven en is ze pleite. Was de laatste keer ook toen we met een kat die aan kwam lopen naar de dierarts gingen 100 euro kwijt en nooit meer gezien. Nou mij niet gezien dus, hoe lief ook.

 4. Nou je hebt toch weer een hoop verteld en dan die prachtige foto met die felblauwe lucht
  flinke sneeuwvlokken en bedekte hemel dus…
  Heerlijk wat Sol heeft gemaakt ziet er lekker uit en dan de poes ja het is duidelijk dat ze een goed thuis heeft gevonden nu nog een aparte naam bedenken ze zal jullie dankbaar zijn.
  José

 5. Spikkel is wel een leuke naam omdat de kleuren op spikkels lijken. Maar de beslissing hoe ze gaat heten ligt bij jullie. Wel leuk dat je haar al kon aaien dus zal ze best aanhankelijk kunnen worden net als de andere poezen. Eet niet teveel van die koeken want dan kan je misselijk worden hahaha. Ze zien er wel smakelijk uit.

  • Hallo Mieke,

   We hebben het samen nog niet echt over een naam gehad. Wel fijn dat een van ons iig al heeft kunnen aaien. Vorige keer ging dat ook zo met een kater die hier (al) zat. Sol is daar toen lang mee bezig geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *