Het Dak Eraf

Ja, nog een keer het dak eraf. Maar dan nu letterlijk. Al zal de titel “Dak Eraf” nog een keer voor gaan komen. Vandaag komen mijn ouders vroeg deze kant uit. Plan is vandaag het dak van het losse stalletje er af te halen. Dat wil zeggen de pannen. Maar eerst heb ik nog even wat te doen op de akker. De plantjes van de erwten zijn een soort klim plantjes. Er komen van die spietjes aan die ergens omheen krullen voor houvast. Nu de plantjes goed beginnen te groeien is het tijd om aan het begin en einde van iedere rij een paaltje te zetten en er een touwtje tussen te spannen, zodat de plantjes daar langs omhoog kunnen klimmen. Ik heb nu 2 touwtjes gespannen, dat moeten er later meer worden als de plantjes verder groeien.

Dan komen mijn ouders, ook regent het inmiddels al een tijdje. Werken op een dak om de pannen eraf te halen doen we nog maar even niet. Maar niet al te veel later is het droog en gaan we aan de slag. Mijn vader en ik op het dak en Sol en mijn moeder op de grond om de pannen aan te pakken en op te stapelen. De goede pannen gaan we namelijk gewoon bewaren. We hebben namelijk nog een dak met deze pannen. En ook voor een terrasoverkapping die er ooit eens gaat komen is het mooi als we daar deze pannen op kunnen gebruiken. Alles wat kapot is gebruiken we om de inrit van het weiland wat te verlengen. 

Telkens geeft het weer aan wanneer we een pauze moeten houden en dan komt het soms even met bakken uit de lucht. Even later kunnen we dan weer verder. Als we de laatste pannen van het dak hebben gaat het weer regenen. Het is ook niet meer gestopt met regenen. Nu het dakbeschot er nog af, de houten balken eraf en dan is het hele dak eraf. Een van de buren gaf als tip wel aan de opening van de stal wat breder en hoger te maken, zodat het eventueel mogelijk is er met een tractor in te kunnen. Als dus alleen de muren nog staan van de stal, waarvan er overigens een zeker 2 meter dik is, maken we die aanpassingen en kan er daarna een nieuw dak op. ….maar dat is voor later.

2 reacties

  1. Jullie zijn een team, een totaal ander leven als in Nederland. Je hoeft geen tuinbouw school te hebben om een beetje boer te worden. dan ook ook nog de schuur verhogen zodat er ooit een trekker in kan hahahaha.
    hartelijke groeten uit Prinsenbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *