Het Is Weer Weekend

Voor mij is het weer weekend. Maar als de meesten dit lezen is mijn weekend alweer bijna voorbij of al helemaal voor bij. Eerst maar eens een keer uitgeslapen. Dat was nodig, want het was de afgelopen weken druk op het werk. Er moest van alles extra gedaan worden en ik werd gek van de koeien. In de melkstal tegenover de melkkoeien staat alles wat jonger is dan een half jaar, en daar staan er nogal wat van die allemaal staan te blèren. Eten geven en tien minuten later is het allemaal op. Stro / gras geven, een half uur later willen ze meer. Van dat geblèr worden die melkkoeien, net als ik, niet goed. Die zijn dus door mij ook minder makkelijk te hendelen. Daardoor wordt ik weer pissig en we komen in een neerwaartse spiraal. Pablo heeft wel 4 keer verteld dat ‘ze’, die van nog geen half jaar, naar buiten moeten. Afgelopen woensdag heb ik dat dan maar tegen hem gezegd. Woensdagavond was het dan eindelijk zo ver. Eerst koeien van ongeveer een jaar naar een ander deel verzetten. Die hebben daar geen zin in. Als dat gedaan is kunnen die andere verzet worden. Daar voor moeten ze van de ene naar de andere stal. Laat ik zeggen dat ik volledig op conditie ben en dus een sportschool het komende jaar niet nodig heb. Donderdagochtend…. heerlijk rustig in de stal, alle koeien relaxed en ik ook. 

Ik kan dus uitgerust (?) aan mijn weekend dag beginnen. Ik wil verder aan het bureautje. Donderdagmiddag, tijdens mijn siësta zijn we op en neer gereden naar Ourense. Sol is om boodschappen gegaan en ik ben om boodschappen gegaan bij Leroy Merlin. Met mijn karretje race ik de winkel door en pak wat ik moet hebben. Vandaag wil ik dan lekker aan het meubeltje verder. Maar als ik het flesje kleurstof bekijk, blijkt alles bij Leroy Merlin weer eens door elkaar gestaan te hebben. Ik heb dus de verkeerde kleur gekocht. Een flesje is 2 euro 50, ik hoef voorlopig niet uit Ourense te hebben en om even op en neer te gaan kost te veel tijd en is duurder dan het flesje zelf. Ik heb nog een beetje en kan dus wel wat doen en er zijn ook nog wat andere dingen aan het bureautje te doen. Ik app Xavier of dat hij als hij vandaag uit Ourense komt gelijk een juiste kleur mee kan brengen. Dus dat komt goed.

Om het geheel straks in de vernis te zetten, heb ik de logeerkamer omgetoverd tot schilderhok. In de werkplaats, die ooit woonkamer wordt, is het te stoffig, te koud en te vochtig om te schilderen. Op de logeerkamer is het dus beter om te schilderen. Ik had het ook in de schuur kunnen doen. Maar daar zijn dan weer wel eens katten die komen kijken en voelen of ik alles goed gedaan heb. De logeerkamer dus. Nu mag het even acclimatiseren en dan kan ik er morgen een laagje vernis op zetten. 

Ik reageer hier even op sommige reacties over de muizen en het gif. Ik weet dat ik uit moet kijken met gif en honden en katten en weet ook dat ik uit moet kijken met vergiftigde muizen en honden en katten. De muizen zitten ergens waar ik op delen niet bij kan komen. Ook de honden en katten niet. Daar waar gif ligt waar de honden en/of katten wel bij zouden kunnen komen, zijn ruimten die we nu afgesloten houden. Daar ga ik zelf wel kijken voor dode muizen en ruim die op. Die vergiftigde muizen komen overigens niet ver. (Het gif is een blauwe pasta die in zakjes zit die ze zo weg legt)

11 reacties

 1. Hola,

  Zo jij het verteld is het met dat jong vee net als een stelletje jonge meiden alleen met het verschil van blairen en giechelen. Maar het scheelt je in ieder geval sportschool bezoek.
  Het bureau begint er al erg goed uit te zien en met de nalevering van de juiste kleur hoef je je ook geen zorgen te maken. Gezien je nieuwe werkruimte ga ik er vanuit dat Sol weer teruggekeerd is naast jou in bed.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja, Sol is weer terug, al zijn de muizen nog niet helemaal weg. Het bureau is nu bijna klaar, maar zet er nu geen foto’s meer van op het blog. Zo houd ik het spanned vor de eigenaar, die ook meeleest.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik hoor net op de TV dat er weer een nieuwe planeet is ontdekt je z aal het intussen ook wel gehoord hebben het is hier best wel koud. Je ziet geen vis meer die zitten allemaal lekker in het groen. Ik ben eergisteren met de 2 buurvrouwen naar de magrietbeurs geweest nou de eerste 10 jaar hoef ik daar niet meer naar toe en daarna kan ik niet meer. Haha. Het was er heel druk en veel van hetzelfde. Gr. Ma

 3. Ja die koeien die loeien wat bij elkaar , lijkt net een crèche als de een begint volgen de anderen in koor😁 buiten zetten en effe afkoelen..ha..
  Dat bureautje wordt erg mooi met die inklapbare klep laat ik het maar zo noemen 🤷‍♀️ eigenlijk is het een secretaire zoals ze vroeger hadden dus mooi.
  Ik denk heus wel dat je weet wat je doet wat het muizengif betreft ,maar het is goed bedoeld natuurlijk.
  Je ziet we denken en leven met je ( huisdieren ) mee,
  Groetjes en geniet nog van je rust,
  José

  • Hallo José,

   Ik ben dus eigenlijk een soort kleuterleider. Maar als de kids stil zijn kan ik gelijk door naar de moeders hahaha.
   Die klep is een rolluikje. Secretaire, is dat niet een deftrige naam voor bureau? Maar zo niet, dan schrijf ik het blog ook altijd van achter een secretaire.

 4. Inneke heeft gelijk vroeger waren dat gezellige uitjes zoals de bekende huishoudbeurs boordevol nieuwe dingen , Inneke we kunnen blij zijn dat we dat allemaal hebben beleefd en over 10 jaar hebben we misschien weer andere leuke dingen te doen 😁we houden moed👍
  José ( zelfde leeftijdsgroep )

 5. Leuke blog, alhoewel wel een late reactie! We zijn nog steeds op de camping in España, zoals in Nederland vliegen de dagen voorbij. De dagen voor internet gebruik, zijn ook niet altijd even sterk, want het blog hiervoor had ik gereageerd, met verzending hup storing en bij controle weg bericht….. tja dan heb je véél extra tijd, lukt het niet! Zó is het met lenen van wifi op een camping. Journaal duurt niet altijd 25 minuten maar vaak een kleine 40 minuten omdat het blijft “hangen ” …. ja op een goed moment uit: we hebben er genoeg van. Er kijken teveel mensen, weg ermee. Als je iets mist, geen probleem, vaak dezelfde ellende! Koud weer is het dat horen we van alle kanten van de kinderen uit Nederland! Ton en Tineke gezellige drukke Sinttijd! 🎅 kerst komt er al aan in Spanje! Verlichting overal aan in de straten 😀 kadootjes zijn onderweg Sinterklaas

  • Hallo Joke en Otto,

   Tjka, het internet is natuurlijk van af een warme caming niet het zelfde als in een koud huis in Oosterhout 😉 Koud is het hier ook, ik heb al twee keer de autoruiten moeten krabben. Nu zit er wat voor, kan ik morgen gewoon gelijk weg.

 6. Tjeej hej , moet niet gekker worden , had ik toch zo maar deze blog gemist , lees hem nu pas. Terwijl ik al zat uit te kijken naar die van vanavond.
  Nou dat geloei van jonge koeien wordt je idd horend-dol. Een hele klus om het op te lossen ,
  maar natuirlijk is het jou weer gelukt .
  Dat alles weer op orde zetten in de vakken blijkt in Spanje een groot probleem te zijn , overal staat alles door elkaar dus….altijd goed kijken en zoeken , vooral geen haast hebben dat weet je toch ondertussen. 🫣
  Het bureau wordt prachtig , toch goed gelukt en bijna klaar . Wel altijd gemakkelijk dat je veel ruimte hebt om je hobby uit te voeren ! 🤣👊👍.
  Fijne Sint Niklaas-avond.
  Groet .🙋‍♂️🙋‍♀️🙃😉👋

  • Hallo Antoinette,

   Zijn de blogs weer nogmaal, ga jij ze vergeten te lezen 😉 Foei! Bj Leroy Merlin al zo vaak gehad dat het verkeer staat. Ook de prijs is iets waar je op moet letten. Die is ook vaak anders op het rek dan aan de kassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *