Het Einde Is Inzicht

Afgelopen zaterdag zijn we op visite geweest bij Remko en Patricia. Na 18 maanden soebatten is de koop van hun huis in Galicië afgerond en kunnen ze er gaan wonen. Heel erg veel hoeft er niet aan het huis gedaan te worden. Het is zo al mooi. Hier en daar een lik verf zou voldoende zijn. Maar natuurlijk willen ze het huis wel een update geven om het helemaal naar hun zin te maken. Ook een deel van de meubels die bij de koop zaten vertrekken richting een andere eigenaar. Wij houden ons daarbij aanbevolen en gaan de volgende keer op de koffie met de aanhanger 😉 We hebben al wat meegekregen.

Na al het gezeik met de buren, wat nog niet helemaal over is, was het voor Sol en mij een welkome afwisseling. Het was heel gezellig en we hebben een hele leuke dag gehad.

Voor het afscheid van de buren ben ik langzaam begonnen met het afsluiten van onze percelen en het opruimen van de schrikdraadpaaltjes en de draad zelf. Ook een weiland van voor de helft van ons is en voor de andere helft van een ander is, maar wat door de buren gebruikt wordt, heb ik een (tijdelijke) afscheiding gemaakt. De helft die niet van ons is mogen ze van mij gewoon gebruiken. Ons deel niet meer. Hier en daar sluiten we ook stukken af met een ketting en een slot. 

Met de stal, de wei waar de kalveren van de buren (nu nog) lopen en de beerput hebben we al nieuwe plannen. De stal moet hier en daar wat opgeknapt worden, maar dan denk ik dat ik er best een werkplaatsje van kan maken. De wei gaan we goed en netjes afsluiten. Het zou daarna zo maar kunnen dat we er een paar geiten of zo weg zetten om te maaien. Klein hokje er bij waar ze in kunnen en klaar. De afrastering rond de beerput gaan we vervangen. Nu is het dichtgemaakt met schapengaas en daar gaan we met kippengaas doen. Plan was om er een deksel op te maken, maar nu er straks geen mest meer in komt is dat dus niet meer nodig. De inhoud van de beerput is ongeveer 78 m3. We gaan hem daarom gebruiken om regenwater in op te vangen waar we de tuin mee kunnen gaan doen. Als er water in staat, lopen er geen vogels meer op en gaan de katten die hier blijven er ook niet in.

De katten…. ze willen naar buiten maar dat willen we nog niet, ze zijn nog te klein. Cleopatra echter, mag naar buiten als ze is gesteriliseerd en dat gaat aanstaande donderdag gebeuren. Verder vinden ze een laserpuntje erg leuk om mee te spelen.

Ik ben ook nog bezig geweest op de akker tussen de bedrijven door. Eerst met de hand onkruid er uit getrokken. Ganzevoet is iets wat het hier erg goed doet. En het groeit als kool. Daarna even met de schoffel het ongewenste gras weg, harken en zaaien. Op een stuk heb ik een hoop zonnebloemen gezaaid en daarnaast heb ik wat verschillende bonen gezaaid. Om de rijen bonen te onderscheiden van de rest heb ik er dakpannen bij gezet. Moet zeggen dat het een beetje op een begraafplaats lijkt.

Een Boek

Nee, ik schrijf geen boeken, dat doet mijn vader. Ik schrijf een blog en we zijn in het blog op pagina 954. Zou het blog een echt boek zijn, dan zouden we nu op pagina 477 zitten. Maar ja, een beeldscherm heeft maar een kantje waar je iets op kunt zien. Anyway, er zijn mensen die het blog later ontdekt hebben dan het begin. Voor zover ik weet leest alleen Yvonne al vanaf het allereerste begin (okt 2018). Maar Erik is met een inhaalslag bezig en gaat als een speer, vroeg hij laatst nog waarom een link naar een fotopagina niet meer werkt, is hij nu, op het punt waar ik het eens gehad heb over sponsoren. Met dank aan Erik, die het blog net zo lekker vindt lezen als een goed dik boek, kunnen wij van de week lekker gaan eten. De fotopagina’s en de links in de blogposts er naar toe, doen het weer. Maar in het menu bij FOTOS staan de pagina’s ook weer.

26 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Ik raak nu de dagen kwijt nu je niet iedere dag meer schrijf. Het is hier nog stees mooi weer, We zijn vanmiddag naar een neef van je vader geweest was heel gezellig we moesten ook slijten eten. Ik heb bij de kringloop schoenen gekocht met stiletto hakken daar ga ik mee knutselen eigenlijk wel zonden ze zijn nu ook mooi. Gr. Ma

 2. Hola,

  Worden wij nu gediscrimineerd of tellen we niet meer mee?
  We zijn niet alleen in een zwart gat gevallen (blogloze dagen) krijgen we nu te horen dat “alleen” Yvonne vanaf het begin je blog volgt dus wat moeten we daar van denken!!!
  Aan de acties waarmee je nu druk bent door allerlei zaken af te sluiten zal ik geen aandacht meer besteden dat belemmerd alleen het verwerkingsproces.
  Het “kerkhof” ziet er trouwens al wel verzorgt uit ook al zie je verder nog niets.
  Het filmpje met de laserstraal komt mij heel erg bekend voor. Ook wij hebben toen we nog katten hadden vaak in een deuk gelegen. Het blijft hilarisch.
  Geniet van het waarderingsgeschenk van Erik.

  Houdoe

  • Hallo Erik,

   Graag gedaan hoor. Het verdronken dorp is ergens tegen de Protugeesche grens en het vakantieoort is ligt tussen Chantada en Monforte de Lemos, mocht je willen gaan kijken.

 3. Goedenmorgen , laat je niet opjutten maar….het is wel saai ’s morgens zonder jou Blog !?
  De akker ziet er al mooi strak uit dat wordt weer prachtig als alles boven komt .
  Je bent mooi druk met je eigen “domein” af te zetten. Je hebt groot gelijk zo is het voor iedereen duidelijk en hoef je het niet nog eens uit te leggen. Veel succes er verder mee .
  Geweldig die katjes , zo zie je wie de “gewiekste” is . Wel heel leuk om te zien zo bij elkaar. Op het filmpje ziet Zero er alweer mooi uit of zie ik het niet goed op het filmpje ? Hoe gaat het zwarte monster heten , of heeft hij al een naam en heb ik weer niet opgelet ?
  Succes voor Cleopatra morgen bij de arts. Daarna is de rust weer een beetje terug .
  Wat een geweldige “was-combi” hebben jullie meegekregen , mooi hoor , van de steen snap ik niet veel . Is dat zoiets als “PAS OP VOOR DE HOND”? 😂😄
  Ben benieuwd wat je allemaal nog meer mee naar huis haalt , ik hou van zoiets , gaat het gelijk kriebelen om er wat mee te doen.
  Heel veel succes en plezier samen deze week verder en….
  “Op naar de volgende Blog!”
  Groet. 😉🌝👊👍☀️🤣🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Opjutten, hahaha. Ik zit zelf ook met afkick verschijnselen hoor. Maar ik begin er aan te wennen.
   Ze zwarte kater noem ik meestal Pantertje, maar Sol heeft hem ook een andere naam gegeven. Alleen die weet ik niet meer.

   Op het bordje (wat tegen een steen staat) staat “De honden doden”

 4. Goedemorgen Sol en Rob, wat bijzonder die foto’s van het verdronken dorp. Weet je ook wanneer het dorp verdronken is. Ik vind de wenteltrap zo bijzonder voor een ver verleden tijd. En het kattenfilmpje was zo schattig. De kittens zien er geweldig mooi en levendig uit. Je kunt zien dat ze hele goede verzorging bij jullie krijgen.
  Ik hoop voor jullie dat de buren niet vervelend blijven doen en dat er een periode met rust komt.

  Voor Pa van den Wijngaart:
  Lieve Pa, niet jaloers worden op mij. Hij bedoelt niet zijn familie, maar buitenstaanders. Tenminste dat denk ik. Maar net zoals u, genoot ik dagelijks van zijn blog. Helaas nu maar 2x per week en op zondag op Spanje Vandaag. Het is te begrijpen, want een blog schrijven kost iedere dag veel tijd.
  Maar ik vind uw reacties ook altijd erg leuk! Met veel gevoel voor humor en die lees ik beslist ook altijd. Een eigen blog voor u zou ook heel leuk zijn en dan word ik bij u ook de eerste volgster.
  Hartelijke groet voor u en uw vrouw,
  Yvonne van Eck

  • Hallo Yvonne,

   Nee, ik heb geen idee wanneer ze het dorp hebben laten verdrinken. Afgelopen jaar is het met de droogte weer boven water uit gekomen. Of dat nu nog zo is weet ik niet.
   Ik denk dat de buren verder niet moeilijk gaan doen. ….en anders maar wel. Dat is ook de reden waarom we een huis wilde kopen zonder directe buren.

 5. Hola Rob en Sol, ik lees jullie blog met veel plezier al vanaf februari 2021. Lees via een internetlink, dus niet via de mail. Wat een avonturen toch elke keer weer. Wat zullen voorbijgangers schrikken van jullie waarschuwingsbordje voor bijtende honden. Alles gaat er zo prachtig uitzien. Nog heel veel plezier en vergeet vooral niet te genieten.

  • Hallo Marja,

   Internetlink, ik heb het even aangepast. Hoe je ons volgt maakt niet zoveel uit hoor. Ik moet het bordje nog even een plaatsje geven, wilde het nog niet ophangen nu we toestanden hebben met de buren 🙂

 6. Goede morgen Rob en Sol, inderdaad heb je ook mensen die later pas invallen, ik ben er ook zo één. Wil niet zeggen dat ik het niet leuk vind maar omdat ik het pas later ontdekte. De katjes daar heb ik dubbel van genoten, waarom dubbel, ik zag een nestje met een rode- een zwarte- en een wit/zwarte kitten. Toeval wil dat ik 3 poesen had in dezelfde kleuren, ze kwamen alleen niet uit hetzelfde nestje. Ook zo leuk die waterkan met de standaard, de spiegel en het zeepbakje. Ik heb er ook nog 1, helaas niet meer het zeepbakje, standaard en spiegel, ach je kan niet alles hebben. De kan met waterbak staat al zo’n 40 jaar te pronken in de woonkamer op een stoofje, jaren geleden gemaakt door mijn buurman. Soms zet ik er een boeket bloemen in. Gelijk hebben jullie voor wat betreft dat stuk grond, alleen jammer dat dat altijd ten koste van de goede verstandhouding moet gaan, het is niet anders helaas. Fijne dag verder en tot de volgende blog.

  • HAllo Lady Wieser,

   Het is geen lezerswedstrijd hoor. De meeste mensen wisten voor ik wat ging schrijven op spanjevandaag niet van het bestaan van het blog. En zoals gezegt geeft dat niet.

   Nou dat met die katten is wel heel toevallig zeg. De grijs witte gaat nog naar een nieuwe eigenaar als ze 100% is opgeknapt.

 7. Ohhh mij ben je ook vergeten, ik geniet en lees ook mee sinds het begin. Je bent weer lekker bezig met plannetjes maken, nieuwe werkplaats, geitjes in de wei (schijnt lekkere melk te geven?), beer put schoonmaken en vijvertje laten worden. Veel plezier en groetjes aan Sol 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️

  • Hola,

   Oei, oei nu moet ik voortaan ook nog uit gaan kijken met mijn reacties omdat er lezeressen zijn zoals Yvonne die mij “Lieve Pa” gaan noemen. Nou Yvonne jalours is iets wat in mijn woordenboek zeker niet voorkomt. Ik gun altijd iedereen van alles zolang het maar niet ten koste van anderen gaat.
   Ik neem aan dat Terese zich ook niet tekort gedaan voelt als lezeres vanaf het begin.
   Erik ook bedankt voor je leuke reactie.
   Wij (Pa en Ma oftewel Ton en Ineke) volgen Rob en Sol niet alleen via de blog en soms via telefoon (als ze “wijze” raad of iets anders van ons nodig hebben.).
   Tot slot proberen we 1 x keer per jaar de wegen tussen Etten Leur en Frean onveilig te maken met onze sleurhut om aldaar te kijken af in de praktijk ook alles klopt met wat ze ons via de blog wijs willen/proberen maken.

   Lieve beste mensen geniet vanalles waarvan je wil genieten (ook van de blogloze dagen),

   Pa en ook de groeten van Ma

  • Lieve Pa en Ma, of Ton en Ineke, voel je alsjeblieft echt niet schuldig door je antwoord. Ik geniet om al jullie berichtjes te lezen en voel me niet jaloers of tekort gedaan. Tot voor kort was het iedere avond, net voor slapen gaan, wachten op de blog, een beetje als vroeger de afleveringen van Mr. Ed of Tatort, spannend wat er nu weer zou gebeuren. Nu nog maar 2x per week maar blijf een vaste volger. Lieve groetjes aan allemaal ❤️❤️

 8. Allereerst Remco en Patricia gefeliciteerd met dat alles geregeld is en dat jullie er nu kunnen gaan wonen. Rob en Sol, wat een mooie wascombinatie hebben jullie meegekregen die zal beslist een mooi plekje gaan krijgen. Nu Rob je hebt al veel gedaan met de dingen af te sluiten en inderdaad kunnen de stalletjes een mooie werkplaats worden. Wat een leuk filmpje met de poezen hier is het de hond die gek word als ze het piepje hoort dat het laserapparaat aangaat. Cleopatra sterkte met je operatie maar meestal knappen ze snel weer op. Tot de volgende blog allemaal en fijne dagen ertussen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *