Het Is Zaterdag

Vandaag eigenlijk niet veel te vertellen. Ik ging werken, er zijn koeien die luisteren en er zijn er die dat niet doen. Ik zal mijn horloge met stappenteller weer eens opladen. Kan ik eens zien hoeveel ik achter koeien aan loop die geen zin hebben in de melkrobot maar wel moeten. Vandaag ook geen nieuwe kalfjes.

Als alle koeien te eten hebben, behalve het kalfje, heb ik even tijd voor koffie. Xavier komt voorbij rijden en ziet mij aan de koffie staan. Hij komt terug en we maken een praatje. Ik vertel hem ook dat ik door de Vinigalicia gebeld ben. Daar ben ik ben ik gaan solliciteren begin van het jaar. Toen was er geen monteur nodig. Ik moet nog even terug bellen om te vertellen dat ik werk heb. Daar is het deze week niet meer van gekomen. Xavier gaat weer en ik ga weer aan het werk.

Sol heeft gevraagd of ik Pablo om eieren wil vragen. Die 3 van ons zijn van de leg en leggen wanneer het ze uitkomt. De zus van Pablo heeft een kippenbedrijf. Ik weet niet hoe je zo’n bedrijf noemt, maar er zitten dus kippen en die leggen eieren en zoals ik begrijp zijn die eieren om uitgebroed te worden wat weer bij een ander bedrijf gedaan wordt. Er zijn daar altijd eieren die afgekeurd worden  om uitgebroed te worden, die zijn dan te klein, te groot of er is wat anders mee. Die eieren zijn echter wel gewoon te eten. De zus van Pablo komt vandaag eieren bij mij afgeven als zij klaar is bij de kippen.

Als vandaag alle koeien, die ik door de robot wil hebben door de robot zijn gemolken is er nog een die gedaan moet worden. Dat is de koe van gisteren met het dode kalf en de baarmoeder. Die koe is natuurlijk nog niet de oude en ze kent de melkrobot nog niet zo goed. Daarom heb ik die koe tot het laatste bewaard. Ik loods haar naar de robot, maar ze wil er niet in. Ik probeer van alles, maar ze gaat niet en wil telkens weg. Ik ben niet bang van een koe, maar je moet er wel voor uitkijken. Als ik haar aan sta te kijken en bij mezelf denk dat hulp nu toch wel gewenst zou zijn komt de zus van Pablo met de bestelde eieren aan lopen. Ze heeft grote eieren bij. Die hebben 2 dooiers. Bedankt, zet maar ergens weg roep ik. Geen tijd, deze koe heeft geen zin en ik leg uit om welke koe het gaat.

Ik kom wel even helpen roept ze terug. Ze zet de eieren weg en stapt met witte sport schoenen zo de stront in. Even later staat de koe in de robot. maar de deur van de uitgang van de robot gaat gelijk open en de koe loopt weer weg. De zus van Pablo gaat in de computer kijken en ik kijk mee. We hebben geen idee, ze moet gemolken worden, de robot weet dat ze geweest is en er is niets gedaan. Ze belt haar vader en die komt even later om het in orde te maken, wat er dan ook niet in orde was.

Thuis is Sol bezig alles netjes te maken voor morgen als haar ouders aan komen in Ourense. Ze blijven een week. Als ik thuis ben moet ik ook nog wat dingen op de keuken zolder zetten zodat het uit het zicht is. Daarna gaan we nog een paar boodschappen doen in Chantada en zit de dag er op. 

Het was een bewogen week zo met het verlies van Julio, nieuwe kalfjes en een koe die deels binnenstebuiten is gekeerd.

Prettige zondag allemaal.

15 reacties

 1. Hola,

  Als ik en paar dingen combineer die je schrijft moet ik eigenlijk wel lachen.
  De een wil zijn stappenteller in orde maken om te kijken hoeveel hij achter de koeien aanzit en de ander stapt zonder te blikken of blozen zo met haar witte sportschoenen in de stront.
  Uit wat je tegen Xavier verteld kan ik afleiden (denk ik) dat je het dus heel erg naar je zin hebt op de koeienfarm aangezien je Vinigalicia af gaat bellen. Gratis eieren en melk is natuurlijk leuk maar hierdoor mis je misschien gratis wijn (ha,ha).
  Je hebt vandaag dus maar een halve dag gewerkt denk ik om goed voorbereid te zijn op de grote dag van morgen als Roberto en Magarena komen en jullie domein komen bewonderen.
  Heel veel fijne dagen gewenst met z’n alle en doe ze de hartelijke groeten van ons.

  Houdoe

  • Hoi Rob en Sol,
   Ja je heb het wel voor je kiezen gehad. Ik ben blij voor Sol dat haar ouders komen, het is wel een beetje spannend hoe ze het zullen vinden. En ik hoop dat jullie lekker weer zullen hebben. Gr. Ma

  • Hoi Pa,

   hahaha…. ja je hebt ‘dauw trappers en stront trappers’ Ik wil wil dus bij houden hoeveel ik als stront trappend afleg maar doe dat met laarsen. Op witte schoenen zou ik dat niet doen. Wat de wijn en melk betreft gaat de voorkeur uit naar melk, en dus ga ik idd netjes vertellen dat ik niet in de wijn kom werken. Maar moet het wel netjes afhandelen want je weet maar nooit.

 2. Goedenmorgen , Vandaag is het D-Day , zeker voor Sol. Heerlijk voor haar , voor jou ook maar is toch anders !
  Ga vooral genieten van elkaar en wil niet alles tot in de puntjes geregeld en opgeruimd hebben. Ze mogen wel zien dat er “gewoond” wordt natuurlijk😂 !
  Wat een fijn gevoel voor je dat je het naar je zin hebt tussen de “beestenboel”. Heel belangrijk dat je met plezier werkt !
  Hele bijzonder fijne Zondag en week .
  Groet .👊👍🍾🥂🎉🙋‍♀️🙋

  • Hallo Antoinette,

   D-Day, ja zo kun je het noemen. Maar geen zorgen, ze zien dat er geleeft wordt. We hebben het netjes opgeruimd maar geen voorjaarsschoonmaak gehouden 😉

   Het is leuk wer tussen de koeien. Best op momenten zwaar, maar dat is niet erg als het leuk is.

 3. Hoi Rob, heel fijne week gewenst met je schoonouders en ook leuk te lezen dat je het werk wat je nu doet zo leuk vind dat je het andere laat voor wat het is, al is het wat je vader zegt….hoeveel wijn laat je liggen …..maar goed melk en eieren zijn ook welkom en je word er niet dronken van…….Heb je cleopatra “verbannen?” ik snap het als je dit doet, ook in de dierenwereld zijn er “speciaaltjes” en als iets niet past houd het op. Heel fijne week

  • HAllo Aad,

   Wat er gaande is met Cleopatra, geen idee. MAar feit blijft wel dat ze er een van ons de dood heeft in gejaagt. We willen zeker niet dat ze de andere ook zo de stuipen op het lijft jaagt.
   Ik drink best wel eens een wijntje, maar van melk en eieren maak ik meer gebruik. Dit werk vindt ik leuk en geeft een voldaan gevoel. Niet dat ik dat bij andere werkgevers niet had, maar dit is anders.

 4. Fijne dagen gewenst met elkaar, hopelijk werkt het weer mee. De blog vind ik nog leuker dan voorheen met de werkzaamheden, de veestapel en de avonturen van het kleine en grote dierenvolk. Het feit dat je er schik in hebt. Heeft Sol nog iets op het oog om achteraan te gaan na het vertrek van haar ouders? Ik ben reuze benieuwd hoe ze reageren op de grote veranderingen in het huis, jullie prachtige keuken. Rob, ben je bekend met het feit dat koeien positief reageren en meer melk geven als ze lichte klassieke muziek horen is in de stal? Wetenschappelijk aangetoond. Fijne dagen gewenst!

  • HAllo Margriet,

   Het blog heeft nu even een groter Martien Gaus gehalte met alle dieren 😉 Maar als er straks weer meer werk aan ons huis verricht gaat worden zal het ook weer meer daar over gaan. Eerst even wat sparen voor we weer kunnen verbouwen.
   Van de sollicitatie die Sol vorige 2 weken terug had heeft ze afgelopen week niets gehoord. Dus even afwachten. Voor als haar ouders weg zijn gaat ze weer veder met zoeken. Haar ouders vinden het allemaal mooi, maar van de verandereingen hebben ze niets mee gekregen. Het is voor het eerst dat ze hier zijn

 5. Weer een hele belevenis een koe die eigenwijs is en niet gemolken weer worden, zo zie je maar zelfs dieren hebben een eigen willetje. Heel fijn voor Sol dat haar ouders komen, ik weet niet hoe lang ze ze niet gezien heeft, maar eigenlijk maakt dat niet uit, gewoon een fijn gevoel je familie komt. Veel plezier met elkaar, geniet er van een weekje is zo om. Fijne zondag

  • Hallo Lady Wieser,

   Tussen al die koeien zit een duidelijk verschil. Allemaal een verschillend karakter. Er zijn er een paar die altijd naar me toe komen. MAar er zijn er ook zie me niet leuk vinden, gekke is dat ik die koeien ook niet leuk vindt.

 6. Ik denk dat die koe nog niet echt lekker in haar vel zit het is niet miswat ze gisteren heeft mee gemaakt. Maar ze is nu een keer in de robot geweest dus wie weet de volgende keer, aat het wellicht beter. Nu je een leuke baan hebt tja en je krijgt een 2de positief antwoord moet je dat afzeggen. Maar het is ook lekker dicht bij huis wat je nu doet en zeer afwisselend. De ouders van Sol zullen er nu wel zijn en hebben ondertussen jullie nestje bewonderd, maar heel veel plezier de komende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *