Heel De Dag Buiten

De felicitaties blijven binnenkomen op alle mogelijke manieren. Namens Sol en mij heel hartelijk bedankt! Ik kan ze niet allemaal beantwoorden in de reacties op het blog, dus vandaag nog maar een keertje op deze manier 🙂

Vandaag heel de dag buiten gewerkt. Volgens de weergoden, de buren, is er ander weer opkomt met regen. Laat mijn weer app dat nou ook zeggen. Dat is ook de reden dat ik afgelopen nacht een heel groot deel daarvan buiten ben geweest om de telescoop in de gaten te houden en zo nu en dan zelf met een verrekijker de kraakheldere hemel af te turen. De foto die ik gemaakt heb volgt hopelijk deze later deze week op het blog.

Gisteren hebben we een youtube video zitten kijken die ging over het maken van een verhoogt tuinbed. Nee geen bed om in te slapen maar om plantjes in te laten groeien. Zo je wil kun je het ook een plantenbak noemen, maar daar is de plantenbak die we zagen dan weer erg groot voor. Doel van zo’n bed is om er, in ons geval, tuinkruiden in te laten groeien. De de plantjes die je bij de AH en de Jumbo koop bij wijze van spreken. Voordeel van zo’n verhoogd tuinbed is ook dat je er makkelijker aan kunt werken en ook het onkruid is wat makkelijker te onderscheiden van de rest. 

Vandaag aan de slag gegaan met 6 pallets waar ik het verhoogde bed van ga maken. Om aan 6 pallets te komen moet ik hier en daar wel wat reorganiseren. We hebben wel genoeg vrije pallets, maar die zijn niet allemaal van hetzelfde model. Daarom even wat reorganiseren om de spullen die op de pallets staan die ik wil gebruiken op de andere pallets te zetten. Als ik met reorganiseren bezig ben, komt Sol naar buiten om een rondje met Antares en Foskie te gaan lopen. We horen buiten gemiauw maar zien geen kat, tot Sol omhoog kijkt. Julio zit voor het raam in mijn gereedschapshok boven de stal. Ik laat vaak de deur van de bovenverdieping van de stal open staan om de boel te laten luchten en dan gaan er dus wel eens katten naar binnen. Deze keer is er een naar binnen geschoten en ik heb dat niet gezien toen ik de deur weer dicht deed. Nu zit hij al een porseleinen beeldje voor het raam te miauwen dat hij er uit wil.

Als ik op de akker bezig ben om alles bouwrijp te maken voor de installatie van het verhoogde tuinbed komt de buurvrouw vragen wat ik aan het doen ben. Ik leg het haar uit en ze vraagt of het voor aardbeien is. Nee, maar dat zou wel kunnen natuurlijk. Als ik de sleuven heb gegraven waar de pallets in moeten meet ik eerst alles met een pallet na of het allemaal waterpas ik wat ik uitgegraven heb. Hier en daar pas ik het een beetje aan.

We hebben nog een groot stuk dik zwart plastic. Ik snijd daar grote stukken van zodat ik er de pallets mee kan bekleden. Als dat dat bij de eerste pallet gedaan is kan die de grond in en daarna volgt op eenzelfde manier de rest. Op de vier hoeken sta ik ijzeren staven de grond in zo dat het allemaal stevig blijft staan en aan de bovenkant maak ik de pallets aan elkaar vast. Daarna verdeel ik de grond een beetje die uit de sleuven komt in het verhoogde tuinbed. Een deel van de kippenmest van gisteren gaat er ook in en daarna moet er nog een hoop grond in. Maar dat is voor morgen. Voor vandaag ben ik klaar.

We hebben trouwens nog een verhoogd tuinbed. Die doos om paddestoelen te kweken waar ik het een paar weken terug over had, staat op een oude strijkplank. Vandaag even in de doos gekeken en ik denk dat we morgen de eerste paddestoelen al kunnen plukken 🙂

14 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad een mooi schilderij van Julio. Het zal niet de laatste keer zijn dat je een of andere kat ergens tegen komt. Ontdekkingsreis heet dat.
  Tijdens het lezen van je werkzaamheden waar je mee bezig was vandaag probeerde ik me een voorstelling te maken hoe een en ander er uit zou zien. Toen ik je foto zag bleek mijn voorstellingsvermogen op het verkeerde spoor gezeten te hebben en moest ik even denken aan een verhoogd zwembad. Word trouwens nog een hele klus om te vullen met zand denk ik zo. Champions zien er trouwens smakelijk uit. Geniet ervan.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja Julio had zo een Johannes Vermeer kunnen zijn. De kater met de parel… ook gelijk ingeslijst. Het vullen van die bak ga ik niet in een keer doen. Plantjes komen er voorlopig nog niet is, dus ik heb nog even.

 2. Goedenmorgen , dat was weer een fijne dag zo te lezen en heeft een geweldig verhoogd plantbed opgeleverd . Dat scheelt een heleboel bukwerk . Jullie ruggen zullen er blij mee zijn. Je mag er wel een tractor bij hebben om het te vullen. Dat wordt nog een “ruilverkaveling” , gelukkig dat je geen zakken aarde hoeft te kopen 😉.
  Goed dat Julio een flinke stem heeft zodat hij gehoord werd . Snapre er
  niets van natuurlijk , had je nog wel willen helpen , helaas . Volgende keer kijk je denk ik eerst rond of je ergens wat ziet.
  Ben weer benieuwd of het een mooie foto is geworden .
  Hele fijne dag en hopelijk blijft het nog droog zodat je het “bed” kunt vullen. Kan het mooi inzakken voor je her gaat beplanten
  Groet . 🤫👋🙂🙋‍♂️🙋‍♀️👍👊

  • Hallo Antoinette,

   Zo’n bed is echt veel makkelijker. We zien wel eens filmpjes van mensen die er een hele boel hebben en die bukken bijne nergens voor.
   Wat die katten betreft… tja, Terra heeft zo ook al eens voor het raam gezeten, maar dat zag ik de volgende ochtend pas. Waar ik ze moet zoeken als ik daar afsluit weet ik niet, er is van alles om achter en in te kruipen en de ruimte heeft ook nog iets van een zolder waar ik niet op kan.

  • Hallo Carla,

   Weet ik van kippen mest. Zo ie zo is het oude mest en ik heb er maar een dunne laag in gedaan. Ik denk dat de verhouding zand kippen mest als de bak vol is 1 op 50 is op zo. En de mest is een mix van stro met poep.
   Als laatste, als de bak bijna vol is doe ik er wat verse koeie mest op. En dan mag het eerst een tijdje staan voor we gaan planten/zaaien

 3. Prachtig die verhoogde tuinbak heerlijk om niet meer op je knieën de tuinkruiden te planten en telen. Alles in een mooi bed. Leuke foto zo achter dat raam. En heerlijk dat je al een paar paddestoelen kan eten uit eigen kweek. Nog een leuke avond samen.

 4. Ach zo lief dat fotomodel, goed dat je het hoorde. Wanneer kan ik de paddenstoelen bij je bestellen?
  Ik denk maar zo verser kan niet. Vindingrijk die bak voor kruiden zo, dat scheelt een hoop buk werk.
  Fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *