Het Is Een Schitterende Dag

Gisteravond en een deel van de nacht met de telescoop in de weer geweest. Dat wil zeggen, de telescoop is in de weer geweest en ik keer er na. Sterker nog, ik ben binnen gaan zitten heb TV gekeken en keer af en toe op internet hoe het met de telescoop gesteld wat. Na de laatste reparatie heeft de telescoop het perfect gedaan. Ik ga er vanuit dat de meeste lezer van onder staande foto niet begrijpen, maar het is zo dat hoe lager de getallen die linksonder in de foto staan hoe beter het is. Het ging dus eindelijk een keer helemaal goed! De gemaakte foto van NGC 7380 is nog niet klaar. Daar had ik vandaag geen tijd voor.

Omdat de buren die de wei naast ons gebruiken die niet afsluiten als er geen koeien staan bestaat dus de kan dat als een andere buurman met koeien langs komt die koeien in onze wei een kijkje willen nemen. Dat was afgelopen week een keer het geval. Het spreekwoord luidt dan wel “als er een schaap over de dam is volgen er meer” maar schaap van gewoon gewisseld worden met koe. Afgelopen week tegen de buren gezegd dat ze voortaan de wei af moeten sluiten als de hun koeien er weghalen. Het was namelijk niet de eerste keer dat er nieuwsgierige koeien in die wei gingen kijken. Helaas heeft blijkbaar een koe een paal omver gelopen. Ik heb het niet gezien, maar zag gisteren wel dat er een gebroken paal in de wei lag. De pal vandaag vervangen door een nieuwe. Ook al het prikkeldraad weer strak gezet zodat het er allemaal weer netjes uitziet. Alles natuurlijk onder toeziend oog gedaan van Antares.

De pelletinstallatie doet het dan nu voorlopig, maar diesel stoken is toch nog een stuk voordeliger. De monteur die hier afgelopen zaterdag was voor de storing vertelde dat de diesel komende woensdag in prijs gaat stijgen. Omdat in onze tank nog maar iets van 50 tot 75 liter zit heeft Sol vandaag 500 liter besteld. Morgen of overmorgen komen ze het brengen en kunnen wij weer verder op diesel.

Op onze akker hebben we WIFI, de tomatenplanten die er in de zomer staan hebben daar niets aan natuurlijk. De WIFI is ook alleen maar zodat we buiten ook een internetverbinding hebben. Maar de laptop die ik gebruik voor de telescoop, en die tijdens gebruik een verbinding nodig heeft, heeft het af en toe moeilijk om buiten de verbinding in stand te houden. Er bestaan van die kastjes die internet via het stopcontact van het ene naar het andere kastje sturen. Die hebben wij in Nederland ook ooit gebruikt en die heb ik de afgelopen keren ook gebruikt voor de telescoop laptop. Maar het vervelende is dat ik dan een stopcontact te weinig heb op de telescooppaal. Daarom vandaag maar gelijk 2 extra stopcontacten op de paal gezet. Nu heb ik er 4 en dat moet genoeg zijn.

Het was lekker in het zonnetje vandaag. Dat vinden Terra en Julio ook op het moment dat ik een foto maak. Ze liggen vredig te genieten van de zon, niet wetende wat ze later op de dag te wachten staat. Vanochtend hebben we ze geen nieuw eten gegeven, niets dat ze niets hadden hoor, maar ze moesten honger hebben aan het einde van de dag als we ze in een dieren reiskoffer willen hebben. An het einde van de dag lukt het prima om ze er in te lokken met wat lekkers. Als ze erin zitten gaat de deur dicht en die gaat bij de dierenarts pas weer open. Dan moeten ze in andere kooitjes en worden ze morgen geholpen.

Het is nog steeds mooi en helder, mogen jullie raden wat ik ga doen 😉

10 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat het bij jullie lekker weer is ik zag wel op de telefoon dat ze koud weer verwachten ,ik weet niet of het bij jullie is. Hier is het nog stees triest weer niet dat ik daar last van heb. Ik zit dan heerlijk op mijn kamertje te knutselen. O ja, Clemie vond de decoratie in de keuken heel mooi. Gr. Ma.

 2. Hola,

  Ik hou wel van raadsels oplossen en denk dus te weten wat je na het schrijven van deze blog met dat mooie/heldere weer gaat doen……..TV kijken….. immers dat schrijf je zelf omdat de telescoop met al zijn toebehoren nu zelfstandig doet wat hij van jou opgedragen krijgt. Gelukkig was dit geen moeilijk raadsel.
  Energiekosten is niet alleen bij jullie een zaak om goed in de gaten te houden. Ook ik was er vandaag mee bezig aangezien de jaarafrekening tevens einde vast contract binnen was gekomen. Betaalde we tot nu toe 150/mnd en krijgen we op jaarbasis 850 terug toch was er een voorstel van de huidige leverancier om het maandbedrag maar te verhogen tot 313 Euro. Soms houden wij ervan goede doelen te steunen maar deze keer toch echt geen grote luxe kantoren met managers en coaches met Tesla’s voor de deur. Dus enkele uren snuffelen leverd op dat er leveranciers zijn die tegen inkoopprijs (uiteraard met wat opgeld) leveren en kom ik nu, bij gelijk gebruik van afgelopen jaar uit op een maandbedrag van 127 Euro in plaats van het voorstel van 313.
  Maar terug naar jullie veestapel nu. Succes met de 2 “slachtoffers” en hoe gaat het trouwens met de andere 2 vreemdelingen?

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja klopt helemaal. TV kijken. Eigenslijk doen we alles op de tv als het om kijken gaat we kijken ook computer op tv. Wij, of eigenlijk ik, door op de tv ook aan “remote viewing”, iets waat de CIA zich mee bezig heeft gehouden. Hocuspocus is het niet, Google maakt het heel eenvoudig mogelijk

 3. Ik snap het niet wat je ons probeert duidelijk te maken maar dat maakt niet uit als jij het maar snapt dat is toch het belangrijkste. Het ziet er uit of het heeft gevroren maar het kunnen ook plantjes zijn die op de foto staan. En de katten ja beter voor ze geeft ze rust in de rest van hun leventje. Is de derde er niet meer? Gelijk hebben jullie inslaan nu het nog kan, alles wordt duurder of het echt nodig is betwijfel ik soms. Fijne avond, tot morgen

  • Goedenavond , hoeraaa dat je telescoop het nu goed doet ! Nu kunnen we natuurlijk geweldige foto’s verwachten .😉. Wat een opluchting voor je dat je nu niet elke keer weer moet gaan kijken wat er aan mankeert .
   Nadat de “olieman” geweest is zitten jullie er ook weer warmpjes bij. Niets erger dan dat je het niet warm krijgt ’s avonds .
   Alles goed gegaan met de poezenkinderen en alweer thuis neem ik aan. Hopelijk voelen zij zich snel weer goed en geen zorgen meer voor e.v. gezinsuitbreiding , al is dat wel heel erg leuk .
   Nog veel te koud om je moestuin alweer Lenteklaar te maken dus zul je toch binnen bezigheid moeten zoeken . Denk dat dat geen probleem voor je is .
   Voor nu gezellige avond samen en later slaap lekker.
   Groet . 🐈‍⬛🐈🌆🛰🛸⭐🙋‍♀️🙋‍♂️👍👋

   • Hallo Antoinette,

    Ik ben echt blij dat de telescoop het nu gewoon doet. Ik werd er wel een beetje moedeloos van hoor. De poezen zijn als jij dit schrijft net thuis en zitten veilig in de schuur op kussens op de grond. De schuur is afgesloten omdat omdat we niet willen datze naar buiten gaan. En die kat die aan is komen lopen doet niet zo lietf tegen ze dus die willen we in ieder geval komende nacht buiten houden. Ze kan ergens anders gaan liggen…. ook binnen overigens.

  • Hallo Lady Wieser,

   Geeft niet hoor. als doe ik wel mijn beste het voor iedereen duidelijk op te schrijven. Het had ook gevroren. Links van de paaltjes loopt een watertje en daar groeien wat planten, ik die aan dat stukje niet veel om de natuur het te laten doen. Die derde kat is er nog steeds hoor. De andere katten die hier de boel onder komen piesen zijn we liever kwijt dan rijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *