Het Is Koud

Het is koud en als we Spanjevandaag.com moeten geloven, dan kunnen we het beste Jorge Ray op zijn blauwe ogen geloven, al heeft hij geen blauwe ogen. De 17 jarige blijkt te voorspellen dat we de koudste winter in 145 jaar tegemoet gaan. Nou, dat is lekker dan. Geen idee welke temperatuur Jorge er bij haalt, maar het is nu al koud in de stal als ik aan het werk ben.

Vandaag ook de pelletkachel aan gestoken. Het lijkt me namelijk goed hem af en toe eens te gebruiken. Liefst steek ik dat ding helemaal in de brand. Kut apparaat gaat gelijk weer in storing. Morgen moeten we in Chantada zijn en gaan dan maar eens even bij de verkopen vragen wat de mogelijkheden zijn dat hij het zooitje terug neemt. Nieuwprijs hoeven we niet, als we maar gewoon een nieuwe dieselinstallatie kunnen kopen.

Vandaag zijn we even naar Ourense gegaan voor boodschappen. Op de terugweg zagen we een stoel staan bij een container. Voor wie zich afvraagt wat eventueel een nieuw opknap project gaat worden, die ziet dan hieronder een foto van een gevonden stoel met een gebroken zitting. Als ik er klaar mee ben, is het aan Sol om hem in een kleur te zetten die in de keuken past. 

Ik heb trouwens nog wat achter de hand om op te knappen. Er stond hier namelijk in de stal, toen we het kochten, een kleine houten koffer en die heeft ook wat aandacht nodig.

De paarden van Louis hebben het gras in de wei naast ons huis kort gegeten. Get volgende weitje waar de paartjes naar toe gaan heb ik vandaag voorzien van paaltje en schrikdraad. Het is bijna klaar, het was te donker om nog normaal te werken. Morgen als we terug zijn uit Chantada maak ik het af en kunnen de paardjes er op. 

Verder niet te vertellen, het belooft voor een groot deel een heldere nacht te worden dus ik ga samen met de telescoop de kou trotseren. Verwacht over een paar dagen geen foto, want ik moet stel werkzaamheden verrichten en die kunnen alleen in het donker. 

Prettig weekend vast.

9 reacties

 1. Hola,

  jullie moeten je buik wel erg vol hebben van de pelletkachel om een poging te gaan wagen hem mogelijk terug te gaan verkopen aan jullie leverancier. Je kunt trouwens ook gepastere woorden gebruiken om uit te drukken hoe jullie er van balen dacht ik zo.
  Het oprapen van straat als je iets ziet wat je aandacht trekt heb je dus nog steeds niet verleerd. Ruim 40 jaar terug was dat al je hobby om de vuilnisbakken af te struinen met soms verrassende vondsten.
  Vooral die koffer opknappen lijkt me een heel mooi project.
  Dan even iets anders. Gister avond hebben op een of andere manier ALIENS met mij in contact gestaan ook al heb ik ze niet in het echt gezien. Ik had je toch verteld dat ik naar een lezing zou gaan waar o.a. aan de orde zou komen “is er elders leven in het heelal”. Natuurlijk was het vooral een technisch verhaal van wat voorwaarden zijn van het ontstaan van leven althans volgens onze normen. Of er wellicht volgens andere normen of waar dan ook andere levensvormen zijn werd natuurlijk op die avond niet bevestigd en blijft dus een open vraag. MAAR………..toen ik terug kwam bij mijn auto bleken zowel de linker als de rechterspiegel ingeklapt te staan en de ruitenwisser van de achterruit stond op standje gelicht. Misschien dus toch een signaal van een alien!!!!!!
  Er heb nog goed rondgekeken en geluisterd maar zag, hoorde of voelde niets.

  Houdoe en succes in de vrieskou met je telescoop

  • Hoi Pa,

   Ja, we zijn dat ding meer dan zat! Nooit gedacht dat aliëns contact zouden zoeken met een rode Renault Clio, nu maar hopen dat jij begrijpt wat ze willen zeggen. Lijkt me iig interresant om bij te zijn zo’n lezing.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Hier is het niet zo koud maar dat kan nog komen. Vandaag was de grote dag, het was kerst viering van de vrouwen van nu.heel erg geslaagd ze hebben veel gelachen en gezongen ook het uitrukken van de engelen was een groot susses morgen stuur ik je wel foto’s. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Engelen zijn net als de brandweer, die rukken ook uit en reiken vervolgens met een grote slang water uit. Als ze dan klaar zijn en je huis staat er nog, dan zijn het ook engelen. Dus bij die vrouwen hebben de uitgerukte engelen, engelen uitgereikt.

 3. Weer een nieuwe vondst gedaan , dat houten koffer lijkt me een heel oud stuk ben benieuwd hoe het komt uit te zien. Ja , hopelijk krijgt die weersvoorspeller niet helemaal gelijk koude is af en toe goed en regen is natuurlijk hard nodig in delen van Spanje dus afwachten..
  Hopelijk komt er gauw een oplossing voor je pelletkachel anders zit je in de winter te klooien ,
  succes,
  José

 4. Goedenmorgen , het was vannacht idd kkkoud , ook hier maar , gelukkig niet zo koud als bij jullie. Ondanks dat het een klein uurtje volgehouden en genoten . Helaas geen foto’s kunnen maken maar , wacht wel op die van jou. Alsnog bedankt voor de uitgebreide info.
  Ooh ja, je bent een “sterrenkind” (nog steeds) blijf dat vooral ,want mensen gooien van alles weg. Ik kan het (nu zelfs nog) ook niet laten altijd even een extra oogje op de weg gegooide spullen te werpen. Helaas ( of gelukkig?) is er veelal iemand bij me die zijn verstand gebruikt , maar mijn hoofd gaat vaak op hol ( als ik…..🤣) en mijn handen jeuken. Vlg. Ben is,dat de arthrose en niet de bewuste kriebels. 🫣. Mooie degelijke stoel , die wordt vast wel weer heel bijzonder onder jullie handen . Veel succes en …vooral plezier daarmee evenals de koffer , ook zo’n mooi stuk . Het wordt weer spannend .
  Geniet nog van je weekend .
  Groet .🌟🎇🪐🌙🙋‍♂️🙋‍♀️😂👊👍👋

  • Hallo Antoinette,

   Foto’s van de vallende sterren heb ik niet, ik was druk met de telecoop. Ik heb er in de nachten die ik deels buiten heb doorgebracht wel verschillende gezien, waaronder een hele grote lange.

   Weggooien is zonde en kan altijd nog is mijn motto. Vroeger op donderdag ochtend voor school ging ik altijd het grofvuil af bij ons in de wijk. Met de komst van de kliko was het deels voorbij. Voor de komst van de kliko heel veel gevonden, waarvan ik nog steeds dingen heb, een van de lampen op de slaapkamer komt van het grofvuil en ik heb een lampen radio, die het nog doet, ook van het grofvuil. En hier in Galicië kijk ik ook maar telkens wat er buiten ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *