Heel De Dag Buiten.

Gisteravond toen de zon zowat achter een berg verdween en het dus wat koeler begon te worden, ben ik aardbei stekjes en Lavendel plantjes gaan planten op de plaatsen die ik er eerste op de dag klaar voor had gemaakt. Met een dunne bezemsteel prik ik gaatjes op ongeveer gelijke afstand van elkaar. Daarna kunnen de 33 aardbei stekjes geplant worden. Als alles in de grond zit beregen ik ze even. 

Op naar de Lavendel plaats. Begin van het seizoen hadden we zelf ook al een poging gedaan Lavendel te kweken vanaf het zaadje. Maar omdat het onkruid veel sneller was dan wel Lavendel zaadje dan ook, is er niets van terecht gekomen. Nu we dus van Carla ook een hoop Lavendel plantjes hebben gekregen gaan die op de plaats de grond in waar wij ook al een poging deden. Onkruid is er na het wieden niet meer teruggekomen omdat het niet geregend heeft. Ook nu weer prik ik gaten in de grond en zet er telkens een plantje in. Ook de Rozemarijn zet ik bij de Lavendel in de buurt. Op internet heb ik namelijk gelezen dat de verzorging als het gaat grond en water geven, ze min of meer hetzelfde willen. Als de plantjes in de grond staan zet ik alles of met lint wat eigenlijk gebruikt wordt om vogels af te schrikken. Ik doe het nu om honden af te schrikken. Het komt wel eens voor dat als ik op de akker bezig ben, Antares ineens achter mij staat. En op de plaats waar nu de Lavendel staat groef Antares wel eens een kuil. Dat kunnen we nu niet hebben natuurlijk. Als alles klaar is rest mij nog ook de Lavendel water te geven en is het klaar voor vandaag op de akker.

Vandaag sta ik rond 6 uur op om alles op de akker water te gaan geven. Het is nog donker als ik al met een slang in de weer ben. Alles krijgt weer water en staat er fris bij als de zon op begint te komen. Ook al een paar pepers kunnen oogsten. Nu ontbijten en koffie.

Als ik alles op TV en youtube gezien heb wat ik wil zien ga ik weer naar buiten. Ik ga me weer eens bezig houden met de bosmaaier. Langs de randen van de akker moet nodig wat gedaan worden. Het gras en onkruid staat iets te hoog naar mijn zin. Als dat gedaan is moet ik even een foto maken van een mooie zonnebloem, de meeste staan nog wel in bloei maar het is ver gedaan, deze op de foto staat er nog mooi bij. Mooie vind ik ook dat als ik heel vroeg, zoals vandaag, op de akker bezig ben er op bijna iedere zonnebloem hommels zitten te slapen.

Als ik klaar ben met de randen van de akker is het tijd om in het bos aan de gang te gaan. Daar beginnen alweer te veel varens op te komen en die moeten weg! Ook rond het bakhuisje maak ik het weer netjes. Langs het muurtje waar ik een paar dagen terug alle oude palen weg heb gehaald en al het prikkeldraad heb opgeruimd moet ook nog wat met de bosmaaier gedaan worden. De muur is nu vrij van bramen en varens en nu kan ik een dezer dagen eens kijken waar ik een opening in het muurtje kan en wil maken om er met een tractor op te kunnen komen. 

Ik ga weer terug naar de akker als ik klaar ben met de bosmaaier. De aardbeiplantjes wil ik tegelijk met de tomaten, paprika’s en pepers water geven. Laatstgenoemde krijgen water uit een slang met druppelaars. Voor de aardbeien wil een slang met nevelaartjes erop. Die slang wil ik ongeveer een meter boven de grond hebben. Straks als de zon onder is en het wat is afgekoeld ga ik het systeem eens proberen. Maar het moet wel samen kunnen werken.

We hebben gisteravond de offerte gehad voor de keukenramen en het slaapkamerraam. De prijs staat ons aan en gaan zoeken voor een begrijf dat misschien wat voordeligere is kost tijd en brandstof om ze te bezoeken. Deze man was vriendelijk toen we er waren dus gaan we voor dit bedrijf. Van het bedrijf waar we de eerste 2 ramen bij kochten hebben we nooit meer iets vernomen over de keuken ramen. Sol heeft vandaag gebeld dat ze de ramen in mogen komen meten. Sol belt ook met de elektricien die hopelijk nu wel het certificaat afgeeft. Maar hij heeft het druk, we moeten in september nog maar eens bellen. Dat zullen we zeker doen als we voor die tijd geen andere hebben gevonden die ook het certificaat af kan geven. 

16 reacties

 1. Hola,

  Cd zal het ongetwijfeld op prijs stellen dat je nieuwe inplant, waar zij zoveel moeite voor gedaan heeft, er zo mooi bijstaat. Hopelijk werken je sproeisystemen goed en vooral samen.
  De hele haag van zonnebloemen ziet er perfect uit.
  Dat de electricien niet meteen kan en je maar in september nog eens moet bellen is jammer maar niet zo gek. De oud collega waar wij afgelopen vrijdag waren (Dirk) en die voor zichzelf werkt in de bouw (neemt zelf alles aan) vertelde dat hij tot EIND 2023 (geen typefout) nu al vol zit. Ook hier is vrijwel niet aan echte vaklui te komen.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , het is al zo mooi geworden daar bij jullie op de akkers , maar volgend jaar moet er vast aardbeien configureren gemaakt worden. Wat een geweldig zicht(nu) en vooruitzicht voor het voorjaar. Veel succes met alles.
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👊👍👋

  • Hallo Antoinette,

   Hopelijk kunnen we iets met de aardbeien doen. Ik hoop dat het er zo veel zijn dat we er weg kunnen geven. Nu hebben we er iedere week 2 van 5 planten. Die eet ik maar gelijk op als ik ze pluk 🙂

 3. Die is klus is ook weer geklaard en nu wachten dat het groeit en ook dat zal goed komen net zoals je nu een serieuze firma hebt gevonden voor de ramen, en het certificaat …. nog effe geduld,🌞🍀
  Groetjes,
  José

 4. Staat er mooi op maar als alles aan is heb je er geen werk meer mee, bij mij groeit de lavendel tussen de stenen in het worteldoek en krijgen nooit water en alles blijft leven.

  • Hallo Carla,

   In NL gaf ik de lavendel ook nooit water. Ik geef ze hier nu matig water om ze aan te laten slaan. MAar ik heb gelezen dat je Lavendel zo’n beetje moet verwaarlozen als het om grondsoort en water gaat. Ze zijn tevreden met weinig. De aardbeien lootjes zijn aan het bekomen. Of ze het alles 33 redden weet ik natuurlijk niet, maar de meesten staan er alweer beter bij dan gisteren.

 5. Voor het certificaat bel je even naar je stroom leverancier , zij kunnen je een naam en adres geven van iemand die voor hun certificaten aflevert …nu ja dat was hier toch het geval , succes

 6. Wat staat de nieuwe aanplant er goed bij en de sproeiinstallatie zal zijn werk kunnen gaan doen. Mooie foto van die zonnebloem. nog een fijne middag en avond samen.

 7. Alles wat je schrijft over bedrijven komt mij zo bekend voor, he man this is Spain. Ja altijd maar afwachten of ze zich aan de afspraken houden want manana is manana en ja wanneer is dat dan? Sorry de n heeft geen zwabbertje. Veel succes, in ieder geval ben je goed bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *