Grote Schoonmaak

In het kort: Het is zondag en ik heb geen zin om iets in en om het huis te doen. Ik trek dus vandaag geen werkkleding aan. Het wil niet zeggen dat ik natuurlijk helemaal niets doe. Volgende week wil ik in de kamer starten die eetkamer gaat worden. Daarvoor moet ik isolatie volgende week isolatie gaan kopen. Vorige keer kochten we die in de Bricodepot in A Coruña. Beter materiaal dan in de Leroymerlin en goedkoper per vierkante meter. Op de website ga ik kijken of ik de isolatie die we destijds kochten terug kan vinden. Nee dus! Ik vind wel iets wat er op lijkt maar dat is duurder en heeft een lagere R waarde (isolatie waarde). Op de website nog maar eens gezocht naar het materiaal met andere benamingen en met de EAN code. Maar nee, kan het niet meer vinden. Dan maar opzoek naar isolatie op het hele (Spaanse) internet. En dan vind ik wat. Per vierkante meter ongeveer even duur als dat wat we eerder kochten en het heeft een hogere R waarde. De Bricomart in Santiago heeft twee rollen staan die, per rol, goed zijn voor 36 vierkante meter. Ook het MDF wat is later nodig heb, hebben ze daar genoeg op voorraad (als alles op internet klopt). Maandag maar gelijk naar Santiago rijden en de 2 rollen MDF gaan kopen. Santiago is beter ook dan A Coruña, een ritje op en neer scheelt 100 kilometer. 

Om in Santiago goed voor de dag te komen wil ik dat de Dacia er bling bling uitziet. Dat is al gauw, want de laatste keer dat hij echt gewassen is is geweest voor we naar Spanje vertrokken. Bij de pomp in A Barrela zijn twee spuitcabines om je auto te wassen.

Ik stop er 2 euro in en dan doet de hogedrukspuit het voor 6 minuten. Nu nog het programma…..? volgens mij is 2 een goede, ik denk dat het met shampoo is en met warm water. Een paar euro’s verder is de auto weer wat toonbaarder. Nu nog even met de stofzuiger er door. Maar net als een vrouw die van de kapper af komt en niet tevreden is met haar nieuwe kapsel, ben ik dat eigenlijk ook niet met de wasbeurt en de 8 euro die ik uitgegeven heb. Ik ga dus thuis nog maar even verder of opnieuw beginnen, zo je wil. Zo ie zo is het altijd zo dat je na een wasstraat je de binnenkant van de portieren nog moet doen. Ik spuit alles in met badkamer reiniger, en als die fles leeg ik ga ik verder met een of andere keukenreiniger. Ik was alles lekker met een washandje en spuit de auto daarna af. Het lijkt wel een nieuwe! De binnenkant maar ik ook schoon en spuit ik daarna in met spul om houten meubels netjes te houden, maar ook op kunstof werkt het prima!

Zoals het hoord als een auto gewassen is ga je hem daarna droog rijden. We gaan dus weer een rondje rijden zoals we vaker doen in het weekend. Rechtdoor, linksaf en rechtsaf, dat alles in willekeurige volgorde en dan je niet waar je uit gaat komen. We komen voor bij 2 auto, waarvan er een duur is met een (te) jonge gast. Er worden kleine pakjes uitgewisseld. we gaan nog wat keren links, recht en recht door in willekeurige volgorde en dan….. dan zijn we in eens in Kinderdijk!

Via de benzinepomp rijden we weer naar huis waar we een koe aantreffen die ergens loopt waar ze niet hoort te lopen. Luci staat buiten de wei, maar niet voor lang meer. En dan nu tijd om het blog te schrijven, daarna ga ik verder aan mijn boodschappenlijstje voor (waarschijnlijk) morgen.

6 reacties

  1. Van ieder lang ritje een uitje maken en dat met een schone auto heerlijk , voelt goed toch !
    Fijne werkweek en genieten van de klussen die weer geklaard zijn,
    José

  2. Auto’s reinigen met huishoudspullen moet je niet al te vaak doen. Huishoudmiddelen zijn veel te scherp en zeker badkamerreiniger moet je niet gebruiken. Auto’s krijgen van fabriekswege een inwendige coating mee om het doorroesten van binnenuit tegen te gaan. En die laag moet je niet wegwassen. Investeer in een flacon autoshampoo met wax van een degelijk merk. Daar kun je weinig kwaad mee uitrichten en je auto wordt er net zo schoon mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *