Hebben Ze Niet En Vergeten

Als eerste ga ik vandaag het plastic dat ik gister gekocht heb omtoveren tot een dak. Het is nu nog windstil. Dus moet ik het nu doen want in de wind is er geen beginnen aan een stuk plastic van 8 bij 4 meter in het gareel te houden. Uurtje later is het dak gereed en mag het van mij gaan waaien en regenen. Er zal nu niets meer mee gebeuren, denk ik.

Na de koffie ga ik verder in de schuur met de elektra. Boven het plateau wat ik gemaakt heb (nog niet af) wil ik verlichting en er moet een 4 dubbel stopcontact komen voor de bestaande ketel en voor de nieuwe. Als dat gedaan is maar ik nog een tijdelijke aansluiting in de stalletjes onder het huis. Die hadden vanaf gisteren geen stroom meer. 

Het is inmiddels een grote zooi in de schuur als ik klaar ben met alles. Tijd om op te ruimen en te reorganiseren zodat Sol verder kan met de nachtkastjes en het schilderen daarvan. Als de kliko vol zit en de schuur netjes is ga ik maar gelijk verder in mijn gereedschapshok. Daar is het ook minder net en georganiseerd dan mijn bedoeling is. Ik hang en zet alles weer waar het hoort te hangen en hoort te staan. Als het klaar is ga ik terug naar de schuur.

Er moet nog wat aan de bestaande verwarming gedaan worden. De dieselleiding is er niet meer en moet er wel weer komen. Ik neem op wat ik nodig heb; nieuw expansievat, koppelingen en ander klein spul, koperen leiding van 12 mm, koperen leiding van 14mm. 14mm? volgens mij bestaat dat niet. Maar na 3 keer meten met de schuifmaat is de diameter toch echt 14mm. Als ik mijn lijstje compleet heb vertrek ik er mee naar de Leroymerlin in Ourense. ….waar liggen de knelkoppelingen… Ik kan ze niet vinden en dat komt omdat die er niet blijken te zijn. Dan moet alles gesoldeerd worden. Ik laad de kar vol met wat ik moet hebben en meer en natuurlijk ook een gasbrander om te solderen. 

Als ik thuis kom en de auto uit laad, zie ik het oude expansivat liggen. Shit! vergeten. Van alles gekocht, ook wat ik niet voor de verwarming nodig heb en dat wat ik echt moet hebben vergeet ik te kopen. Morgen vraag ik wel bij de ferreteria, anders nog maar een ritje naar Ourense morgen.

Als maanden hebben we overal ramen open staan. Maar nu met de regen en de wind doen we toch maar wat dicht. Koud is het nog niet echt, maar het voelt kil. De verwarming is buiten bedrijf en dat blijft voorlopig ook nog wel even zo eer ik klaar ben met de oude ketel. Het is ook niet echt een probleem dat hij niet aan kan. Gelukkig hebben we het houtgestookte fornuis en hebben we genoeg kurk droog hout. Sol gaat hout halen en steek het fornuis aan. Even later is het in de keuken al wat aangenamer. Antares daarentegen heeft het nog koud en zit te rillen. Paar dagen terug hing haar tong nog op de grond omdat ze het met al dat haar zo warm had, nu zonder haar is het net te koud voor haar. Maar een dekentje doet wonderen.

4 reacties

 1. In oude huizen tref je van alles aan …
  14 mm koperen pijp kwam ik in 1970 ook tegen in ons eerste koophuis uit plm. 1910/1920.
  Net als 11 mm waren dat destijds gebruikelijk maten.
  Bij de vakhandel zijn verloopbusjes naar de huidige maten 12 en 15 mm verkrijgbaar.
  Op de bovenverdieping vond ik ook een afgedopte stalen gasleiding 3/8″.
  Dat was voor het toen gebruikte gaslicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *