Het Is Weer Weekend!

Laat ik met het werk beginnen. Iedere dag koeien, maar dat weten jullie wel. Dus wat dat betreft niet veel te vertellen natuurlijk. Wel kon ik een grappige foto maken van een koe die blijkbaar mot heeft met een andere koe. En wat doe je dan als koe? Nou dan schijt je elkaar onder!

Er worden kalfjes geboren, dood en levend, ook niets nieuws natuurlijk. Alleen wat ik gisteren tegenkwam had ik nog nooit gezien. Als ik in de andere stal voer ga brengen kom ik als eerste bij de pinkies (heb net opgezocht hoe ze heten aan de hand van de leeftijd 😉 ) ik geef voer en loop door naar de vaarzen, ik kom dat voor bij de koeien die binnenkort gaan bevallen en ik controleer of er misschien een is bevallen. Nee, en ik kom bij de vaarzen. Er staat er een binnen als ik voer begin te geven. Dan zie ik op de vloer in de stal iets liggen wat er raar uit ziet. Het is geen papiertje, want we hebben geen roze papier. Het lijkt een beetje op een grote vogel die net uit een ei is gekomen. Ik stal de stal in en ga kijken wat er voor raars ligt. Dit ken ik alleen van TV, het is een foetus van een kalf. Ik raap het op en neem het mee en ga het afspoelen om eens goed te bekijken. Het is helemaal af, kopje, hoefjes, een staartje, alles zit erop en eraan. Ik leg het op een A4-papiertje en maak wat foto’s. Dan komt Pablo en die vraagt of er nog een kalf geboren is. Ja, kom maar kijken en ik loop de ruimte binnen waar we de melk klaarmaken voor de kalveren. Hij kijkt verbaasd tot hij het kalfje op het papier ziet liggen. Dan komen de katten kijken en gooi ik het koetje maar weg.

Voor het eerst is het tijdens mijn siësta redelijk weer. Ik wil al een hele tijd even in ons bos gaan kijken of er bomen en/of takken opgeruimd moeten worden na de harde wind van de afgelopen weken. Als ik het bos in loop, lijken de takken van een hele hoge kastanjeboom verder over het pad te hangen. Ik moet bij de stam nog een keer goed kijken, maar ik denk dat die boom om aan het gaan is, want takken groeien geen twee meter in een half jaar. Ik kom een boom tegen die half afgebroken is en ook is er een die op omvallen staat. Die staat in onze wei maar hangt nu half in de wei van Pablo. Gaat de boom om, dan is ook de afrastering stuk. Die boom gaat binnenkort helemaal omgezaagd worden. 

Als er paddenstoelen in je oven of magnetron groeien, dan is het al even geleden dat je er met een sopje doorheen bent gegaan. Wij hebben een oven waarbij dat het geval is. De oven is wel wat groter dan de meeste van jullie hebben. Schoonmaken gaan we echter voorlopig nog niet doen. 

In de wei waar misschien binnenkort 2 paarden komen grazen van Louis, heb ik wat werk verricht. Ik heb Louis beloofd dat wij er voor zorgen dat de wei afgesloten is aan de kant met de andere weides met schrikdraad. Enige waar hij zelf voor moet zorgen is een schrikdraad apparaat. Omdat zelf de zon ging schijnen, heb ik dus ook maar wat paaltjes in de grond gestoken en er vervolgens speciaal schrikdraaddraad (ja een woord) aan vast gemaakt. Wat dat betreft is de wei klaar voor paarden. 

Uit ons bos komt water, wat onder de weg doorgaat en in de paardenwei uitkomt en langs de rand van de wei de wei op een gegeven moment ook weer uitstroomt. Maar met het weinige water wat er tijdens de zomer is gevallen, is het stroompje dichtgegroeid. Nu er weer water is en stroomt, stroomt het niet goed door het dichtgegroeide stroompje. Dat heb ik dus ook even helemaal schoongemaakt. Gek was wel dat er toen er weer water stroomde er ineens een gat in de grond kwam waar het water in verdween. Inmiddels is het gat weer dicht en stroomt het water weer zoals vroeger.

Palestina.

Nog even ongevraagd stemadvies voor de 22ste november.

Wil je PRO Palestina stemmen, stem dan:

SP

De SP is voorstander van een twee-statenoplossing voor Israël en Palestina, zoals dit in resoluties van de VN is vastgelegd. Onderhandelingen moeten tot dit resultaat leiden. Nederland moet erop aandringen dat de EU hier meer het voortouw in neemt. Zolang Israël doorgaat met het illegaal bouwen van nederzettingen in bezet Palestijns gebied moeten er stevige maatregelen tegen genomen worden. Dat kan onder meer door het opschorten van de associatieovereenkomst die Israël belastingvoordeel geeft bij export naar de EU. De Nederlands-Israëlische betrekkingen moeten niet geïntensiveerd worden zolang Israël doorgaat met de bezetting en andere schendingen van het internationale recht. De SP veroordeelt de raketaanvallen van Hamas op burgerdoelen.

Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren wijst het wrede geweld van Hamas en de Israëlische regering tegen gewone mensen – zowel tegen Israëli’s als tegen Palestijnen ten sterkste af. We leven mee met alle slachtoffers en nabestaanden.

De Partij voor de Dieren wil dat alles op alles gezet wordt om te de-escaleren en te zorgen dat er een oplossing komt in de richting van vrede. De Partij voor de Dieren wil dan ook dat de internationale gemeenschap een staakt-het-vuren afdwingt. Dat Nederland zich heeft onthouden van stemming bij de VN-resolutie is schandalig. Er moet een einde komen aan de vele bombardementen met duizenden onschuldige slachtoffers als gevolg, de gegijzelde mensen moeten zo snel mogelijk veilig naar huis kunnen en de blokkade moet worden opgeheven zodat er een constante en veilige toegang is voor humanitaire hulp. Het beschermen van de burgers in Israël en in Gaza moet gepaard gaan met het bieden van perspectief aan mensen in Gaza.

Hoewel de emoties begrijpelijk zijn, moeten we waken voor polarisatie. De Partij voor de Dieren veroordeelt de toenemende discriminatie jegens joden en moslims. Het is onacceptabel dat de gevolgen van de oorlog in de klaslokalen hier voelbaar zijn. De Partij voor de Dieren staat pal achter de initiatieven van burgers die zich inzetten voor verbinding, en naast elkaar gaan staan in plaats van tegenover elkaar.

DENK

Het Israëlisch-Palestijnse conflict moet eindelijk op basis van een
levensvatbare twee-statenoplossing opgelost worden.
Die oplossing kan alleen nog gerealiseerd worden indien Europa
effectieve maatregelen tegen het illegale nederzettingenbeleid
neemt. Met de aanhoudende uitbreiding van nederzettingen en de
illegale annexatie van Oost-Jeruzalem maakt de Israëlische regering de twee-statenoplossing onmogelijk. Tegelijkertijd moet Europa
de internationale positie van Palestina versterken, zodat de zwakke
Palestijnen ten opzichte van het sterke Israël een meer gelijkwaardige
positie krijgen en hun rechten beter kunnen verdedigen. Europa moet
een nieuw vredesproces op basis van het internationaal recht bevorderen. Als bakermat van het internationaal recht moet Nederland
zich daar extra hard voor inzetten. Door bijvoorbeeld Palestina te
erkennen als staat. De erkenning van Palestina door Nederland werkt
immers beter dan 10.000 interreligieuze dialogen.

23 reacties

 1. Hola,

  Zo zie je maar dat je nog steeds voor verrassingen komt te staan op de boerderij met nu het ontdekken van een echte foetes. Het zijn niet dee smakelijkste foto’s maar wel super echt natuurlijk. Het is te hopen dat het even wat gunstiger weer blijft bij jullie zodat je in het bos aan de gang kunt met je kettingzagen. Aanschrijven te oordelen gaat het om nogal wat en je moet immers je wintervoorraden hout op peil houden.
  Ik weet niet of je echt hulp hebt gehad bij het reinigen van het waterloopje maar Antaris doet het zo wel voorkomen.
  Wat de verkiezingen betreft:
  Gelukkig nog maar 2 weken en we zijn van alle “mooie beloftes” af en zullen we zien wat de kiezers beslist hebben. Wat het ook word ik zeg altijd “ieder volk krijgt wat hij/zij verdienen”.
  Zeker is al wel dat met zoveel partijen er aardig gebreid zal moeten gaan worden en er waarschijnlijk een trui uitkomt die niemand wil dragen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik heb al met Pablo gesproken over het gebruik van de tractor om alles af te voeren als het omgezaagd en klein gemaakt is. Moeten we alleen weer een plek zoeken waar we het gaan laten.
   Ik ben het niet helemaal eens met wat je schrijft in combinatie met het ongevraagde stemadvies, ‘ieder volk krijgt wat hij/zij verdienen’ Mijn stemadvies heeft betrekking op de palestijnen en ik geloog niet dat zij krijgen wat ze verdienen.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Hier is het ook nog stees kwakkelend weer maar ja dat weet je in deze tijd. Het kalfje had je mij al laten zien maar ik wist niet dat het zo klein was. Fijn dat je ons stem advies geeft, haha. 🐃🐞. Gr.ma

 3. Hoihoi,goedenmorgen . Voor velen eng , denk ik , maar ik vond de foto’s van het kalfje wel heel erg mooi . Zo klein en toch al alles erop en eraan . Het leven is een wonder in al zijn facetten.
  Je handen zullen wel jeuken , nadat je het bos in bent geweest en gezien hebt hoeveel werk je daar moet verrichten. (geen foto’s ?). Hoop voor jullie,dat het weer nu wat rustiger/droger wordt daar zodat je , als je tijd vindt , eraan kunt beginnen .
  Kun je van dat waterstroompje niet wat opvangen in een groot vat , zodat je van het Voorjaar/Zomer wat extra’s hebt ? Zou mooi zijn want het is zuiver water . Toch ook heerlijk dat je niet alles alleen hoeft te doen buiten , zo’n ” graafhulp” heb je wat aan 🙈. Maar ja daar hangt natuurlijk daarna wel een “spoel-/badbeurt” aan vast !
  Fijn weekend en succes met wat je doet.
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍🤣👋

  • Hallo Antoinette,

   Het kalfje is ook heel zacht als je het pakt. Het bos, ja ik wil aan de gang, maar dan moet het nog wel even wat beter weer worden, iig wat droger. Misschien dat ik ooit weat ga doen met dat water. Maar voorlopig hebben we met twee bronnen water genoeg.

 4. Best heftig als je zo’n foetus ziet maar de natuur regelt het dus beter zo..
  Heerlijk helder water dat zou je kunnen opvangen voor drogere tijden maar dat zal wel te moeilijk zijn.
  Het is altijd gevaarlijk om in deze uitspraken te doen ,laten we ons vasthouden aan de vredesvlag.
  José

 5. Mooi die foto van dat kalfje. Alles zit erop en eraan. Jammer dat het losgeraakt is.

  Ik heb gekeken of ik de foto kon toevoegen die ik gemaakt heb van de limoenblaadjes die ik vandaag bij het postkantoor heb opgehaald. Maar dat gaat niet hier. Ik heb de foto per email naar Rob gestuurd.
  Ik wil nogmaals Joke, Otto en Rob heel hartelijk bedanken voor alle moeite die gedaan is. Ik kan weer een hele lange tijd toe! Blij dat ik ben!!!!!

 6. Eigenlijk een hele mooie foto van de foetus van een kalfje echt al helemaal compleet. De natuur regelt het als er niet iets in orde is. Leuk dat filmpje en Antares helpt goed mee. Wij hebben hier op ons land ook veel bos maar het loopt zo diep dat ik er nog niet ben geweest. Wens iedereen een fijn weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *