Het Hiernamaals

Pavarotti. Weten we nog, die stier die hier afgelopen week is opgehaald? Pavarotti hangt vast en zeker al een tijdje aan stukken gesneden in de koeling van het slager. Maar voor wie gelooft in een hiernamaals en gelooft dat het mogelijk is dat geesten van overledenen contact kunnen maken vanuit gene zijde, hebben het bij het juiste eind. Pavarotti heeft namelijk gister contact gezocht, nee niet met ons, maar met twee van zijn vriendinnetjes die ook bij ons in de stal staan en wel naar buiten mogen als het weer het toelaat. Gisteren was het mooi weer, dus twee van de 5 dames mochten zoals gewoonlijk naar buiten. Eenmaal buiten is ook het moment geweest dat Pavarotti contact zocht met de dames en ze verteld heeft dat hij nu bij de slager in de koeling hangt. Het advies van Pavarotti ‘maak dat je wegkomt’. De dames hebben dat advies ter harte genomen en zijn er vandoor gegaan. Toen wij gisteren om 17 over 17 uur terug thuis kwamen zagen wij al geen koeien in de wei. Maar ze lopen ook wel eens achter, maar toen ik een rondje ging lopen met Antares en Foskie hebben ik ook daar geen koe gezien. Van de morgen beld de buurvrouw op om uit te kijken naar de koeien. Prima, als we koeien zien laten we het weten zegt Sol. Maar als die twee gistermiddag al aan de wandel zijn gegaan, wie weet waar ze dan uit hangen. Wat Pavarotti niet weet is dat deze twee een langer leven krijgen dan hij, zij mogen later als ze groot zijn de wei in en melk geven, deze twee hadden niet in de koele kille donkere ruimte terecht gekomen als waar Pavarotti nu hangt.

Gisteravond was ook de eerste keer dat er bezoek was bij observatorium Freán. Xavier, Mary en David kwamen om nog even een glimp op te kunnen vangen van de komeet die nu in de buurt is van de aarde. De volgende keer dat de komeet langs komt, zijn wij allemaal al geruime tijd in het hiernamaals. We hebben om een uur of 8 afgesproken. Zo kunnen zij eerst nog kijken naar Jupiter en de manen die er omheen draaien. Daarna is het de tijd om de telescoop te richten op de komeet. Ik leg ze uit hoe ze moeten kijken, als je er namelijk recht naar kijkt zie je hem niet. De manier van kijken een heeft een naam maar die weet ik even niet. Ik kijk door de telescoop en weet hoe ik moet kijken en vertel dat ik de komeet links onderin beeld zie. Gelukkig zien zij hem ook. Daarna is het tijd om naar de maan te kijken. Als ze die goed gezien hebben gaan we naar binnen, waar Sol klaar staat met citroentaart en warme chocomelk.

Vandaag slapen we uit. Als ik helemaal wakker ben en de TV programma’s gezien heb die ik wil zien ga ik het tuingereedschap hok opruimen. Alles is weer netjes en ik zou bijna zeggen dat je er weer kunt dansen.

Daarna gaan Sol en ik even kijken waar we de bomen willen planten zodat ik er al gaten voor kan graven. Ik steek overal paaltjes in de grond waar een boom moet komen en graag daarna de gaten. Ook willen we iets van een vijven. Daarvoor bepaal ik een plaats en graag er een gat van ongeveer een meter diep. Mijn idee is dat ik op een gegeven moment grondwater tegenkom. Maar na stenen kom ik alleen nog maar gele grond tegen. Ik zet het gat af zodat er niet een of ander beest in te kan lopen. Sorry, ik ben vergeten een foto te maken.

Dan ga ik nog even verder in het as, waar ik gisteren mijn schoenzolen smolt. Vandaag is het allemaal wel uit, al is het nog wel handwarm. Met een hark, een schep en een zeef ga ik met de kruiwagen naar de plaats waar de fik was. Ik wil zo ie zo wat van de as verzamelen wat dat blijkt goed voor de tuin/akker. Ik schep telken een lading as in de zeef en als een soort goudzoeker geef ik tot ik een ons weeg. Goud kom ik helaas niet tegen, wel een hoop spijkers en ander ijzer. Hopelijk heb ik alles er uit kunnen zeven.

De Citroentaart.

Hier het recept.

De bodem: 250 gr zelfrijzend bloem, 150 gr roomboter, 30 gr suiker en 4 eierdooiers

De crème: 2 blikjes gecondenseerde melk  (blikje van 740 gr) en 250 ml citroensap

Meringue: 240 gr suiker en eiwit van 4 eieren.

Bodem: Smelt de boter en meng door de gesmolte boter de 4 eierdoorers en de suiker. Voeg daarna de bloem toe en maak er een mooi deeg van. Vet een springvorm in met een beetje boter en doe het deeg er in om een mooie bodem te maken. Zet de springvorm ca 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

De crème: Doe de gecondenseerde melk van de twee blikjes in een schaal en meng daar langzaam de citroensap goed doorheen.

De Meringue: Doe het eiwit van de in een keukenmachine met de suiker. Mix het geheel tot het dik wordt en doe er dan een paar druppels citroensap in en mix licht na.

De citroentaart: Als de bodem klaar is laat je ie lekker in de springvorm zitten. Doe nu de crème op de bodem (De bodem hoeft niet afgekoeld te zijn). Op de laag crème doe je als laatste de meringue. Niet hoger dan de bovenkant van de springvorm. Zet het daarna terug in de oven voor 15 minuten op 180 graden.

19 reacties

 1. Hola,

  Of het de kracht van Pavarotti was vanuit het hiernamaals weet ik natuurlijk ook niet. Zou het ook kunnen zijn dat er bij de dames hormonen een rol gespeeld hebben? Om toch bij het dierenrijk te blijven ze hebben in ieder geval het hazenpad gekozen. Leuk dat je de gasten mooie dingen via jou observatorium hebt kunnen laten zien. De fervente bakliefhebbers kunnen aan de slag nu. Sommigen werden ook wel erg ongeduldig.

  Houdoe

 2. Hola.

  Fue una experiencia realmente emocionante poder ver Júpiter con sus lunas y nuestra Luna tan cerca. Una auténtica maravilla que nunca habíamos visto tan cerca. Una noche fría y clara compensada después con una tarta recién hecho y buen chocolate caliente.

  Me alegro que ya hayáis decidido donde colocar los árboles del jardín. Pronto será un bonito jardín. El agua seguro que aún está más profunda, paciencia.

  Gracias.

 3. Dankjewel voor het recept met die merengue er boven op is weer eens iets anders ,thuis zal ik het zeker maken ,lekker👍
  Het parkje bij jullie met die verschillende bomen en ook nog een waterpartij zal zeker erg mooi worden.
  Fijne week,
  José

 4. Bedankt voor het recept van de citroentaart. Lijkt me erg lekker. Weer veel info over koeien, kometen en planeten. Bedankt daarvoor.
  Ik heb ook nog een berichtje voor Lady Wieser. Ik hoop dat ze het hier leest. Ze schreef dat ze uit Den Haag kwam. Ik ook. Heb er tot mijn twintigste gewoond en ben daarna naar Leiden verhuisd. Maar ben wel altijd in Den Haag blijven werken. Afgelopen november was ik even in Den Haag en Scheveningen. Wat is het daar veranderd zeg!

  • Wat leuk ook een Haagse dame. Ik ben er geboren en getogen, heb er gewoond tot mijn 35ste, verhuisd naar Zoetermeer en na 6 jaar verhuisd naar Waddinxveen. Daar heb ik 18 jaar gewoond en nu woon ik al bijna 22 jaar in Spanje, waar ik tot nu toe nooit spijt van heb gehad. Ik heb ook in Den Haag gewerkt, tot het bedrijf naar Zoetermeer verhuisde en dan ga je mee verhuizen. Zo werkt dat meestal. Wij zijn voor het laatst 5 jaar geleden voor het laatst naar familie in Nederland geweest maar ik had het gevoel dat ik daar echt niets meer te zoeken had. Jachtig, haastig, onvriendelijk, nee ik blijf wel hier waar men elkaar nog vriendelijk goede morgen wenst.

 5. Goeiemorgen Rob en Sol.
  Heeeeeel Hartelijk dank voor het recept,lijkt me erg lekker.
  Wat fijn dat het bij jullie van dat mooie weer is nu je weer een heel karwei voor de boeg hebt met fruitbomen en een vijver , gelukkig schijnt nu hier in Barendrecht ook de zon. Nou veel succes met alles, elke dag weer een nieuw avontuur, dankjewel 👍 daarvoor.
  Groetjes Elly van leeuwen 🐄🐃🐮

 6. Goedemiddag, een paar dagen geen reactie van mij want we hadden een aantal dagen vrienden uit Nederland op visite. Blijf het zielig vinden dat Pavarotti alleen maar een aantal maanden in de schuur heeft gestaan aan een ketting. Hopelijk komen de dames koeien terecht. Heel hartelijk bedankt voor het recept van de citroentaart. En jullie aankomende tuin zal zeker mooi worden en dan genieten van je eigen fruitkweek. Leuk om ook te lezen dat de buurtjes hebben kunnen genieten van het nachtelijk uitzicht in het heelal. Nog een fijne maandag verder

  • Goedenmiddag , en…zijn de dames al terecht ! Die komen vast niet terug lopen , zullen toch gezocht en opgehaald moeten worden. Hebben in elk geval een heerlijk “vrij” weekend gehad !🤣
   Was zeker genieten voor Xavier , Mary en David , stiekem een beetje jaloers.
   Maar ook hier een mooi filmpje van de komeet , dank je wel hoor.
   Je fruitbomenpark wordt vast fantastisch als ik het zo lees. Kijk je wel uit met al je “graafwerk” !? Een vijver brengt altijd wel sfeer in je tuin vinden wij .Heel veel succes we gaan het vast via hier , weer kunnen volgen . Zo leuk 👊👍.
   Nou je gereedschaps- “hok” , mag op z’n minst schuur genoemd worden ! Ziet er geweldig uit en zo kun je (hopelijk) alles blindelings vinden !
   Succes weer met al je plannen !
   Fijne avond . Groet .🙋‍♀️🙋‍♂️⭐🙃🙂👋

   • Hallo Anoinette,

    Ik geloof wel dat de buren aan het zoeken zijn geweest. Ik heb de buurman verschillende keren voorbij zien komen om her en der te gaan zoeken. Vervelende was zondag dat er ook jagerd actief waren. Met die grote honden van ze en het geschiet jagen zij die koeien alleen maar verder weg.

    Ik doe voor zichtig hoor. Ik wil niet nog een keer naar het ziekenhuis 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *