Het Is Rustiger Wat De Honden Betreft, Maar Verder!

Het is al rustiger in huis, maar alleen voor langere tijd alleen thuis laten die twee honden durven we nog niet aan. Sol heeft geen rijbewijs, dus moet ik naar Chantada voor de boodschappen. Na een ronde met z’n vieren vertrek ik naar Chantada. Eerst naar de Dia voor de boodschappen en daarna moet ik nog even grijze verf bij laten maken. De man van de verfwinkel op de hoek, en die Chantada kennen weten welke winkel ik bedoel, zegt dat het een minuut of 10 duurt. Oké, ga ik even naar de Chinees, zeg ik hem. De Chinees, zit twee deuren verder. Ik moet 3 grote bloempotten hebben. We hebben namelijk gisteren nog 3 struiken gekregen waar bessen aan komen, geen idee welke allemaal maar 1 is het is bosbessen. Die moeten even in een grotere pot totdat we weten waar we ze weg willen zetten. Overal waar wij iets willen planten, daarvan zeggen de mensen in de omgeving, dat het daar niet kan vanwege de Noorderwind. Die is te koud en dat vinden planten niets. Maar om nou alles achter een muur in de achtertuin te zetten, daar waar bij straks achter de woonkamer een terras willen hebben is ook geen goed plan. Dus, eerst in grote potten en dan kijken we later wel waar we ze weg zetten. Als ik bij de Chinees klaar ben ga ik weer naar de verfwinkel. Verf is nog niet klaar zegt de man, het was druk. Geen punt, wacht ik nog even.

Thuis was ik eigenlijk niet van plan veel te doen. We gaan eerst met z’n allen om de melk, de zon schijnt een beetje dus het is wel lekker lopen. Als we weer thuis zijn ga ik wat doen in het pomphuisje. Ik wil daar graag een schakelaar waarmee ik de pomp uit kan schakelen. Als ik daar dan toch met stroom aan de gang ga zet ik er maar gelijk een stopcontact bij. Dan is het tijd voor de zoveelste bak koffie. Na de koffie ga ik voor de Kerst aan de gang. De eetkamer is waarschijnlijk voor de Kerst niet klaar, een boom zetten we dus ook niet. Maar aan het begin van de oprit staat een mooie Kastanjeboom. Dan gaan daar moeten daar maar lichtjes in komen. Natuurlijk hadden we die lichtjes, een sliert van 30 meter, al een tijdje terug gekocht. Ik jaar dan van daar mezelf maar de boom in. Volgens mij was ik vroeger niet zo’n bomen klimmer. maar nu met een ladder is het best te doen, al staat op de foto een trapje. Na een uurtje hannesen zit de verlichting er in. Als het weer een keer wat beter is en de kerstverlichting na de Kerst in de aanbieding is, maak ik er meer verlichting in en op een mooiere manier. Maar voor nu is het best. Een foto van onze KKB KerstKastanjeBoom zet ik morgen op het blog, het regent nu.

We moeten een pakje ophalen bij de pomp en ik was van de morgen toch nog wat vergeten in de supermarkt. We gaan dus naar de pomp en even naar de plaatselijke supermarkt. Normaal nemen we Antares dan mee. Maar dit is ook een mooie test om ze voor het eerst alleen te laten. Ik zet mijn laptop in de hal zo weg dat ik met de camera alles mooi kan filmen en opnemen. Met een remote desktop verbinding kunnen we onderweg op mijn telefoon mooi meekijken. Alles gaat goed zo te zien. Als ik in de auto wacht als Sol in de supermarkt is zit ik naar twee donkere hallen te kijken. Ik denk bij mezelf; Zou wel raar zijn als ik nu een geest voorbij zie komen. En mee springt het licht in de hal aan. Maar dat is nog niet alles!

Met de live verbinding met de laptop heb ik geen geluid, ik hoor iig niets. Thuis als ik het filmpje klaar maak voor Youtube, ook ik ook niet zo veel, maar ik zie wel in het programma de volumemeter op en neer gaan. Er zit een optie in het programma om het geluid te versterken. …. en dan krijg ik toch ook wel kippenvel van de geluiden die ik hoor. De geluiden die ik thuis kan brengen zijn de volgende: Honden die wat geluid maken. Klikken van de lichtsensoren. Piepjes van de droger die klaar is en op de achtergrond een radio die aanstaat. Al het andere geluid is niet te verklaren. De honden liggen stil dus die zijn het niet. Luister en huiver zelf. Het geluid is dus versterkt. In het begin is het even heel luid en aan het einde als we thuiskomen ook. Dit is de gemonteerde versie, de volledige versie staat vol met deze geluiden.

10 reacties

 1. Prachtig hoe Antares Orion volgt en in de gaten houdt en ook nog eens tot de orde roept als hij aan de deuren krabt , maar de geluiden in het begin vind ik merkwaardig alsof lui aan de deur waren Orion was er niet gerust op voor de rest denk ik te horen dat de leidingen/afwatering het geluid veroorzaken .
  Maar jij als techneut komt daar wel achter.🧐
  Weer wat om uit te zoeken,
  Fijne zondag,
  José

  • Ja hoor, ze hebben de huisgeest gezien, vandaag de onrust hahaha. Maar die verdween weer en toen worden ze eindelijk rustig.
   Wat leuk omdat zo in de gaten te houden. Het komt wel goed met die twee.

 2. Ja hoor, ze hebben de huisgeest gezien, vandaag de onrust hahaha. Maar die verdween weer en toen worden ze eindelijk rustig.
  Wat leuk omdat zo in de gaten te houden. Het komt wel goed met die twee.

 3. Wateen GEWELDIGE honden en dat na zo’n korte tijd . De rangorde is bepaald , dat is wel duidelijk. Ach en die geluiden doen eng aan maar de honden blijven er rustig onder , dus….No hay problema .
  Wel graag nog een foto in het donker van die prachtige kastanjeboom . Fijne Zondag. Groet . 👊👋👍🐕🐕

 4. Spannend maar het gaat goed, Antares is echt een baas en als zij knorrig doet maakt Orion bewust geen oog contact, knap om te zien en heel verstandig van hem. Straks liggen ze rug aan rug op dat grote kussen. Zouden de geluiden toch de verwarming kunnen zijn, honden zijn heel relaxed dus eng is het niet denk ik! Fijne zondag.

 5. De honden dat gaat goed maar erg vreemd dat het licht steeds aan en uit gaat en dan die geluiden maar er zijn in ieder geval geen inbrekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *