Groen(te)

Poging 2 vandaag op de slaapkamer. Als ik alles in stelling heb gebracht begin ik waar ik gister ook begon, maar nu met andere groene verf zonder effecten er in. Met een dikke ronde kwast borstel ik weer rondje op de muur. Deze verf heb ik ook gebruikt voor het hout tegen de muur op de slaapkamer. Toen was het gemengd met water en schilderde dat lekker weg. Nu gaat het moeizamer, de verf is dik. Maar als oplossing dip ik de kwast regelmatig in water, de verf en het water mengen dan vanzelf ik de kwast, kleurverschil is er nauwelijks en het schilderen gaat net even wat makkelijker.

Als de koof klaar is haal ik gelijk het afplakband eraf. De strakke rand en de muur die nergens recht is slaat als een tang op een varken. Als een echte Bob Ross, borstel ik de harde rand weg en ontstaat er een mooie overgang. Deel een is geslaagd en dat betekend dat ik koffie verdiend heb!

Na de koffie zijn de muren aan de beurt. Eerst overal weer netjes afplakband en dan schilderen maar. Deze keer gebruik ik een blokkwast. Geen idee wat voor verf het is, maar hij droogt razendsnel. Als ik de laatste kwast verf aangebracht heb is de eerste verf al droog. Nadeel is wel dat de aanzetten iets te goed te zien zijn naar mijn zin. Maar daar verzin ik zo wel wat op. Nu eerst de andere muur. Als die ook gedaan is is het weer tijd voor koffie. 

Om de aanzetten weg te werken meng ik verf met veel water. Op deze manier is de verf met een roller aan te brengen. Omdat de verf wel droog is maar niet uitgehard en ik er met waterige groene verf met de roller overheen ga zie je niets meer van de aanzetten. Het groen is nu maar ons zin!

Op naar de akker, daar moet ook wat gedaan worden aan het groen. De tussen de groente is het weer tijd om te gaan onkruid wieden. Met z’n 2 maken we de akker tussen de planten weer onkruidvrij. Behalve tussen de aardappelen. Daar staat zoveel onkruid, er staat lijkt het wel meer onkruid dan aardappelplanten die het nog niet. Ik steek er geen tijd meer in. Nu nog even wat doen aan de tomatenplanten. Bij de verschillende planten knip ik er wat zijscheuten van af zodat er meer (voeding) is voor de kleinere plant en de tomaten. We kunnen ook weer wat gaan oogsten. We hebben ons laten vertellen dat als het groen van een ui omgevallen is, de ui geoogst kan worden. We hebben dus een paar uien, maar ook verschillende paprika’s, weer een bloemkool en verschillende savooikolen een van een omgevallen aardappelplant een paar aardappelen. Alles uiterst fresh, een daar kan Hellofresh niet aan tippen!

5 reacties

  1. Heb je al eens geprobeerd om eerst een primer op de te verven muur te zetten? Dat voorkomt teveel inzuigen en te snel drogen. Verft ook veel makkelijker.
    Die primers zijn waterdun en eenvoudig aan te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *