Het Gewone Leven

Zijn mijn ouders nog onderweg naar Nederland, is hier het gewone leven weer zijn gang aan het gaan. Er is iets met mijn twee middelvingers, zoals ik in de laatste blogpost schreef. Links heb ik een blauwe nagel omdat ik tijdens het schoonmaken van de schuiframen van het voorportaal klem heb gezeten. Links helemaal geen probleem. Rechts echter zit er een stukje van een meubelstuk, wat we aan het opknappen zijn, onder mijn nagel. We hebben er wel een stukje uit gekregen maar niet alles. Geen probleem, het gaat zweren en dan komt het er vanzelf uit, was de gedachte. Maar het stukje splinter dacht daar anders over en inmiddels is het dus zo dat ik er voor naar de huisarts ben geweest. 

We wisten eigenlijk niet hoe het bij de huisartsenpraktijk in Nederland in zijn werk ging, omdat als wij dan eens gingen de regels weer anders waren. Hier hebben we dus ook geen idee. Dinsdag zijn we bij de Centro de Salud maar eens gaan vragen. Niks ingewikkelds, zo blijkt, de assistente maakt een afspraak en je krijgt een bonnetje waarop staat wanneer de afspraak is.  

Woensdag ben ik om 7 uur gaan werken, want om kwart over 12 had ik de afspraak bij de huisarts. Als ik om 11 uur klaar ben zorg ik er thuis voor dat ik iets beter voor de dag kom en wat minder naar koe ruik. Als ik me meld aan de balie zie ik in de tuin van de Centro de Salud een man in een witte jas kastanjes rapen. Oké… de tuin man is verkleed als arts. De assistente vertelt waar ik moet zijn en even later zit ik samen met een vrouw in de wachtruimte. Ik hoor even later iemand aankomen lopen die in zichzelf zegt ‘het zijn er twee’. Even later word ik door de kastanje zoeker in witte jas geroepen. Ik vertel wat er is, maar voor ik uitgelegd heb dat er een splinter onder mijn nagel zit, weet hij al door alleen maar naar een monitor te kijken (net als in Nederland) dat mijn vinger is ontstoken.

Of ik allergisch ben voor penicilline? Geen idee. Hij vraagt het nog eens, de vraag was de eerste keer al duidelijk, maar ik weet het niet omdat ik dat volgens mij nog nooit gehad heb. Zijn uitleg wat ik met de pillen en crème moet doen, is net zo duidelijk als het handschrift van een arts. Gelukkig weten ze bij de apotheek dat ze rustig en Spaans moeten spreken tegen mij. Dus pillen en crème tegen een dikke zwerende middelvinger 😉

Het is weer lang geleden (?) dat ik een kattenfoto plaatste. Dus hier even een foto van Cleopatra.

Deze week ook wat aan de verwarming gedaan. Zat het voor mijn vakantie allemaal nog tegen met het oude deel en het solderen van koperen leidingen, ging het nu makkelijker. Omdat er, zoals ik al eerder schreef, allemaal maten gebruikt zijn waarvan er niet allemaal de juiste verlopen zijn naar gangbare maten, heb ik dus oude koppelingen en moeten gebruiken. Maar alle uiteindelijke aansluitingen zijn straks van een gangbare maat waarop de nieuwe verwarmingsbuizen aangesloten kunnen worden.

Ook mijn lijstje voor de bouwmarkt is klaar en een speciale tang om de koppelingen aan te persen is onderweg vanuit Tsjechië. Eind oktober moet het mogelijk zijn dat we er weer warmpjes bij zitten met een nieuwe cv-installatie met nieuwe radiatoren. Ik las alleen dat we waarschijnlijk in Galicië een zachte winter krijgen en dan hebben we de verwarming misschien niet eens nodig. 

Er zijn drie mogelijkheden, en het ligt er helemaal aan wanneer je dit leest.

 1. Nova moet nuchter blijven want zij gaat morgen onder het mes. (donderdag)
 2. Nova is onder het mes en we mogen haar na de operatie weer ophalen. (vrijdagochtend)
 3. Nova is onder het mes geweest en kan nu geen kittens meer krijgen. (vrijdagmiddag of een dag na 29 september)

We hebben dus weer een ritje (vrijdag) naar Ourense op de planning staan. Als Nova een dutje gaat doen bij de dierenarts gaan wij om boodschappen en vast even ergens een bakkie doen.

Nova is de wit met grijs. Die oranje is Willem.

Opweg Naar Huis.

Jullie verhalen door Ton en Ineke van den Wijngaart VERHALEN

15 reacties

 1. Hola of nu even Bonjour,

  Deze keer mag je je middelvingers opsteken omdat het iets anders betekend. Het moet in Frean niet gekker worden dat een arts bij moet verdienen met kastanjes rapen. Vraagje: wanneer worden de andere katten nu geholpen?
  In de rubriek verhalen komt ons verslag maar ik kan al wel zeggen dat we om 09.45 uur Spanje verlaten hebben dwars door de Pyreneeën.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Of het voor de arts bij verdiensten zijn weet ik niet. Gezien de tijd die hij aan mijn vinger bestede is het zijn salaris.
   Lautaro en Willem gaan een andere keer onder het mes, er was voor vrijdag geen plaats meer.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik moest wel even slikken toen we van Spanje naar Frankrijk reden je vader zei wat is dat nou, ik vond dat ik dan verder van jullie af was. We hebben vandaag een mooie rit gehad maar ik was wel blij dat we er waren, het was een lange dag. Wij hebben al weer lekker gegeten dus we kunnen er weer tegen aan. Gr. Ma

 3. Hi Sol en Rob,
  Helaas reageer ik wat later, omdat wij hier in Nederland wat dagjes aan het toeren zijn geweest.
  Ik heb van die mooie foto’s genoten van de boottocht die jullie gemaakt hebben. Wat een schitterende natuur. In het reisverslag van je vader las ik over de brokken (in de keel) bij je moeder en ik voelde zo met haar mee. Het ene kind laat je achter in Spanje en je zou het liefst langer blijven, maar gelijktijdig voel je het andere kind en kleinkinderen in Nederland ook trekken. Het lijkt me moeilijk. Ook heb ik van je vaders reisverslag genoten. Fantastisch Ton, zoals je die mooie plekjes weet uit te zoeken en de mooie foto’s die je gemaakt hebt. Ik heb Fuente De op Google Earth bekeken en vond het adembenemend. En zag ook Potes met zo enorm veel leuke winkeltjes. Ik werd een beetje jaloers. Nova is inmiddels gesteriliseerd en die zullen jullie wel even apart van de andere katten moeten houden. Nu die 2 broertjes nog castreren, want die kunnen voor veel overlast gaan zorgen, maar dat weten jullie.
  Afgelopen week zijn wij nog naar Breda naar het poppenhuismuseum geweest. Was werkelijk heel leuk en er waren veel poppenhuizen en ingerichte kijkkastjes. Heel leuk om te zien.
  Als ze iets van Bio-tex of soda in Spanje hebben kun je het beste daar ook met je vinger in weken.
  Sterkte er mee. Groet,
  Yvonne

  • Halo Yvonne,
   Jammer dat we nog niet thuis zijn anders had je naast Breda in Etten Leur ook koffie kunnen krijgen bij ons. Jaren geleden heeft mijn broer in wat nu het poppenhuismuseum is gewoond.
   Houdoe

 4. Het advies van Yvonne wilde ik ook al geven ! iets wat schoon is kan sneller genezen.!
  Kan me voorstellen van Inneke opeens overvalt dat gevoel , gelukkig hebben ze wel kunnen zien dat jullie tevreden en gelukkig zijn in een prachte en rustige omgeving.
  Is toch effe heftig zo’n sterilisatie maar poezen knappen gauw op,, bij katertjes is het een fluitje van een cent, helaas het moet.
  Goeie reis verder voor Inneke en Ton,
  José

 5. Rob en Sol, nooit een moment waar er niets te melden valt, al is het nu welletjes met de kleine ongelukjes/ongemakken. Heel vervelend en wellicht momenten met een “kloppende” vinger. Goed dat de arts het serieus heeft opgepakt. Het is super leuk om weer de katten tegen te komen. In ieder geval hebben jullie een leuke tijd achter de rug. Ik ga ook maar eens op google earth rondneuzen om de mooie plekjes wat beter te bekijken. Hartelijke groet uit Albatera aan de Costa Blanca en …… dank voor je inspanning om elke keer weer een blog te maken.

 6. Hoi Rob, mocht je vinger niet beter gaan………wat zwarte trekzalf erop en als het zou gaan ontsteken dan in de ( zo heet mogelijke) soda………..dat zuivert. Oude boeren maar zeer werkzame gebruiken. take care

 7. Sterkte Rob, is inderdaad vervelend om iets aan je vinger ontstoken te hebben. Mijn vader heeft dit ooit verwaarloosd en kreeg feit aan z’n vinger! Alle tips en antibioticum is prima! Nou dat is wel toevallig Ton en Ineke! We hadden elkaar maar zó tegen kunnen komen! Laten wij nu óók op deze camping staan. Sinds 2 dagen. Vanavond onze 3e nacht. Wij hebben de wandeling die was al pittig, naar de prachtige Monesterio gemaakt. Vielen met onze neus midden in de mis! We hoorden de pastoor via de luidsprekers ons al toezingen! Fuénte Dé gaan we ook bezoeken. Moet nog uitzoeken of we makkelijk met de camper er kunnen komen en parkeren. Geweldige camping met zwembad is dit en leuke stad Potes. Klopt helemaal ! Goede terugreis, je moet inderdaad goed controleren of alles correct vast zit. Of juist los gekoppeld. Wij zijn ooit met de elektra nog aan de kast vast weg gereden! Óók niet leuk! Leermomenten! Groetjes Otto & Joke

 8. Wat ben je toch een goede vakman , jij redt het wel in Spanje,als jullie gezond mogen blijven en dat hoop ik , geniet van de verhalen . Je kan altijd nog schrijver worden ,maar die middelvinger omhoog is niet de mooiste foto die ik gezien hebt van jou . Ga zo door zou ik zeggen .
  Goed en gezellig weekend

 9. Gelukkig dat er wordt gewerkt aan die zwerende vinger van jou. Mijn moeder had het altijd over fijt in haar vinger. Als kind wist ik niet wat het precies was. Haar vinger was in ieder geval krom gegroeid. Ik las ook allerlei adviezen over soda en biotex. Goed idee! In NL woonde een politieman van de hondenbrigade naast mij. Die werd op een morgen aangevallen door zijn eigen hond (Mechelse herder). Die hond had zijn hele arm aan flarden gebeten. De politieman vertelde mij dat hij elke dag zijn arm in een teil met biotext stopte om de wonden te ontsmetten. Over soda en biotex gesproken: ik wou dat ik dat kon krijgen hier. Vooral soda gebruikte ik in NL voor van alles en nog wat: aangebrande pannen, verstopte gootsteen enz. Het enige dat ik in de supermarkt heb gezien is een klein flesje Bicarbonato de sódio. Ze schijnen het hier te gebruiken om cakes en zo te bakken. ???? Hopelijk zijn je vingers gauw weer in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *