Het Is Weekend…Bijna Dan

Afgelopen dinsdag was ons idee om naar Castro te gaan, niet de Castro vlak bij ons maar een Castro wat verder weg waar ook een kasteel staat. Maar plannen zijn er om aan te passen en zeker als het weer niet mee wil werken. Het is een druilerige dag, al houden ze voor de middag beter weer. Maar naar Castro gaan en daar dan in de miezer rond te lopen lijkt ons niets. We blijven thuis. 

Toen afgelopen december dezelfde familie als die nu volgende week komen hier waren, heb ik voor ze kwamen het plafond van de badkamer gewit. Het was namelijk wit met zwarte spikkels. Maar in de loop van de tijd kwam de schimmel er weer. Nu komt de familie dus weer en wil Sol het plafond weer wit hebben zonder het te schilderen. De afgelopen weken kochten we in de winkel verschillende producten tegen schimmel. De een doet het wel en de ander niet. Een product echter sprong er met kop en schouders bovenuit. Daar hebben we een hoop flessen van gekocht om het plafond te behandelen. Omdat we toch niet naar Castro gaan, gaat Sol gewapend met een gifspuit gevuld met schoonmaakmiddel, met veiligheidsbril, handschoenen en een mondkapje de schimmel te lijf. Laat ik zeggen dat het plafond witter is dan wit en dat de badkamer nog steeds naar een binnenzwembad ruikt.

Als Sol met het plafond bezig is, ga ik met 2 rolluiken aan de gang. In twee halletjes hebben we binnen rolluikjes hangen. Fijn voor als de zon op die ramen staat, minder fijn omdat de ramen niet open kunnen als de rolluiken omlaag zijn. Zo ie zo zijn de rolluiken een doorn in het oog in de halletjes. Ze moeten aan de buitenkant komen. Een van de rolluikjes moet ik van links naar rechts bediening ombouwen, omdat binnen het spoeltjes om het rolluik te laten zakken anders in de groepenkast uit zou komen. Als dat gedaan is, kunnen ze tegen de buitenmuur voor de ramen. Aan het einde van de dag hangen er twee rolluiken die het bijna doen. Om ze te laten zakken moeten er twee nieuwe spoeltjes komen (geen idee wat de juiste benaming is) en die moeten we gaan kopen. 

Op woensdag doen we niet zo veel, we ruimen wat op, gaan in Castro een dagmenu eten, het Castro dichtbij. Mijn salaris is ook binnen en met bij elkaar gesprokkeld geld heb ik nu genoeg om een astro camera te kopen voor op mijn telescoop. Daarmee moeten, als ik heb heb en het melder is, nog betere/mooiere foto’s kunnen maken. Tot nu toe heb ik altijd foto’s gemaakt met een gewoon fotocamera, maar daarmee liep ik tegen de grenzen aan. Nu kan ik weer verder en kan het niet anders dat het niveau van de foto’s omhoog gaat. De camera is op dit moment vanuit Engeland onderweg hier naar toe.

Donderdag ga ik in Costeira (Valeixe) bij Remko en Petricia helpen. Patricia is er niet, al laat ze haar aanwezigheid bij ons in Frean wel merken. Volgens de weerdiensten hebben we in het Noorden van Spanje last van storm Patricia. Remko is er met een vriend en het plan is dat we een PU vloer gaan gieten. Voor wie het niet kent, dat is zo’n soort vloer net als je ziet in garagebedrijven, maar dan anders en mooier. Maar zoals bij ons ook plannen aangepast worden, is dat bij Remko ook zo. De vloer gaat niet door en of ik een zaagmachine mee kan brengen. We gaan deuren inkorten die voor de nieuwe PU vloer korter moeten worden en er zijn deuren die op punten over de vloer schaven. Remko moet ook nog even voor zijn werk wat doen en in die tijd doe ik wat schilderwerk. Als alle deuren gedaan zijn, drinken we nog wat en ga ik weer naar huis.

Vandaag doe ik even een klusje met cement. Dat heeft wat te maken met de rolluiken. ook moet de drempel bij de voordeur nog gemaakt worden. Na het tegelen van de hal, moet de bestaande drempel aangepast worden. En dan is er ook nog een deur waar we bijna geen gebruik van maken, maar waar planten langzaam onder de deur door komen gekropen. Daar heb ik aan de buitenkant ook een drempeltje gemaakt. Zo kunnen de planten niet meer onder de deur door groeien en weer ik ook zeker dat onder die deur geen muizen meer binnen kunnen komen. Vandaag hebben we het verder rustig gehouden en zijn we om boodschappen gegaan. 

Ook staat er al een hele week een mysterieuze doos op tafel waar ik niet aan mag komen, al staat er wel mijn naam op. Wat ik wel weet is dat de doos uit Nederland komt, en ik heb een vermoeden van een deel van de inhoud omdat de postbode er een zak gedaan heeft omdat er zaadjes uit komen. Maar ik moet nog even wachten met het openen van de doos tot het zaterdag 5 augustus is, dan ben ik weer jarig.

20 reacties

 1. Hola,

  Goed dat er af en toe iemand op bezoek komt en blijft logeren dan worden er klusjes gedaan die altijd om een of andere reden uitgesteld worden. We hadden wel Sol graag in vol ornaat op de blog willen zien. Ook de andere karweitjes passen precies in de collectie “moet nog gebeuren”.
  Er zijn mensen die ook niet konden vermoeden dat er kennelijk iets in de doos zit wat zich erg opgesloten zou voelen. Helaas misschien van de voorzorgsmaatregelen.
  Natuurlijk zullen we je morgen telefonisch lastig vallen om je te feliciteren met je ……ste verjaardag.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Je heb weer heel hard gewerkt en Sol ook ik had wel een foto van haar willen zien. Hahaha. Ik schrik wel van je kado ik hoop dat het niet te veel schade heeft. Nou morgen weten we het. Gr. Ma😁

 3. Allereerst VAN HARTE GEFELICITEERD !!!
  CUMPLEANOS FELIZ 🎉🎈😘🎊🎂🙈. Nog vele gezonde jaren samen met Sol daar in het fijne Frean. Ondanks dat je moet werken toch een fijne verjaardag gewenst . Je cadeau uit Nederland is er mooi op tijd en je eigen cadeau
  ( de camera) is onderweg . Dus dat worden weer spannende foto’s binnenkort . We kijken er naar uit !
  Gelukkig dat je visite krijgt , is er weer een storing weggewerkt tot plezier van beiden . Hopelijk blijft de schimmel nu ook weg .
  Een fijne “werk”dag , hopelijk een drukke , dan gaat het lekker snel.
  Groet .👊👍🤪😂🙋‍♀️🙋‍♂️👋

 4. ” Ma & Pa “, Van Harte Gefeliciteerd met jullie verweg zoon ! Binnenkort maar gezellig samen een borreltje doen als jullie op de “Frean-Camping” verblijven. Alvast een voorspoedige , intressante reis er naartoe .
  Groet . Ben & Antoinette.

 5. Er is altijd wat te melden, zo divers, dank je voor het delen met familie, vrienden en ons lezers van je blog. Een boeiend, veelzijdig avontuur in Galicië. Rob, gefeliciteerd met je verjaardag en ik ben zeer nieuwsgierig of de camera voor je telescoop je gaat bevallen. In Galicië is het weer goed te doen, zo niet aan de Costa Blanca. Vanmorgen voor het eerst een relatief frisse start bij zonsopgang. De temperatuur van het zwembadwater 30+C. Niet lekker meer. Wat een leuke probleem, maar toch, Galicië is momenteel een betere plek om b.v. je verjaardag te vieren. Sol, een spic & span badkamer zonder schimmelvlekken, hoe fijn is dat. Je hebt eer van je werk. Groetjes uit Albatera.

 6. Gefeliciteerd, Dus als ik nu goed begrijp heb je gewerkt voor een betere kijk op de sterren. Boeren arbeid zorgt voor een helderde hemel. Ben benieuwd naar het resultaat.

 7. goede morgen Rob Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag een fijne dag vandaag.
  ik lees met veel belangstelling je blog..
  groetjes Corrie en Wijnand van den Berg

 8. Rob, van harte gefeliciteerd met je verjaardag maak er een gezellige dag van samen met Sol.
  Mooi als je jezelf zo’n mooi cadeau kunt doen ,je hebt er ook hard voor gewerkt ben benieuwd naar de eerste foto’s.
  De badkamer ziet er perfect uit Sol heeft hard gewerkt om de gasten weer netjes te ontvangen, en de doos uit Nederland mag je eindelijk openen, veel plezier,
  José

  • Van harte gefeliciteerd Rob met je verjaardag! De zaterdag is bijna voorbij maar alsnog zijn wij net op tijd. Wat gaat het jaar snel voorbij! Hebben jullie nog wat leuks kunnen doen, of was deze verjaardag alleen maar werken en vier je het volgende week nog met Sol haar nicht en familie? Je hebt een productief weekje achter de rug, met wederom puntjes op de i. Ziet er prachtig uit de badkamer. Kattenfamilie amuseert zich goed in het andere vertrek? Komen ze steeds goed terug? Mooi kado heb je gekocht! Ben benieuwd naar de foto’s van het heelal. Hopelijk blijft het voor de zonnekuil nog goed weer en kunnen jullie daarvan genieten. De rest van Spanje heeft het wel erg heet hè. Ik heb te doen met de bewoners daar. Gezellige week met de familie uit Elche of te wel Elxe. Prachtige omgeving, komen wij graag, 4e kwartaal dit jaar gaan we daar ook weer heen! Groetjes vanuit een regenachtig Nederland. Pa en ma vd Wijngaart ook proficiat gewenst! 🫠🥳🙌🙋🙋‍♀️

 9. Allereerst heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Rob.
  Je hebt al een (verjaardags?)pakket binnen zag ik op de foto. En er is nog een pakket onderweg uit Engeland. Ik ben ontzettend jaloers! Een dag na Pinksteren heeft een vriend in NL een pakket naar me gestuurd met wat etenswaren en nog wat frutsels die ik in Fuerteventura niet kan krijgen. Na 1 maand was het pakket nog steeds niet gearriveerd. Correos zei bij navraag dat ze het teruggestuurd hadden naar de afzender. Inderdaad lag het pakket na zo’n 6 à 8 weken voor de deur van mijn vriend. Hij heeft de pot sambal brandal eruit gehaald (misschien was dat de boosdoener?) en heeft het pakket opnieuw verzonden naar mijn adres. Dat was zo’n 3 weken geleden. Vandaag is het 5 augustus en ik heb het nog steeds niet ontvangen. Ik ben bang dat het, of onder het paard z’n buik is geraakt, of dat Correos de handel opnieuw weer heeft teruggestuurd naar NL. Balen!

 10. Hartelijke felicitatie voor de verjaardag, het zal zeker een mooie gevulde dag worden.
  Ik ben heel tevreden de blog te mogen volgen, ik heb maar twee linker handen en ben dus altijd nieuwschierig naar al wat jullie kunnen doen !
  Groetjes uit België

 11. Alvast gefeliciteerd voor morgen Rob, Sol ook natuurlijk, en een wens voor heel veel gezonde en mooie jaren samen🧁🎉Wat werken jullie hard maar ‘zitvlees’ kennen ze niet echt in jouw familie! Badkamer ziet er goed uit, wij hebben een badkamer zonder raam en ook vroeger veel last van zwarte pikkels, vroeger spoot ik ook met Glorix maar een aantal jaren geleden is het plafond gewit met speciaal verf tegen schimmel (van het merk Alabastine) nooit meer schimmel gehad! Maak er een mooie dag van morgen lieve groetjes Biddie

 12. Van harte gefeliciteerd Rob en natuurlijk ook Sol. Hopelijk een nog hele fijne dag. Ik lees je blog de laatste maanden trouw. Hartstikke leuk. En wat een mooie foto, ‘s. Ik snap je ouders wel. Toch moeilijk als je kind zo ver weg woont. Mijn dochter woont ook al een jaar of 5 in Spanje en ik vind het vreselijk. Maar jullie zijn er gelukkig heel blij met de stap die jullie genomen hebben. Groetjes Marina

 13. Allereerst zoals alle anderen van harte gefeliciteerd met je ?ste verjaardag. Maak er een leuke dag van. Verder een mooie witte badkamer, mocht je een raampje in de badkamer hebben, laat dat dan zo veel mogelijk open staan. Dat voorkomt schimmel maar misschien wist je dat al. Fijne dag en maak nu je kadootje maar open , want het is nu zaterdag.

 14. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. En Sol, jij ook gefeliciteerd met je man. Ik ben nog net op tijd om mijn felicitatie aan jullie over te brengen. Ik hoop dat jullie een leuke dag gehad hebben. Groet, Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *