Het Is Heet

Voor de derde dag op rij sta ik om 6 uur op. De plantjes willen water. Als ze dat weer hebben gehad ga ik Sol wakker maken want we gaan een deel van de snijbiet oogsten. We hebben er 5 van staan en die doen het goed. We snijden er de grootste bladeren af aan de onderkanten van de planten. We hebben een hoop en de snijbieten kunnen nu weer verder groeien. Sol gaat de bladeren sorteren en wassen. Er moet even een selectie gemaakt worden wat voor ons is en wat voor de kippen. Als dat gedaan is de bladeren gewassen en omdat daar veel plaats voor nodig is mogen de bladeren in bad.

Ik ga wat rommelen met twee computers. Een gebruiken we om TV te kijken en de andere is mijn PC voor van alles, maar hoofdzakelijk voor het bewerken van foto’s. Het is een snelle en krachtige PC met 36 Gb geheugen. Doet het prima! Maar de TV PC is een nieuwe nog krachtigere PC waarvoor ik op marktplaats extra geheugen gekocht heb. In deze PC zit nu 32 Gb geheugen. Gisteravond heb ik alle software voor foto’s geïnstalleerd en vandaag ga ik de harde schijven van de ene PC naar de andere overzetten. Het foto’s bewerken moet nu nog soepeler gaan.

Gisteren was het hier even 36,5 graden. Vandaag was het rond 10 uur al 30 graden en de hoogst gemeten temperatuur om ons weer station was 34,6 graden.Sol wil al langer een zwembad. Ik wil dat ook wel maar ik wil eigenlijk, als het kan, gelijk een echt zwembad in de grond. Ook moet ik zeggen dat ik bij de verschillende winkels alleen maar van die zwembaden zie staan die starten tegen de 200 euro en ver boven de 1000 eindigen. Nou, om even een beetje te ‘badderen’ vind ik dat een beetje duur! Maar Sol heeft wat gevonden bij de Bricocenter, 2 meter 44 doorsneden en 61 centimeter hoog voor 59 euro met een pomp. Die gaan we maar halen dan, twee goedkope ligstoelen er bij en klaar. Op de terugweg gaan we nemen we bij een restaurant een dagmenu. 

Thuis ga ik maar gelijk aan de slag. Het zwembad moet op het campingveldje van eerder dit jaar komen staan. Maar daar moet ik wel eerst met de bosmaaier over voor ik daar een bad weg ga zetten. Als ik daar mee klaar ben raap ik de stenen die her en der liggen op en hark het gras bij elkaar. Ik denk dat het toch iets te ruw is om een zwembad op te zetten. We hebben nog een dik afdekzeil liggen maar dat blijkt te klein. Twee dunne MDF platen kunnen wel dienst doen als ondergrond voor het bad. Als die liggen kan ik het zwembad op pompen. Dat moet ik met de pomp doen van het merk van het bad. Nou die hebben wij niet gekocht. Met de compressor gaat ook en even later gaat er water in. In de handleiding: …let er op dat het water niet naar een kant loopt…. Dat doet het dus wel, de grond in minder vlak dan gedacht. Het water moet er weer uit zodat ik alles kan verschuiven. Nu kan er weer water in. Het loopt nog naar een kant, maar minder. Mocht het een probleem zijn dan doen we wel minder water in het bad. We kunnen er toch niet in zwemmen en afkoelen kan ook met 40 centimeter water. Het bad wordt nu gevuld met water uit de bron zonder pomp en dat gaat langzaam. Maar beter langzaam als een pomp die een uur moet draaien om het snel te doen. Het maakt ook niet uit, want het water is nu toch te koud om in te gaan. 

20 reacties

 1. Hoi Rob,
  Gisteren geprobeerd wat op je blog te zetten maar dat ging niet goed. Lekker dat zwembadje al is het maar dat je er met je voeten in kan het helpt om af te koelen. Je kan weer lekker veel groente eten. Vandaag komen ze kijken voor nog wat isolatie in de muren. Gr. Ma

 2. Nu jullie kunnen daar heerlijk in afkoelen en op het ligbad een glaasje en je waant je in de tropen want het is er warm genoeg voor. Wat een mooie groente nu daar kun je wel een maaltijd van eten. Ook de kippen zullen er graag van smullen. fijne donderdag samen.

 3. Hola Rob en Sol,
  Die snijbiet heet dat in het Spaans “acelgas”? Ik eet bijna alle groenten, maar van acelgas ben ik niet zo gecharmeerd. Kan aan mij liggen natuurlijk. Hoe maken jullie dat klaar? Hier in Fuerteventura is de temperatuur wat gezakt. Nog heel heet, maar toch minder heet dan afgelopen weekend. Want dat was echt de hel.

  • Hoi Marian,
   Dat heet inderdaad acelgas: wij kochten het omdat het lijkt op paksoi, maar de smaak is bitterder. Maanden later heb ik het opgezocht omdat ik benieuwd was wat het nou is: blijkt het toch snijbiet te zijn…? Wij hadden er nog nooit van gehoord.
   Ik fruit een rode paprika, doe vervolgens de hardere onderdelen (klein gesneden) in de pan om mee te garen, voeg wat vocht toe, soms met bouillonpoeder en op het laatst het klein gesneden blad. Voor ons te doen ter variatie, want mijn man houdt niet zo van bitter 😉

   • Hallo Eveline,

    Ik dacht eerst ook dat het paksoi was. Maar Sol zij, nee Acelgas en dat heb ik even moeten vertalen en kwam op snijbiet uit. Dat wat jij beschrijft maakte ik vroeger wel eens klaar, maar dan dus met paksoi.

    • haha, ik dus ook! Maar de smaak is toch wel anders. Ik heb ipv paprika ook cranberries toegevoegd en mee laten garen. Smaakt ook lekker, of het nu snijbiet of paksoi is.

  • Hallo Marian,

   Ja dat weten we dat het acelgas is, maar dan weten een hoop in Nederland weer niet waar ik het over heb hahahaha.
   Sol maakt het klaar zoals als spinazie en dan maakt ze er zo’n spinazie gehakt boord(?) van in de oven.

 4. Haha : ” De boer hij pleegde voort !” Goedemorgen . Heerlijk die acelgas ?, net wat pittiger dan spinazie . Zo maak ik het ook klaar , bovendien een stamppotje is ook niet te versmaden , bovendien is dat met veel acelgas koud ook lekker . Heerlijk nu met dit weer evenals bietensalade met zure haring . Smullen !
  Geniet van jullie zwembad , altijd heerlijk wat verkoeling , zou er wel een parasol boven zetten , het water wordt zo wel snel te warm. Succes en geniet in jullie paradijs . Voor een vast zwembad moet je trouwens weer een vergunning aanvragen.
  Groet . 🏊👊👍👋🤣

 5. Erg leuk om de Blog te lezen.
  Van de week heeft ben, mijn man, toevallig ook bietensalade met haring gemaakt. En hij wist ook van de bieten bladeren dat dat lekker is. Ik weet alleen nog de weeige geur van de suikerbietenfabriek in Breda als ik vroeger op het busstation stond te wachten, richting Geertruidenberg, na school in Breda. Groetjes petra en ben vanuit valencia

  • Hallo Lady Wieser,

   Ik moest even terug lezen waar jouw reactie op sloeg, maar dat moet het gebruik van het bad zijn om de groete te wassen. Daar gebruikten we het vorig jaar ook voor toen we veel te wassen hadden wat van de akker kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *