HEET Op De Akker En In Spanje

Nou, we hebben allemaal al wel over de hittegolf in Spanje gehoord natuurlijk. En voor de lezer die er wonen hoef ik niet te vertellen dat het warm is. Ten tijde van de start van het schrijven van deze post is het 28,3 graden en de hoogste temperatuur die ons weerstation gemeten heeft is 29,2 graden. Ze hadden belooft dat de hittegolf het Noorden van Spanje bespaard zou blijven. Wij houden niet zo van deze temperaturen en voor ons is het hier nu ook een hittegolf. 

Maar hittegolf of niet, ik ga ‘s morgen eerst een rondje van 5 km lopen. Het is nog lekker buiten en ik heb gewoon zin om een rondje te gaan lopen. Ik maak een rondje langs ons bos boven op de berg. Het staat er allemaal goed bij, getuige de foto. Je kan er niet in, alles is dicht gegroeid en ik was niet van plan er ook maar iets aan te gaan doen.

Terug thuis eerst een bakkie koffie en dan de werkschoenen aan. Het werk op de akker wacht niet tot de temperaturen wat aangenamer zijn. Daar komt bij dat onkruid wieden ‘s morgens en op het heetst van de dag beter is voor het onkruid, het droogt gelijk uit en dan heb je er niet veel omkijken meer na, tot de volgende ronde.

Als ik met de schoonmaak op de akker bezig ben, is Sol met haar neef in huis aan het schoonmaken. Op de akker en in huis ziet er alles weer fris uit. Als we wat gegeten hebben ga ik weer verder met het volgende project voor op de akker. Gisteren bij de Chinees wat moois en glimmend gekocht om de akker te versieren, net als buurman Xavier afgelopen weekend ook gedaan heeft. Bij ons nu ook goud / zilver versiering die de vogels weg moeten houden. Overigens heb ik nog geen vogel gezien, hier en daar iets kleins, maar de raven waar de buren het over hebben heb ik bij ons nog niet gezien. Maar nu komen ze zeker niet!

Na de versiering ga ik de tomatenplantjes opknopen. Onder bij het stammetje maar ik een touwtje vast en dat maak ik vast aan het gaas. De plantjes willen namelijk als een kruipplantje groeien. Met het touwtje groeien ze weer omhoog in plaats van naar link of rechts.   

8 reacties

 1. Hoi Rob,
  Je neemt voor je moestuin goede maatregelen maar jezelf vergeet je. Als de zon zo heet is moet jij ook siesta houden. Maar het ziet er overigens goed uit. Groetjes uit het warme pontorson. Gr ma

 2. Hola,

  Wij willen natuurlijk niet onderdoen voor “koperen Nico”. Wij zijn vandaag gearriveerd in Pontorson (Bretagne) en bij ons haalde het kwik ook 29 graden. Nou begin je natuurlijk wel te begrijpen als je zo op de akker bezig bent waarom het woord siesta uitgevonden is. Als ik de foto van het bos zo bekijk zou ik op je nieuw gemaakte kringloopkar een luie stoel zetten en heerlijk in het bos gaan staan. Wij hebben voor het eerst na ca. 20 jaar de luifel eens tevoorschijn gehaald en dachten dat we pijpen van het frame mistte. Het zag er niet uit aanvankelijk totdat je moeder op het idee en met de vraag kwam “zou je de pijpen niet uit kunnen schuiven?”. Dat bleek inderdaad en toen het wat afgekoeld was hebben we er nu onze showroom van gemaakt. Och ja, ome Karel zou zeggen ” als je ouder word vergeet je wel eens wat”.
  Wat de moestuin betreft ziet het er al mooi uit alleen ben je wel erg vroeg begonnen met Kerstversiering aan te brengen.

  Houdoe en denk aan de siesta

 3. Het is inderdaad erg warm hier in Corvera Murcia is het 10.15 uur en al 32.2’graden. Het moet gebeuren onkruid wieden maar fijn is het nu niet. Was gisteren vergeten een compliment te geven voor je kar, daar kun je alleen maar plezier aan beleven. Geen gek idee van je vader om tussen de bomen te gaan zitten alleen denk ik dat je dan veel last van vliegen zult hebben. Doe het rustig aan vandaag en en fijne dag allemaal.

 4. Heb het boek net ontvangen en ik vind het er al heel indrukwekkend uitzien en ga er vanmiddag al mee beginnen om te lezen.

 5. Hallo , een hele goede middag . Zonet het boek ontvangen ! Wat een geweldige uitvoering . Heb er snel even doorgebladerd , zo te zien heel knap werk . Zal er een kluif aan hebben , maar hou van dit soort “geschiedenis”- boeken . Hartelijk dank , ingang beginnen met lezen ! Toch te warm om iets te doen .
  Groet . 😅👍👋🙋‍♀️

  • Ja ome toon bij de een komt het al op je 75 jaar en bij een ander wat later.

   Vergeet niet dat je nog vakantie hebt.
   Nog een fijne rest vakantie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *