He He…. Weekend

Zo voor mij is het nu anderhalve dag weekend. Mijn weekend is vroeger dan normaal omdat Pablo komende zaterdag en zondag geen tijd heeft om te werken. Daarom moet ik op komen draven op zaterdag en zondag. De poster van het feest op onze kliko (vorige blogpost) is een feest van een parochie waarin hij woont en hij heeft het feest ook mee georganiseerd. Hij kan dus niet wegblijven op zijn eigen feestje. Gelukkig hoeven wij niet naar dat feest, al moeten we wel naar een deel van het feest. Dat deel is een privé deel van het feest bij de opa en oma van Pablo en Sol en ik zijn daarvoor ook uitgenodigd. Dus, zaterdag voor mij werken, douchen, feest (eten), werken, nog maar een keer douchen en weer feest (eten). Drukke zaterdag dus!

Sol is nog aan het solliciteren naar een baan om van thuis uit te kunnen werken. Gister heeft ze een gesprek gehad met de Openbank (Santander) en van daar was er een test voor het Nederlands. Openbank heeft Nederlands/Spaans talige nodig. Nu afwachten op een hopelijk positieve uitkomst.

In de levering van de camera komt eindelijk schot. Na weer een factuur en foto’s te hebben opgestuurd, kreeg ik gisteren van DHL een mail met daarin papieren van de douane. De douane heeft foto’s nodig, een factuur en een aankoopbevestiging en een afschrift van de bank. Oké, was het dan niet handigere geweest die papieren in eerste instantie op te sturen? We wachten het af.

In onze woonkamer is een deel van de muur grijs. Dat moest nog een keer opnieuw, nadat ik er eerst een laag voorstrijk op had gezet. Afgelopen dagen het ik de muur op nieuw grijs gemaakt en nu is de muur verder voor Sol om af te werken. Er moet nog wat in blauw op komen. Als dat gedaan is, kan ik de nieuwe radiatoren ophangen. 

Nou, verder niet veel te melden. Sorry.

14 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Nou ik heb ook niet zoveel te melden. Gisteren zijn Jeanne Biddie Leny en Ina op de koffie geweest en vandaag Dirk en Els je weet wel een oud collega van je vader.was heel gezellig.nou opgeruimd en een klein tukje voor de Tv gedaan en fat was het wel. Gr. Ma

 2. Hola,

  En dat zegt dan “niet veel te melden”. Nou me dunkt.
  Weekend verschoven diensten maken en dan zo druk met “werken > douchen > feestje bij grootouders Pablo > weer werken > douchen > en weer verder feesten”. Kijk wel uit dat je het niet TE druk krijgt natuurlijk.
  Goed te horen dat er mogelijk/waarschijnlijk schot zit in de levering van de camera. Ik duim voor je.
  Uiteraard ga ik ook duimen voor Sol op een goede afloop van haar sollicitatie.
  Ben erg benieuwd naar hoe de muur gaat worden. Als je de rust op kunt brengen om even te wachten met het ophangen van de radiatoren dan is het ook zo half September natuurlijk. Scheelt toch weer als je extra handen hebt.
  Gaat bij jou de levering niet vlot ik heb iets met een heel andere ervaring.
  Vorige week een nieuwe drukspuit binnen gekregen. Voldeed zeker niet aan mijn verwachtingen (lekte aan alle kanten en regelpistool haperde. Via Bol.com een niet zo leuke revieu gegeven. Krijg promt van de leverancier een mailtje met excuses en het aanbod “geld terug of nieuw produkt”. Gekozen voor nieuw produkt en na 1,5 dag al geleverd. Dat noem ik SUPER snelheid en service en zal dat ook aan gaan geven. Vandaag hebben wij een oud collega van mij Dirk Roelen en zijn vrouw op visite gehad. Was ook weer heel gezellig en morgen heb ik het ook “druk” aangezien ik dan ga lunchen met oud vrijwilligers collega’s van Slachtofferhulp. Zal ook weer gezellig zijn aangezien we elkaar slechts 1 keer per jaar ontmoeten.
  Veel plezier verder in het weekend en niet teveel eten natuurlijk je moet immers ook nog werken.

  Houdoe

 3. Die muur gaat mooi worden met die blauwe rand. Gaat Dol die met de hand schilderen of gebruikt ze daar een sjabloon voor? Lijkt me een tijdrovend klusje, maar erg mooi.

  • Hallo Hester,

   Sol heeft een keer sjablonen gekocht, met de hand is dat geen doen, zeker niet als het allemaal het zelfdse moet worden. Sol heeft 2 sjablonen en werkt op 2 muren te gelijk. Als je er namelijk 2 op een muur hebt staan, kun je beter weg blijven tot het droog is. maar dan gaat ze aan de andere muur verder. Al met al gaat er veel werk in zitten.

 4. Goedenmiddag , nou genoeg gemeld hoor in je Blog. Juist veel te doen om te beschrijven . Pas maar op dat je een kwartiertje/half uurtje inlast met al die drukte om “uit te buiken” !
  De muur wordt prachtig met die blauwe rand. Weer een stap verder .
  We zullen ook weer extra hard gaan duimen voor een nieuwe baan voor Sol. Kan me voorstellen dat ze er zin in heeft .
  Heel veel succes Sol 👊🥲😆👊👍.
  Heel veel plezier op het prive feest van Pablo’s Abuelo .
  Groet .🫣🙋‍♂️👊👍👋🙋‍♀️

 5. Dat zal vast weer mooi worden de muur met die blauwe rand past mooi bij de kast die jullie vorig jaar ook zo gemaakt hebben, goed idee van Sol.
  Leuk dat jullie zulke fijne buren hebben ,dat contact is heel belangrijk, veel plezier,
  José

 6. Hoi Rob, veel succes vandaag met feesten, gaat wel lukken, de melkrobot doet zijn werk en jij de rest………en heel veel succes voor Sol bij het solliciteren bij openbank, zou mooi uitkomen als ik weer eens een vraag heb………..het werkt hier prima moet ik zeggen.

  Good luck

 7. Hoi Rob,
  Had je je camera niet kunnen kopen in Andorra? Dat was altijd vroeger altijd een land waar je goedkoop kon kopen. Hoe dat nu is dat weet ik niet. Dan reden we wel vaker via Andorra als we naar Spanje reden. Ik zie wel uit naar je astro opnamen.

  • Hallo Henk.

   Nee, is het korte antwoord. Als alles betaald is hier aan de grens aan belasting en transport, is de camera ruim 400 euro goedkoper direct bij Altair Astro in het VK dan hier ergens in de EU
   Voor ik een foto post moet ik eerst weer leren om met deze camera te gaan werken. Maar hopelijk heb ik hem snel onder de knie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *