Het Is Zaterdag, Dus Morgen Is Het Zondag

Het is zaterdag en morgen is het zondag, logisch. Vandaag moeten we wat dingen doen die morgen niet gedaan kunnen worden. Zo ie zo gaan we morgen klaar zitten en wachten tot de visite komt. Er komen Nederlanders die ook liever in Galicië willen wonen. Net als alle andere Nederlanders die voor hen kwamen, kennen we ook deze Nederlanders niet. Zij kennen ons wel van het blog en de website.

Vandaag dus wat dingen die gedaan moeten worden. Een ding moet ik alleen gaan doen. Via Sonja van het gemeentehuis heb ik een telefoonnummer gekregen om te bellen. Het telefoonnummer is van een bedrijf wat voornamelijk in de beton zit. Ik moet maar een komen praten had Pepe tegen Sonja gezegd. Dat heb ik vandaag gedaan. Maar je had toch al werk? Ja, maar na het eerste gesprek had ik niet echt een 100 % goed gevoel. Niet echt een klik met de eigenaar. Deze man is anders. Na afloop van het gesprek wel verteld dat ik nog niet echt kan gaan werken omdat ik nog herstellende ben van een operatie. Geen punt, denk overal maar even over na en laat tegen het eind van februari wat weten.

Thuis blijkt dat we niet heel veel diesel meer hebben en ik wil dus de pelletinstallatie aan de gang hebben. KUT apparaat! Sorry, maar er staat voor 6500 euro aan ellende in de schuur! Hij gaat niet aan ERROR 01. Volgens de spaanse handleiding is er wat met een thermostaat en is er een temperatuur veel te hoog geweest. Volgens de Engelse handleiding is er wat met het hoogspannings voltage. Nou wat is het nou? Sol laat een bericht achter bij de installateur. Die belt even later op. Ik moet ergens een thermostaat indrukken. Sol zegt dat ik die niet kan vinden. Ze gaan een monteur regelen van de fabriek. Ik haal wat beplating weg en vindt inderdaad een thermostaat die gereset kan worden. Als ik een pinnetjes achter een dopje indruk hoor ik een klik en kan de ERROR 01 gereset worden. Na een tijdje kan de installatie ook werkelijk aan gezet worden. Hij doet het dus, maar we bellen de monteur niet af, laat maar komen. Na een tijdje lijkt het er op dat de verwarming het weer niet doet. Als ik ga kijken is het display zwart. Als ik het stekkertje even los haal en weer vast doe komt het display weer tot leven en zet dat er nu een Error was in de communicatie met het display. Als ik iets terug kon draaien dan is het de aanschaf van dit onding! Maandag gaan we weer 500 liter diesel bestellen.

Vandaag ook wat dingen in de keuken en de bijkeuken gedaan. Goed, bijkeuken is misschien veel gezegd, maar de ruimte moet ooit bijkeuken worden. Vandaag zet ik in de bijkeuken het rek in elkaar wat begin van de week nog in de hal stond. Sol vindt toch dat we niet genoeg ruimte hebben in de keuken. Mijn antwoord daarop is dat we dan dingen die we al jaren niet gebruiken of weg moeten gooien of in ieder geval niet in de keuken moeten bewaren. Natuurlijk zijn er ook dingen die je niet weg moet gooien maar die je ook niet in de keuken moet bewaren. We hebben bijvoorbeeld de pannenset van de Jumbo. Toen we hier aankwamen stond er in de keuken zo’n rode pannenset. Prima set, maar niet nodig maar wel altijd makkelijk om te hebben. Kan dus mooi in het rek in de bijkeuken. Alle blikken hondenvoer hoeft ook niet in de keuken, een blik is genoeg, de rest kan in de bijkeuken. Kijk en zo ruimt het lekker op en hebben we wel plaats genoeg.

Ook heb ik voor dat Sol ging moppen nog even een decoratie opgehangen die Sol een tijdje terug gemaakt heeft.

Als Sol en ik bezig zijn en geen tijd hebben voor Foskie en Antares liggen de twee hondjes kontje kontje tegen elkaar aan. …..gaat steeds beter 😉

16 reacties

 1. Hola,

  In de “beton zitten” is een ruim begrip. Dat kan vanalles zijn. Zo je het zegt lijkt het erop dat niet alleen jij een klik met Pepe hebt maar kennelijk Pepe ook met jou. Ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen. Wat leuk dat jullie weer als ervaringsdeskundigen morgen gasten mogen ontvangen en behulpzaam mogen zijn. Nog even en jullie kunnen je eigen bureau ontwikkelen.
  Voordeel is zo ie zo dat je dan links en rechts opruimwerk verricht.
  Nog wel eens iets gehoord van die mensen die in de buurt van Sarria met jullie zijn gaan kijken?
  Jammer van dat gehannes met de pelletkachel maar ja helaas gaan er in het leven wel eens dingen anders dan je dacht en hoopte dat ze zouden gaan. Maar mogelijk kan de fabrieksmonteur jullie toch nog van dienst zijn.
  Om Foskie en Antaris hoeven jullie je in ieder geval niet meer druk te maken zo te zien. Nog steeds 4 katten op het erf?

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Leuk het bord te zien hangen, en wat de i deling van de keuken betreft , dat moet gewoon zijn tijd hebben komt vanzelf. Ik hoop dat jullie op tijd klaar waren voor de vicite, Je had nog zoveel te doen. Maar de honden liggen er schattig bij. Gr. Ma

 3. Goedemiddag samen. Weer lekker bezig geweest. en inderdaad hoef je niet alles echt in de keuken te hebben. dus wat je gedaan hebt is goed. Leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten en waarschijnlijk te kunnen helpen. Heerlijk om de hondjes zo samen te zien liggen dat zit wel goed met die twee. Fijne zondag samen.

 4. Goedemiddag . Op dit moment hebben jullie het waarschijnlijk druk met de visite . Altijd leuk nieuwe mensen te ontmoeten en nog eens praten over hoe alles gegaan is , wat er gedaan moet worden , eer je “gesetteld” bent .
  Wat (zacht uitgedrukt) ontzettend balen dat de paletkachel het weer af laat weten . Kan me voorstellen dat je er spijt van hebt hem te hebben aangeschaft . Sterkte ermee en veel succes met de monteur , dat het nu eindelijk eens goed gaat komen .
  Fijn dat je een wederzijds goed gesprek hebt gehad bij de “beton-man” . Gefeliciteerd ! Nu gauw weer sterk worden met je buik- en beenspieren ! Je zult toch altijd goed op moeten letten hoe je tilt en vooral niet te veel . Succes voor je toekomst.
  Dikke knuffels voor dat lekkere stelletje op één kussen ! Super .
  Succesvolle fijne Zondag .
  Groet . 👍👋🤣🤣🙋‍♂️🙋‍♀️👊

  • Hallo Antoinette,

   Het was gezellig met de visite en we hopen dat we ze weer wat wijzer hebben kunnen maken.
   Altijd belangrijk als je ergens gaat praten voor werk dat het dan lekker loopt, al zou het nooit iets worden, je weet namelijk nooit waar je elkaar ooit nog eens voor nodig kan hebben.

 5. Sol , geweldig die “muurplank” die je gemaakt hebt echt heel mooi voor in de keuken , zo toepasselijk . Chapeau .
  Groet .😄🤣👍👋

 6. Goede middag allebei, iedere dag kan ik met plezier lezen hoe het jullie vergaat. Altijd wat, nu dit en dan dat, soms wordt je er moedeloos van. Het klinkt mij allemaal zo bekend in de oren of ik 20 jaar terug ga in de tijd. Denk niet dat jullie de enige zijn die het overkomt, ik denk bijna iedereen die in Spanje of een ander land gaat wonen krijgt met dit soort probleem te maken. Je kan wel zeggen nieuwigheid. Nog even doorbijten en over enige tijd zijn al die grote of kleine problemen opgelost en kunnen jullie er (net als wij destijds) om lachen, maar nu nog even niet. Ik wens je sterkte en nog even over dat muurschild prachtig. O ja is het bij jullie nog zo koud. Succes met de kachel. Tot morgen

  • Hallo Hans,

   Ik heb hier staan dat je al 3 keer een reactie hebt geplaatst. Als je al vaker hebt gereageerd dan moet er iets fout zijn gegaan bij het verzenden van de reactie. Ik krijg namelijk altijd een mail als iemand een reactie plaats. En heb er in het totaal 4 van jou gehad en vandaag 2 keer de zelfde reactie waar ik er een van weg heb gehaald. Wat er fout gaat kan ik niet zien.

 7. Gezellige muur decoratie Sol👍en weer lekker opgeruimd inderdaad wat je niet direct nodig hebt
  neemt onnodig plaats in beslag in jullie mooie keuken, die 2 hondjes heerlijk vredig slapen,
  José

  • Hallo José,

   Alles moet in de keuken nog wel of geen plekje vinden. We hebben zelf onze draai ook nog niet helemaal gevonden in de keuken. We verzetten wel vaker wat om te kijken of het ergens anders handiger staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *