Het Is Gelukt!

Vandaag is het dan eindelijk gelukt! Natuurlijk vragen jullie je af wat er gelukt is. Ik kan vandaag van een kort verhaal een lang verhaal maken, en daar ga ik een poging toe doen. En als mijn chef van mijn laatste werkgever nog meeleest, dan weet hij als geen ander dat ik op papier van een mug een olifant kan maken, als het om een kleine storing gaat. Net als nu, mug en olifant. Eigenlijk heb ik nog helemaal niets gezegd en toch al een paar regels volgeschreven. Iedereen blijft lezen en hebben nog geen idee wat er komen gaat. Dat is net als in de politiek. Er zijn er in Den Haag maar een paar die begrijpelijke taal spreken en met een paar woorden klaar zijn, of je het er nou mee eens bent of niet, de meeste echter praten een hoop en zeggen niets. En dat kan makkelijk zijn, want dan hoef je het je daarna niet te herinneren, of in ieder geval daar een actieve poging toe te doen.

Maar goed ter zake; vandaag is het dus gelukt. Het is gelukt een dag helemaal niets te doen. Ik heb vandaag geen gereedschap aangeraakt, tenzij een telefoon gereedschap is en dat ligt er natuurlijk aan wat voor werk je doet. Voor de man die ik aan de andere kant van de lijn aan de telefoon had is het ongetwijfeld gereedschap, voor mij niet. Maar vandaag heb ik zowaar één telefoontje gepleegd naar de SVB om te vertellen dat we geen gebruik gaan maken van de bij verzekering voor de AOW. Als ik hier het minimum loon ga verdienen dan is de premie per jaar al hoger dan wat ik er later per jaar op vooruit ga. Natuurlijk maak ik winst als ik lang van de AOW gebruik maak, maar heb ik, als ik zonder tanden op een zit houtje te bijten en afwacht, in een luie stoel genietend van het uitzicht, tot Magere Hein op bezoek komt nog het volle AOW bedrag nodig? Zoals we het nu kunnen overzien is die verzekering niet nodig. Zeker niet als de premie per jaar hoger uit gaat pakken dan de meerwaarde per jaar. 

Na de vermoeiende werkzaamheden aan de telefoon is het tijd om met twee honden in de stromende regen te gaan dabben. Zij vinden het leuker dan ik. Als we terug zijn maar weer eens koffie en dan wat zaken in orde maken met NN, de NN app en NN website. Ik kan weer inloggen op internet en op de app. 

Als ik zo met ‘kantoorwerk’ bezig ben valt het mij op dat als het aan de pendule ligt, die voor mij staat, het telkens wel heel snel tijd is voor pauze. Met oudjaarsdag heb ik hem weggezet en opgewonden, en in die paar dagen is die opgewonde klok er in een razend tempo vandoor gegaan. De minuten stuiven werkelijk waar aan je voorbij. In krap 5 dagen loopt hij al ruim 10 minuten voor. Ik heb de klepel wat versteld en hopelijk blijft hij nu goed bij lopen.

Op nog eens een paar rondjes na met Antares en Orion, dus niets gedaan. Ook geen foto’s dus.

12 reacties

 1. Hola,

  Je bent HEEL goed geslaagd in je opzet om van niets iets te maken. En maar goed ook anders zouden trouwe bloglezers ERG teleurgesteld zijn. Als je een triller begint te lezen met de oplossing is er toch ook niets aan. Daar zijn trouwens ook spreekwoorden voor zoals je zegt ” van een mug een olifant maken” en dan kan het nog spannend zijn en klinken ook. Een oom van mij zaliger had daar vroeger een eigen spreuk voor als hij met iemand gezellig had zitten praten ” het maakt niet uit wat je zegt als het maar gezellig is en per slot van rekening ’t PREAT (sorry voor sommigen maar dat is dialect.

  Houdoe (= ook dialect)

 2. Hoi Rob,
  De beste wensen vanuit Moerdijk.

  Volgens mij lukte het bij WSN het je beter om niks te doen.
  Maar geniet er lekker van daar in Spanje.
  Ik lees je wachtverslagen nog steeds hoor.

  Groeten Jeroen

 3. Haha , toch nog een “foto” ! Denk dat de hondjes blij waren met zo’n dag.
  Tjoo , Ajuus en de Groet’n !
  (ook dialect)🤣👍👊👋

 4. Rob en Sol de beste wensen voor dit jaar.

  Je bent het nieuwe jaar goed begonnen met een dag niks doen.
  Jij kan dat gevoel nog niet zo, maar ik ben er expert in.
  Dus heb je vragen over niks doen dan zeg het maar.
  Houdoe ome Karel en tante Marianne

  • Hola,

   Rob kijk uit met ” experts” die zeggen dat ze profesional zijn in het niets doen. Dat zijn vaak mensen die zelf geen of weinig rust in zich hebben en je overladen met adviezen over uren wandelen of fietsen met allerlei tips over bezoeken van vanalles en nog wat. Maar ieder zijn feestje natuurlijk.

   Houdoe

   • Hoi Ome Karel, Pa en Jeroen,

    Volgens de een was het voor mij makkelijk niets te doen. Volgens de ander, een wijze oude man, kan ik hem het beste om advies vragen als ik met de handen in het haar zit als ik niet meer wet hoe ik niets moet doen. De Volgende beschuldigt de andere van het geven van valse adviezen als ik er om zou vragen. Jeroen, je hebt gelijk, ik kan best niets doen als het moet 😉

 5. Wat een verhaal en je hebt het leuk gemaakt en fijn dat je het geregeld hebt. Jammer dat het nog steeds met bakken uit de hemel komt, is niet fijn om dan te moeten lopen met de dieren. Maar nietemin nog een fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *