Het Aanrecht

Gisteravond dus het luik in de keuken nog terug gemonteerd, maar er geen foto van geplaatst. Bij deze hier de foto van het luik met de randen geverfd.

Ook van de aanrechtbladen die we kochten geen foto geplaatst, ze zitten nog in het plastic en moeten nog geschuurd en in de twee componenten lak gezet worden. Maar dat is iets voor later als ze om maat gemaakt zijn. Maar hier een foto van een hoekje zonder plastic.

Vandaag ga ik aan de gang met een constructie waar het aanrechtblad op moet komen liggen. Ik ga maar weer beginnen met meten en hier en daar een streepje op de muur zetten. Daarna zet een een balkje tegen de gipswand. Op de plaats waar de vaatwasser moet komen laat ik een stuk weg omdat er anders niet genoeg ruimte is voor een vaatwasser. Daarna kan ik nog een klein beetje doen maar daarna zijn de schroeven op. Ik moet ergens nog een door hebben staan maar die kan ik nergens meer vinden. Tijd om naar Ourense te rijden dus.

Onderweg naar Ourense belt Xavier dat zij morgen diesel laten komen om de kachel te stoken. We hadden al eens afgesproken dat hij zou laten weten wanneer er een tankwagen zou komen. Hoe meer je besteld hoe goedkoper. Dus met de 300 liter die wij kwijt kunnen gaat de prijs weer wat omlaag. Morgen komen ze de tank vullen. Straks moet ik rond de tank maar wat plaats maken anders kan er helemaal niet getankt worden.

We gaan niet alleen naar Ourense om schroeven te kopen, ook heb ik balkjes nodig en de vloertegels zijn binnen. Die waren gister al binnen. Ook moeten we nog om boodschappen bij de Lidl. Als we bij de Lidl klaar zijn en ook de inkopen bij Leroy Merlin in de winkel gedaan hebben, kunnen we bij het magazijn de vloertegels en lijm ophalen. We melden ons bij de roldeur en even later komt er een met een heftruck die wil weten of hij de pallet met de tegels zo in de auto kan schuiven. Goed in een Dacia kan veel, maar wat denk je nou zelf? Geen pallet in de auto dus. We tassen de dozen tegels in de auto. Daarna nog 3 zakken lijm en spul om te voegen. Ik herhaal nog maar even dat een Dacia veel kan, maar nu vind ik de trekhaak toch wel laag bij de grond komen.

Thuisgekomen ga ik weer verder met de constructie waar het aanrechtblad op moet komen te liggen. Met verschillende lasers komt alles goed in lijn, waterpas en op dezelfde hoogte te staan. 

De twee poten aan de voorkant komen later op de tegels te staan. Die poten heb ik dan ook voorzien van verstelbare voetjes. Er staat dus nog niet vast aan de vloer of aan de muur aan de linker- of rechterkant. Dat doe ik pas als het aanrechtblad er en ik alles nog voor een laatste keer waterpas kan stellen.

Als ik klaar ben met de constructie is het tijd om nog snel even plaats te maken in de schuur rond de dieseltank en om de Dacia te verlossen van de zware last.

16 reacties

 1. Hola,

  Natuurlijk MOET ik beginnen om te zeggen dat het luik, nu het ook een kleurjasje heeft, er goed uitziet in het geheel.
  Ook al is het blad nog onbehandeld het ziet er wel mooi uit. Goeie keus van jullie.
  Met zo’n belasting van de Dacia heb je geen stuurbekrachtiging meer nodig. Komt mij overigens bekend voor vanuit het verleden.
  Nu je met het framewerk begonnen bent voor het blad word het steeds spannender. En wat fantastisch dat de tegels er zijn. Dat word dus een hele leuke en mooie uitdaging. Denk om je knieen!!

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Het sturen was idd een makkie. Als ik ga tegelen doe ik de scheenbeschermers van de bosmaaier aan. Daar zitten ook knie beschermers op. Trouwens, de persoon die ik er van verdenk het poort het hebben gesloopt zegt dat dat komt door de koeien van Louis. Maar die koeien staan al twee weken in de weilanden achter ons en komen dus niet langs de poort. Kan het niet hard maken natuurlijk, maar ik denk dat het genoeg zegt over de persoon.

 2. Mijn complimenten. Het luik ziet er fantastisch uit, precies zoals ik me het had voorgesteld. Ik had nl. wel verder doorgelezen 😉 Helemaal wit en toch robuust passend in het geheel. Ik volg je al een tijd, vanaf het moment dat er taart werd gebakken voor het bezoek van Jan V..
  Ik moet zeggen dat we het geweldig knap vinden wat jullie daar met z’n tweetjes neerzetten.
  💪👍 👒 🎩

  • Hallo Marjon,

   Dat is al weer bijna een jaar geleden dat de ambassadeur hier op de koffie was. Was leuk toen. Maar nu is ie weer weg, hij doet nu zijn ding in Frankrijk. Misschien wil de nieuwe ook op de koffie komen haha

 3. Hee Rob
  Je komt een heeleind voor de kerst
  Je Luik trekt nu mooi naar de rest
  Het blad is ook mooi maar is toch al behandeld als ik naar de foto kijk
  Ik neem aan dat er op de grond en in de midden van de wandjes onder je werkblad
  Ook nog hout komt om straks je gips te bevestigen en je legplanken
  Als die er komen neem aan van wel
  Misschien nog een kleine tip wat ik zelf niet heb gedaan en spijt van heb
  Is onder het blad verlichting vooral als je wat wil pakken sta je vaak je eigen in het licht
  Ik heb nu van Ikea van die Kleef lampjes gedaan
  Werkt ook

  Saludo nat Montefrio vandaag als het goed is

  • HAllo Jack,

   Nee het hout heeft helemaal geen behandeling gehad. Dat gaan we zelf doen met 2 componenten lak. Lampjes jaan we niet doen in de kasten. Zo ie zo, dan het niet meer omdat ik anders daar weer electra voor aan moet leggen. DAt is in middels een gepaseerd station.

   Blij dat jullie nu ook wat regen hebben. Hoe gaat de verkoop?

 4. Goedemorgen en dan is het alweer Miércoles !
  Het luik ziet er mooi uit in het geheel . Hebben we met z’n allen toch weer mooi te vroeg geroepen dat het te zwaar leek. Sorry zal proberen niet te vroeg meer te oordelen .
  Oeijoej die arme Dacia , maar goed dat je niet in Nederland reed , daar was je vast aangehouden .
  Wat een geweldig mooi aanrechtblad ! Past mooi bij de plafondbalken . (Is het misschien een idee om er “Glitsa” 2x op te doen ? ) Dat is geweldig spul , waterdicht en niet krassend , je kunt er zelfs een brandende cigaret op leggen zonder gevolgen ! Hebben het vroeger in Nederland op een tafelblad gedaan . Weet alleen niet of het ook in Spanje te koop is .
  Voorlopig zitten jullie er warmpjes bij komende Winter ook een zorg minder.
  Veel succes hoor en tot morgen weer .
  Heeft Sol nog een speciaal projectje onderhanden , ze is zo creatief , zit vast niet zonder.
  Groet . 😉😊👊👍👋🙋‍♂️🙋‍♀️
  p.s. hier eindelijk regen beloofd ?!

  • Hallo Antoinette,

   Tja, dat luik he? Soms is het net even anders met een kleurtje. Voor het aanrechtblad hebben we speciale 2 componenten lak gekocht bij de zaak waar het blad vandaan komt. Gebruiken zij ook als ze keukens installeren.

 5. Het luik is echt mooi geworden dus iedereen had ongelijk maar wij hebben ook niet het talent van jou dus… ‘als Rob wat maakt dan is het top ‘👍😁
  het aanrechtblad ziet ind. al behandeld uit wel erg mooi hout geeft altijd een warme uitstraling aan het geheel , ben benieuwd wat voor kast deurtjes er komen.
  Veel werk verzet gisteren 🍀,
  José

 6. Het luik en aanrechtblad zijn gewoonweg prachtig en een porseleine bak zou er inderdaad heel mooi bij passen hopelijk kom je snel nog eens wat tegen. Zo kom je steeds verder bij het einde al is er nog genoeg te doen. Een werkzame dag verder.

 7. Hallo Rob, net als alle anderen vind ik het luik best mooi, al hadden sommigen hun twijfels. Het aanrechtblad vind ik ook geweldig. Heb er in Nederland ook 1 gehad blijft altijd mooi de combinatie met wit. Wil je misschien een beetje opschieten met de keuken ik ben zo nieuwsgierig naar het eindresultaat, kan niet wachten, hahaha. Succes verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *