Half 3 In De Nacht

Het is onstuimig en dat is het al de hele avond. Regen komt al heel de avond met bakken uit de lucht en als we naar bed gaan is dat nog steeds zo. Om half 3 wordt ik wakker van een keiharde donder. Of het nog half 3 zomertijd is of al half 3 wintertijd weet ik niet. Ik ben dus wakker en ga maar even naar de WC. Het licht in de hal gaat automatisch aan in de volgende hal heb ik voldoende licht van de hal er voor. In de badkamer doe ik het licht aan. Maar er gebeurt niets. Geen stroom. In de hal waar in de koelkast en de vriezer staan doen die twee apparaten het ook niet. Dan doet de vriezer in de schuur het dus ook niet. In de groepenkast is de aardlek van de ‘natte’ groepen uit gevallen. Dat moet dan met die knal gekomen zijn waar ik wakker van werd. Maar goed dat ik wakker werd dan en even naar de WC ging. 

Om 6 uur gaat de wekker en ik ga uit bed, zet koffie, doe het nachthok open van de kippen en ga TV kijken, deze keer Mindf*ck. Eigenlijk altijd wel een leuk programma, alleen deze keer was het ook met André Rieu en dat vindt ik een eikel. Na het programma ga ik verder aan de constructie van het plafond in de eetkamer, even later zit het eerste stuk er in. Tijd voor koffie en WNL op Zondag. Daarna timmer ik de andere delen tussen de balken van het dak. Bij een van de balken kon ik met de isolatie niet goed uit de voeten toen ik aan het isoleren was. Nu de constructie van het plafond klaar is kan ik de gaten waar geen isolatie zit dichtpurren. 

Bij de deur van de eetkamer moet ook een klein vlak plafonnetje komen. Hier voor zaag ik wat strookjes dun MDF om het waterpas uit te vullen. Alles is nu klaar voor morgen… of misschien overmorgen. Dan kunnen de plafondplaten gemaakt worden en er tegen gemaakt worden. Of misschien maak ik eerst de zijkanten dicht. Ik kijk wel.

Er is voor Sol even niets te doen als het gaat om schilderen aan het huis. Er is nog een kast uit de eetkamer die gedaan moet worden, maar daar moet ik eerst wat reparatiewerk aan doen. Daarna is de kast voor haar om te schuren en schilderen. Nu is ze bezig met Kerstversiering en papieren tassen om dingen in in te pakken. En dat ziet er dan zo uit.

Wil je even geen Kerstmannen meer zien, dan kunnen van dit raam de luikjes ook echt dicht.

4 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Rob je heb weer goed gewerkt , en dat was wel schrikken van dat onweer.
  Sol de tasjes zijn super goed gelukt, en jij maar niets tegen mijn zeggen direct hebben we de zelfde. Je kerstmannen had ik al gezien, ze zijn echt leuk. Gr. Ma

  • Hoihoi , pff eigenlijk wel fijn die dikke buien. Ook hier (Andalucië) hard nodig . Zondag/Maandag 2 miezerige regendagen gehad , fijn voor de plantjes ,maar Et geen zoden aan de dijk voor de watervoorraad . Daarvan is veel gebruikt als bluswater voor de grote brand in de Sierra Bermeja . Over de Kersttasjes , helemaal lyrisch zo mooi . Alles wat Sol aanpakt is mooi en fijntjes , Chapeau . Jou werk natuurlijk ook Rob ,maar dat is heel anders. 2 crea’s bijeen.fijne dag !
   Groet.👍👊👋

 2. Compliment aan Sol die cadeautasjes zien er mooi en kunstig uit,
  op tijd beginnen met verzinnen want de Kerst is al flink in zicht,
  Fijne week voor jullie,
  José

 3. Weer aardig wat werk verricht en de tasjes van Sol zijn ook erg leuk wat is ze toch creatief met echt leuke ideeën hier in Corvera hebben we in oktober niet veel regen gehad hoor totaal 18.8 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *