Het Is Zomer….

We moeten eerst weer naar Monforte de Lemos voor een nieuwe sessie met Fran de hondentrainer. De auto, leuk vind Orion het nog niet, Antares is trouwens ook geen fan van autorijden, maar als we aankomen in Monforte de Lemos heeft hij deze keer niet over gegeven. We lopen naar de locatie en gaan met de honden naar binnen. Daarna moeten we vertrekken en gaat Fran aan de slag. We drinken ergens koffie en lopen naar de auto. Dan belt Fran, of we Orion kunnen komen halen. Nadat wij weg gegaan zijn blijkt hij ineens verlatingsangst te hebben. Hij is in een hoek gaan zitten, is gaan piepen en is daarna gaan liggen. Antares, de oma, tante maar zus zeker niet, van Orion is bij hem gaan zitten en doet ook niets meer. We halen Orion op en gaan maar weer rondlopen, het plan was de Lidl maar dat gaat dus niet meer. We gaan om 12 uur Antares halen en krijgen te horen hoe het gegaan is. Antares moet gezien worden als een arrogante bekakte dame op leeftijd, die met het gespuis, de andere honden, niet wenst te communiceren als dat niet strikt noodzakelijk is. Dat is iets wat niet goed is en waar nog wat tijd in gestoken moet worden. Los van bovenstaande vinden wij haar gewoon lief! We lopen richting de auto, ik open de auto en wonder boven wonder wil Orion nu zelf in de auto klimmen.

Het is hier ZOMER, moet ik dan echt op mijn knieën een tegelvloer in een kamer gaan voegen? Nee! We zetten de koeien buiten, Sol gaat een rondje lopen met de honden en ik ga om de melk. Thuis kijk ik even of er post is. En ja, fietsventieltjes van de Hema uit Nederland en ook de laatste Kerstkaart is (denk ik) binnen. Kan ik de banden van de E-bike weer oppompen. Maar nu is de accu leeg. Morgen maar een keer fietsen dan. Nu ga ik met Antares en Orion een ronde lopen. We gaan het bos in en ik laat me door beide honden de weg wijzen. We gaan eerst op het weiland in het bos kijken bij het water. Waar Orion het water inspecteerd en Antares druk is met een steen en gras.

Daarna gaan we het bospad op. Aan het einde van een bospad in ons bos komen we aan een weiland van iemand anders. Maar daar kunnen wij best overheen wandelen. Dan komen we bij de ingang van het weiland, een paadje wat al heel lang niet gebruikt is. We banen ons een weg en zien een mooie grote uil weg vliegen. We komen uiteindelijk op de onverharde weg, of moet je het een pad noemen, wat onder andere naar ons bos leidt bovenop de berg.

We gaan een bocht om en ik zie een beest zitten. Een grote kat? Honden zien niets, tot de grote kat die een mooie vos (helaas niet in de video) blijkt te zijn omkijkt en er als een speer vandoor gaat. Dat wil Orion ook, maar die zit aan de lijn. Hij is sterk! We lopen verder en komen bij ons bos op de berg. Nu zijn we op de helft van de wandeling nog 3 km te gaan. Antares tippelt lekker door, Orion kijkt me vragend aan of we er al bijna zijn.

Als we weer thuis zijn ga ik eerst buiten wat dingen doen om vervolgens als het toch frisser wordt, toch maar aan de vloer te beginnen. Voegen. Ik maak een papje en ga volgens de instructies op Youtube te werk. Ik denk alleen dat ik de pap iets te dik heb gemaakt, als ik halverwege de kamer ben begint het toch wel zwaar te worden. Beetje water erbij, en weer verder. Even later nog een beetje water erbij. Als ik klaar ben heb ik volgens Youtube 20 minuten pauze. Die neem ik dan maar om daarna met een spons alles in te wassen/schoon te wassen. Maar dat moet nog een keer denk ik. Maar dat is voor morgen.

9 reacties

  • Hoihoi , leuk dat we zo’n eind mee mochten wandelen , het is prachtig daar ! Wat zijn het toch ook een stel gekke honden 😆😄, zo schiet het wel lekker op. Het blijft spannend !
   Wens Sol en jou alle goeds voor 2022 , laten we hopen dat het allemaal wat beter zal gaan.
   Ik ga nu opschieten …..oliebollen en appelbeignets moeten gebakken worden 😋😋 !
   Fijne dag en prettige jaarwisseling ! (Lekker rustig daar ) 🤣🍾🥂👋
   Voor iedereen die deze blog volgt een Feliz Año Nuevo !

 1. Hola,

  Ja zie een arrogante, bekakte dame op leeftijd maar eens om te turven. Trouwens dat lukt met veel oude mensen ook niet. Toch zal ze er aan moeten wennen dat er nog iemand in huis is. Fantastisch dat je in een wandeling zowel een uil als een vos gezien hebt. Prachtig toch.
  Je denkt dat je de vloer na het invoegen nog wel een keer moet doen met water. Reken maar op meerdere keren om de sluier eraf te krijgen.
  Fijne fietstocht op oudjaarsdag met nieuwe ventielen en een vol geladen accu.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja opaatjes en omaatjes omturnen dat valt niet mee. Maar het komt vast goed….. hopen we. De vloer heb ik net nog een keer gedaan. Nu een beetje nat ziet het er goed uit. Maar zal zo wel weer een waas hebben.

 2. Prachtig wat een mooie nog ruwe natuur en ruimte, je ziet dat Orion toch meer gaat hechten hij beseft dat dat ie een goed thuis heeft gevonden,
  Fijne jaarwisseling,
  José

 3. Hola,

  Wat is er allemaal gebeurt met jullie tussen 51*35’53.25″ N – 4*47’53.66″ O begin 2021 en
  42*33’14.63″ N – 7*52’38.15″ W eind 2021.
  Het is hemelsbreed slechts een afstand van ca. 1382 km en over de weg ca. 1900 km.
  In jou telescoop begrippen en activiteiten Rob slechts een futiliteit natuurlijk.
  Maar in jullie leven en activiteiten werkelijk een wereld van verschil.
  Van verplichtingen rond je werk en regeltjes in Nederland, waar je je eigen erg druk om kon maken, naar de vrijheid van en ruimte van Frean in Galicië. Regeltjes en tijdsbegrippen waar je je destijds aan stoorde en druk over maakte zijn nu de “normaalste” zaak van je leven geworden. Manana, Manana hebben jullie je al aardig eigen gemaakt. Het is echter een droom die jullie uit laten komen en vooral leven in al zijn facetten. Zo zie je maar dat het gezegde “dromen zijn bedrog” niet altijd op waarheid berustten maar je moet er voor gaan.
  Wij wensen jullie en al jullie Blogvolgers een hele fijne en gezellige jaarwisseling, om met Antoinette te spreken Feliz Ano Nuevo, en in alle gezondheid een voorspoedig 2022.
  Blijf vooral genieten en succes met de opvoeding van jullie “ruimte wezens” Antaris en Orion.

  Blijft op z’n Brabants HOUDOE ofwel ADIÓS

 4. Goede middag ondertussen, wat een leuke filmpjes en toch aandoenlijk dat Orion jullie al mist als hij met een ander alleen word gelaten maar ook lief dat Antares erbij gaat zitten. Weer mooie voegen en nu maar hopen dat je de waas weg krijgt zou toch zonde zijn van die mooie vloer als hij niet meer glimt. We wensen iedereen die deze blog leest een leuke oudejaarsavond en een gezond en gelukkig 2022.

 5. Prachtige omgeving waar jullie wonen. Wat een rust ook.

  Misschien een tip voor de cementsluier op je tegels.. Gebruik gelijke delen azijn en water om het schoon te poetsen. Wel eerst ff uittesten of je tegels tegen een zuur mengsel kunnen. 😉

  Groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *