Het Is Weer Koud

Vandaag is het weer lekker koud buiten. Het is zeker nog mooi weer, maar de wind trekt stevig aan en daarmee voelt het weer veel kouder aan en is het ook in huis weer kouder. De diesel ketel staat lekker te stoken en wij stoken het fornuis in de keuken op. Dus het is wel vol te houden.

We moeten even om een boodschap in Chantada en gaan met de kat die aan is komen lopen, Cleopatra, naar de dierenarts. Toen we laatst onze katten op gingen halen na de operaties hebben we het met de dierenarts over Cleopatra gehad en we vroegen ons af of ze misschien een chip heeft. We moesten meer een keer langskomen met haar dan kon hij haar even scannen. Vandaag gaat Cleopatra dus mee naar Chantada. Leuk vind ze het niet in de auto want ze miauwd zachtjes aan een stuk door. Bij de dierenarts laat ze zich heel rustig scannen door de dierenarts. Een chip heeft ze niet en verder ziet ze er volgens de dierenarts er goed uit.

Thuis laten we haar weer los en ze gaat gelijk haar gang. Ik krijg een telefoontje van AirCO2. Dat klinkt als airco 2, maar spreek het uit als Air CO 2. De man die ik aan de telefoon heb start het gesprek in het Engels. Dat komt omdat ik een mail gestuurd het naar het bedrijf in het Spaans, maar met hulp van Google Translate. Hij is van het bedrijf waar ik afgelopen week al over schreef, toen ik schreef dat we iets met ons bos zouden gaan doen. Dit bedrijf handeld dus in CO2 rechten. Het werkt een beetje als volgt: Shell heeft CO2 rechten nodig. Die gaan voor onze 2,5 ha bos echt geen contact met ons opnemen. Dit bedrijf verzameld een hoop bos van verschillende eigenaren en verhandeld dat bijvoorbeeld in een keer aan Shell. Telkens sluit je een contract af voor een jaar. Maar even terug naar het telefoontje. Ik had gemaild omdat ik een en ander niet voor elkaar kreeg op de website. Daarover belde de man. Hij gaat het nu regelen met de stukken bos die we hebben. Hij gaat uitrekenen hoeveel ton CO2 ons bos bij elkaar opneemt en doet dan een voorstel waar we mee accoord kunnen gaan of niet. Nog even afwachten dus.

De tuin / reactie op de reacties. Er zijn er een paar die mooie ideeën hebben voor de tuin. Als we ingewikkelde constructies gaan maken bij de ingang zou het zo hoog moeten zijn dat er eventueel wel altijd een tractor in kan. De pergola en druiven gaan er ook komen. Dat was een van de eerste dingen die Sol wilde toen we besloten om er een tuin van te maken. Als je op het plaatje kijken, en ik zal het nog een keer plaatsen, dan zie je een plaats waar wat minder bomen staan. Eigenlijk als ge vanuit de grote ingang (grote rode vierkant) recht door gaat. Daar moet een terras komen met een pergola die druiven helemaal gaan begroeien. De braam die we hebben geplant is echt een bramenboom. Wij wisten ook niet van het bestaan, maar hij bestaat echt. Er komen ook nog wat meer bomen maar die waren niet op voorraad in de kwekerij, Sol wil nog een Pistache en een Walnoot. Als je op het plaatje kijkt dan is er ook nog veel ruimte achter de Citroen- en Sinaasappelboom. Daar moet een kas komen. Helemaal tegen de achterkant moeten coniferen komen te staan. Die moeten dienst gaan doen om de wind een beetje weg te houden als ze groot genoeg zijn. Links van de Aalbes is het de bedoeling dat we iets van een vijver gaan maken. Dan was er nog iemand die wat vroeg over al die gebouwen. Die zijn allemaal van ons. Meest links is de stal, recht is ons huis wat uit twee delen bestaat (langwerpig en vierkant) wat tussen ons huis en de stal in staat bestaat bijna niet meer.

Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding

Vandaag heel even bezig geweest in de tuin. Bij een van de boompjes die ingepakt zijn tegen de kou, was de bescherming een beetje losgewaaid. Bij de boompjes met bescherming er nog maar even een extra touwtje om gebonden. Daarna maar wat gedaan voor de buren. Die twee koeien die laatst ontsnapt waren hebben dat gedaan omdat de afrastering aan de achterkant van de wei niet goed is. Wij gaan daar geen nieuwe weipalen zetten met prikkeldraad. De buren hebben er vorig jaar snel even wat paaltjes in de grond gestoken met schrikdraad. De paaltjes zaten zo goed in de grond dat ze zijn gaan liggen als er een koe boos naar kijkt. Daar komt bij dat ze er ook geen schrikdraad apparaat op aansluiten. Vandaag heb ik dan waar de paaltjes opnieuw in de grond gezet, maar wel met een hamer. Ze komen nu niet meer los. Het schrikdraad heb ik opnieuw strak gespannen. Koeien kunnen de wei in, buren moeten wel zelf het schrikdraadapparaat weg zetten en aansluiten.

Nou dat was het zo’n beetje vandaag.

17 reacties

 1. Hola,

  Ik kan alleen maar zeggen goed en gezond bezig.
  Als je daarnaast ook nog de luxe hebt dat je een ander uit kunt laten laten rekenen wat een deel van het Frean domein op kan gaan brengen dan zit het wel snor. Zeker als zoiets per ongeluk op jullie weg komt. Wij hielden het vandaag rustiger. Heerlijk een rondje fietsen onder een stralend blauwe hemel ook al was de temperatuur niet erg hoog. Maar bijkomendheid is wel dat met dergelijk weer de zonnepanelen goed opleveren.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Als de uitkomst van de CO2 onderhandelingen dan straks ook goed en gezond zijn komt het helemaal goed. Ik had netjes aangegeven hoeveel bos we werkelijk hebben via de site van het kadaster. Maar zijn hebben de hele percelen genomen. Nu heben we in plaats van 2,511 ha meer dan 3 ha en per ha staan er 200 kastanjes. Nu nog even koppelen aan euro’s

 2. Dat is een duidelijke uitleg en foto van het geheel en ideeën te over👍
  je hebt je best gedaan wat de koeien betreft dus.. buurtjes het is nu jullie ‘pakkie an’ ,
  hier in Denia regent het pijpenstelen het is broodnodig maar het moet niet te lang duren, gelukkig hebben we genoeg te doen.
  Groetjes,
  José

 3. Het betekent een derde poes erbij, als het vriendjes zijn is het geen probleem. Was ze wel geholpen? Ik heb nu een beter inzicht hoe het in elkaar zit, het huis de schuur maar nog niet helemaal de tuin, komt nog wel. Heerlijk zoveel lekker fruit uit eigen tuin, zal wel aardig wat onderhoud eisen van jullie. Maar soms doe je dingen ook omdat je er heel veel plezier in hebt. En heerlijk om het overtollige in te maken/ vriezen. Hier is het wel behoorlijk frisjes maar nauwelijks of geen regen, op dit moment zelfs het zonnetje, neemt niet weg dat het best frisjes is. Fijn e dag verder tot morgen.

  • Hallo Lady Wieser,

   Wat de katten betreft ishet weer rustig. Toen de onze net hterug waren nadat ze geholpen waren ging het niet zo lekker met die nieuwe. Maar dat blijkt te kommen hebben we ons laten vertellen omdat de andere twee van de dierenarts af komen en zo een hoop vreemde luchten bij hebben. Nu is het weer koek en ei. Of ze geholpen is, daar heeft hij niet naar gekeken. Hadden we misschien even moeten vragen. Het was er ons eigenljk om te doen of er een chip was en of de eigenaar is te achterhalen.

 4. Goedemiddag ondertussen. Een walnotenboom is goed tegen de vliegen je ziet ze bij oude boerderijen vaak aan de voorkant van het huis staan omdat ze eigenlijk giftig zijn als je er echt altijd onder zou gaan zitten. Jammer dat het weer zo koud is maar we zitten zo weer in de lente en dan word het aangenamer. Hier in Corvera regent het zo af en toe een beetje sinds gisteren.

 5. Goedenmiddag , hier regent het sinds Zondagavond pijpestelen , met vandaag af en toe 5 min.druppelen. Net genoeg om ff naar de apotheek om de hoek te lopen ! Boodschapjes geen probleem hier garage uit , bij de Mercadona er in en visa versa !
  Je hebt het weer heel duidelijk uitgelegd over het ontwerp van de tuin . Wordt geweldig , zie het helemaal voor me . Dat wordt genieten . Hoop wel dat jullie er tijd voor over houden om daar heerlijk te gaan zitten !
  De wei-omheining weer netjes gemaakt ….buren zijn daar kennelijk niet zo aktief mee , geen wonder dat de “dames” op stap gingen .
  Ben erg benieuwd hoe het afloopt met de CO2 van jullie bos percelen , zou toch mooi zijn om wat kosten van de tuin te drukken .
  Mooi hoor zo’n luchtfoto van jullie “domein ” , heb je een prachtig overzicht !
  ” Groot-grond-bezitters !”
  Frean mag blij zijn met zulke nieuwe bewoners die alles zo netjes maken . Ongekend in Spanje.
  Fijne middag en avond .
  Groet .👍👊🙋‍♂️🙋‍♀️🤣👋

  • Hola Antoinette/Ben,

   Uiteraard is huize/”landgoed” Frean met dergelijke bewoners blij. Immers deze hele gemeenschap Frean bestaat uit 1 huis/eigenaars. Ik ben er niet zeker van in hoeverre een huis zelfstandig blij kan zijn.
   Houdoe

  • Hallo Antoinette,

   We begrijpen ook telkens dat ‘ze’ blij zijn met ons. Dat er weer mensen in een huis wonen wat anders over een paar jaar ook was omgevallen zoals zo veel huizen en gebouwen hier in de omgeving.

 6. Met betrekking tot de boomgaard…Ziet er leuk uit en veel soorten, maar het ziet er uit alsof een irrigatiesysteem nog een uitdaging wordt. In de zomer heb je dat denk ik toch wel nodig. Ook staat er bij veel struiken en bomen dat het niet hoeft, maar als je wel water geeft is de opbrengst aanzienlijk beter.
  Groeten Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *