Het Is Warm

Vandaag wil ik eigenlijk de laatste hand leggen aan de inbouwkast. Ik moet nog een latje aan de onderkant maken en dan is alles klaar. Maar als ik de deur open doe van mijn gereedschapshok besluit ik dat het latje nog wel even kan wachten, eerst maar eens opruimen. Normaal gesproken zet, leg of hang ik alles terug waar het hoord. Maar het komt ook voor dat ik heel de dag bezig geweest ben, dan het blog schrijf en even later bedenk dat alles nog buiten ligt. Als ik dan opruim neem ik niet de tijd om het allemaal netjes op te ruimen. Laten we zeggen dat dat nu een keer of 3 is voorgekomen. Het was dus een rommeltje, maar nu is alles weer netjes.

In het tuingereedschapshok, een verdieping lager wilde ik het al een tijdje wat reorganiseren. Er stond daar nog een legbatterij waar onze kippen als eerste even in gezeten hebben. Wij vonden het zielig, dus vorig jaar gingen ze al snel naar de plaats waar ze nu scharrelen. Maar het ding stond er dus nog. Het kwam van de buren, en daar is het nu weer. Nu dat ding weg is maakt het gelijk een hoop ruimte vrij. Ik veeg er de vloer aan en leg twee pallets weg waar ik daarna de spullen op kan stallen. Het moet op pallets om dat als het heel veel en lang regent, het water het trapje af gaat en onder de deur door naar binnen loopt. Niet erg, want het loopt de beerput in. Maar alles wordt wel net even nat. Het is er nu netjes.

Ook al is het 25 graden en staat er niet heel veel wind, ik wil met de bosmaaier aan de gang. Ik wil de kanten van de binnenplaats, de oprit, de straatkant en het koeienpad kortwieken. En dat blijkt met deze bosmaaier heel goed te gaan. Het had met de oude ook goed kunnen gaan, als ik maar geweten had hoe de kop met dat nylondraad er in werkt. Ik heb namelijk altijd gedacht dat dat op de middelpuntvliedende kracht telkens een beetje uit die kop kwam. Maar als ik de kop dan eens gebruikte, dan moest ik telkens het draad opnieuw op wikkelen en lengte geven. Nu blijkt, dat als de kop toeren maakt en je met de knop op de grond tikt het draad er uit schiet ….op de middelpuntvliedende kracht. Nu weet ik dus hoe het werkt en blijkt het voor de kanten dus perfect te werken. Ook het gras in de achtertuin er mee gedaan. Dat werkt dus ook goed.

Na al het maaien alles aangeveegd en opgeruimd. Inmiddels waait het wel wat meer en gaat het vegen makkelijk. Zand en kleine steentjes spuit ik met water weg, dat werkt tevens verkoelend. Als alles weer netjes is koppel ik de aanhanger aan en laad de legbatterij in. We gaan gelijk om een boodschap na dat we het ding bij de buren af hebben gegeven. Als Sol in de supermarkt is, die trouwens verbouwd is en wij voor de officiële her opening zijn uitgenodigd op 20 mei, ga ik een paar deuren verder 8 pallets kopen. Die pallets moeten een (tijdelijk) bed worden.

Nou, vandaag een beetje een kort blog. Prettig weekend allemaal!

5 reacties

 1. Hola,

  Nog even via gister terug naar vandaag. Nu weet ik nog niet wat voor bouwmaterialen, gereedschap etc. te vinden is op kruising N640 / N540. Misschien manjana wel.
  Wat die kop van de bosmaaier met het nylon snoer betreft had je gewoon effe kunnen vragen dan had ik het je zo verteld. Waar moeders druk is met gordijnen maken, en ik opdrachten uitvoer om haakjes te halen om later dan toch weer te moeten gaan ruilen omdat het verkeerde zijn moeten we morgen toch ook nog weer stof bijhalen. Waar jullie een hotlijn hebben met Chantada hebben wij hem inmiddels met Rucphen en dan niet bij een Chinees maar bij de “stoffenkoning”. Hopelijk schrikt de sleurhut niet teveel aangezien hij morgen van stal gaat en buiten mag staan. Die zal zeker niet zo huppelen als de koeien bij jullie als ze naar buiten mogen.

  Houdoe en fijn weekend

 2. Goedemorgen , een korte blog ? Dat valt reuze mee hoor , zobeel werk verzet en druk bezig geweest dan zijn een paar letters minder geen gemis.
  Pas op dat je niet teveel over
  “opruimen” zegt , je Moeder zit je gelijk op je nek !🤣👊
  Round house ziet het er weer keurig uit . Ben wel benieuwd hoe het “bed” gaat worden. Veel succes maar , eerst een fijn weekend.
  Groet .😉🌞👋

 3. Goed werk verricht 👍ziet er binnen en buiten heel netjes uit , met die lekkere temperatuur kun weer genieten van mooi uitzicht en verdiende rust.
  Fijn weekend,
  José

 4. Ziet er allemaal weer spik en span uit en vind dat je best veel hebt gedaan hoor. Voor beide en iedereen die je blog leest een fijn weekend toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *