Het Lijkt Wel Herfst

Veel lezers zullen wel teleurgesteld zijn met deze blog post. Heb ik gisteren nog een filmpje van honden in de sneeuw een een heuse sneeuwpop, is dat vandaag niet het geval en doen we vandaag ook eigenlijk niets. Sol blijft op bed liggen en ik ga tv kijken. Van de sneeuw is niet veel meer te zien. Het regent en niet zo’n beetje ook, het lijkt wel herfst.

Ik ga met Antares even naar buiten omdat ze aangeeft toch echt even naar buiten te moeten. Maar we zijn zo terug. Van de diesel ketel, en dan met name de van de brander zoek ik de handleiding op internet. Geen idee of die bestaat, want in het bouwjaar van de ketel was er nog geen internet. Ik ga even in de schuur op zoek naar een nummer of iets op de branden. Als ik de schuur in kom schiet die nieuwe kat die aan is komen lopen weg. Sol had die kat al gezien toen ze de katten eten ging geven. De kat kwam toen ook eten en bleef zitten eten bij Sol. Als ik in de schuur ben maak ik Terra en Julio wakker die bezig waren aan hun middagdutje.

Helaas staat er op de brander geen nummer, maar ik heb wel wat gevonden, het is dan wel de handleiding van een nieuwere brander, maar als ik het zo bekijk is er niet veel verschil met dat wat wij hebben. Even later vraagt Sol of in een paar aardappelen en wat hout kan halen. De aardappelen liggen in een stalletje onder het huis. Als ik het eerste stalletje onder het huis binnen ga maar ik de kat die aan is komen lopen ook wakker van zijn of haar middagdutje. Blijkbaar heeft de kat haar thuis gevonden in een stenen voerbak waar stro in ligt. Deze keer gaat de kat er niet van door en kan ik een foto maken.

Als ik mijn taken voor vandaag gedaan heb, hout en aardappelen halen, plof ik weer in een stoel, schrijft het blog en doe verder vandaag niets meer…… maar dan vraagt Sol of ik nog even verste spuitjes op de akker kan gaan plukken. We eten vanavond dus lekker iets wat ook goed bij het weer type past… aadappelen, spuitjes en een stukje vlees 🙂

12 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad een dag van “niets moet en alles mag” (klinkt mij erg herkenbaar) ook al komt dat mede door het hemelwater of opdrachten van Sol. Gelukkig hoeven jullie ook binnenshuis niet op een vierkante meter te kijken dus heb je de ruimte om toch bezig te zijn. Herfst mailtijd klinkt goed.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Tja als je niet veel heb te vertellen wat moeten wij dan aan jullie vertellen. Alleen dit ik weet niet of de nieuwe kat een kater is als dat zo is moet je wel uitkijken met de poes , anders ben je te laat. Gr. Ma

 3. Wel een goed teken dat de nieuwe mee- eter niet bang is en door die twee geaccepteerd is , katten weten altijd mensen te vinden waar ze welkom zijn het moet natuurlijk geen horde worden , lief dat hij van jullie mag mee- eten ,het zwervertje komt zo de winter door.
  José 😻😻

  • Hallo José,

   Zeker! Als het er te veel worden dan moeten er ook wat weg. We kennen een organisatie in de omgeving die wilde katten vangt en help en plaatst ter adoptie. Maar als het er één dan mag die blijven.

 4. Goedenmorgen , wat jammer dat de sneeuw alweer weg geregend is. Jij en Antares hadden jullie er zo op verheugd nog een fijne sneeuwdag te hebben . Helaas het is dus weer een “hangdag” geworden .
  Wat een schattige kat?/poes? met al die gouden vlekjes . Nou die heeft zijn/haar plekje wel gevonden en gaat niet meer weg . Gefeliciteerd met de “gezinsuitbreiding”
  Het wordt druk daar , zo gezellig dieren round house !
  Hopelijk heb je wat aan je artikel over de diesel zodat het voor jou allemaal nog duidelijker wordt . Zeker deze tijd wel heel belangrijk dat het allemaal goed blijft werken .
  Fijne dag , hoop met minder regen (wel een voordeel , spruitjes waren al gewassen !?😅).
  Groet . 👊👍🤣🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Ja jammer dat het al weer weg is. Of de kat een kater of een poes is weten we niet. We denken wel dat het een kat is die is achter gelaten door iemand. Er komt wel eens meer wat aan lopen, maar die zijn er altijd maar een paar dagen en zijn dan weer weg en deze kat zier er eigenlijk te verzorgt uit voor een wilde kat.

 5. Mooie katjes! Eens niks doen kan ook heel prettig zijn! In Antwerpen voor het eerst sinds jaren een beetje sneeuw. En die spruitjes brengen me op een idee.
  Groetjes, Renée

 6. Best een mooi katje en dit is denk ik wel een blijvertje ook omdat hij niet wegschiet als je het stalletje binnenkomt. Nu maar hopen dat ze alle drie de muizen verjagen. jammer dat voor je de sneeuw al weg is en stopt het snel met regenen. Jammie lekker spruitjes zal zeker hebben gesmaakt. Ondanks de regen toch nog een gezellige dag samen.

  • Hallo Mieke,

   Voor spuitejes mag je mij wakker maken! Ik kan nog niet echt dicht bij komen bij die nieuwe kat. Ze loopt nu gewoon weg als ik te dicht bij kom. Dat is al een stuk beter dan vorige week toen ik er telkens van schrok als ze voor bij schoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *