Het Is Een Feestdag

Het is vandaag de ‘dag van de grondwet’ in Spanje. Daarom is iedereen vrij, behalve ik. Ik heb niets met die dag en ga dus gewoon aan het werk in de eetkamer. Overmorgen is er weer een feestdag, dan is het de dag dat Maria op raadselachtige wijze bezwangerd werd. Maar dat is allemaal al erg lang geleden, dus geen idee hoe het precies is gegaan en hoe het zit. Ik denk dat als ik het echt allemaal wil weten ik misschien een van de vele wandelaars hier in de omgeving moet vragen die onderweg zijn naar Santiago de Compostela. Zij weten het vast.

Goed; terug naar vandaag. Volgens mij staat er in de Spaanse grondwet nergens dat ik op de dag van de grondwet niet mag werken en als gezegd ga ik dus wat doen. In de eetkamer ga ik de muur afwerken bij de nieuwe deur. De kit aan de buitenkant zal nu wel uitgehard zijn en dus kan ik binnen met cement aan de gang. Eerst plak ik het kozijn en een deel van de deur af ter bescherming van de cement en het gereedschap wat ik ga gebruiken. Daarna maak ik cement aan en begin de gaten tussen de muur en het kozijn dicht te stoppen. Daarna trek ik alles gelijk met cement. Het kozijn zit nu netjes in de muur. Project geslaagd en klaar.

Twee stresskippen lopen zichzelf in de weg. Tijd om met z’n vieren een rondje te gaan lopen. We gaan ons bos in. We horen een hond blaffen en even later zie ik er 2 lopen. Als we op het weiland in het bos uitkomen beginnen Antares en Orion (aan de lijn) als een gek te snuffelen, ze zijn iets op het spoor. Dan zie ik de andere 2 honden in mijn ooghoek aan komen en omdat Orion steeds onrustiger lijkt te worden lijkt het ons beter terug te gaan. 

Achter het nepraam zie je de buitenmuur aan de binnenkant. Omdat we besloten hebben voorlopig toch maar geen foto achter het raam te hangen en de muur in zicht te laten is het wel zaak dat die muur een beetje netjes is. Ik maak nog maar wat cement aan om tussen de stenen te gaan voegen. Veel cement heb ik niet meer, maar ik heb ook niet veel nodig. Ik hoef alleen maar te voegen wat je vanaf beneden kan zien. Ook zijn er plaatsen waar ik met mijn handen en cement niet meer kan komen, maar die wel te zien zijn onder een bepaalde hoek. Daar maak ik de purschuim, die ik er ooit in de gaten tussen spoot, met een kwast en grijze verf ongeveer in de kleur van de cement.

Daarna ga ik de ruitjes terugzetten in het raam. Een ruitje was gebroken en ik snijd er een nieuw voor uit een donorruitje van een ander oud raam. Als ik de ruitjes terug monteer met spijkertjes, breekt een van de ruitjes. Het raam moet oud lijken, dan is een ruitje met een barst precies wat we nodig hebben. Ik maak dus geen nieuw ruitje en laat het zo. Het raam kan nu in het kozijn gezet worden. Ik niet alleen nog een sluitinkje kopen en monteren.

Dan is er nog een stukje muur, bij de deur waar je de eetkamer in komt waar de verf eerder problemen gaf. Nu ziet dat stuk er niet uit en ik moet het opnieuw aansmeren. Dat dus vandaag ook gelijk gedaan. Hopelijk blijft de verf nu goed zitten als ik het verf als alles droog is.

5 reacties

 1. Hoi Rob ,
  Het ziet er weer goed uit,alle 2 de deur en het raam, e. De muur komt ook weer wel goed ik heb er alle vertrouwen in.
  Gr. Aan Sol en een knuffel voor de viervoeters

 2. Hola,

  Wat ziet het ” Nepraam” er fantastisch uit en is heel apart als het licht daarin aan is. Ook de afwerking van de nieuwe deur maakt het geheel nog mooier. Of wandelaars naar Santiago de Compostela je kunnen helpen aan het “raadsel” rond het geloofsverhaal van het bezwangeren van Maria waag ik te betwijfelen maar daarom is het ook een geloofsverhaal en geen wetenschap dus nooit bewezen. Maar iedereen mag natuurlijk geloven wat hij/zij wil en bij jullie in Spanje moet je dat vooral zo laten. Ze hebben al zo weinig feestdagen toch.

  Houdoe

 3. Heel mooi gedaan dat raam en zeker met dat licht erin je zult genoeg nieuwsgierige mensen hebben die vragen wat er achter muur/raam zit, leuk🧐 !
  Gr.José

 4. Jaaa prachtig , weer een “projectje” af . Mooi geworden hoor zo’n “foto” had je nergens kunnen vinden, super !
  Rond het deur/raam ook mooi strak . Ga je wel eens zitten en genieten van alles wat jullie al gedaan hebben ? Af en toe toch eens even terug kijken ., geeft veel voldoening en rust !
  Fijne dag en succes. Groet .👊😅👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *